Neler Yeni

AMD işlemcileri nasıl bu kadar güçlü?

Forumlarda bir sürü kişi ilginç biçimde sistem için bütçesi yüksek olan kişilere o paraya AMD değil NVIDIA al diyorlar. Bu işlerden çok anlamıyorum ama işlemci tarafına baktığımda AMD bence genel olarak hem daha güçlü, hem de daha az ısınıyor galiba. 7800x3D gibi bir işlemciye bile sağlam bir kule tipi soğutucu yetiyor galiba. Forumlarda bir çok kişi NVIDIA ekran kartı seçerken, işlemcide AMD tarafına yönelen çok var sanırım. Bunun nedeni nedir?

Grythor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Emrullah AKTAŞ
AMD işlemci bazında mükemmel iş yapıyor hocam. Her şeyden öte (son durumu bilmiyorum) fiyatları da Intel'e göre ucuz. Tabii son çıkan X3D işlemciler az güçle daha çok performans da verince fark baya yükseldi.

Klaus1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Taha Kenan
Cahil olmaları, her şey kağıt üzerindeki rakamlardan ibaret değildir. Bknz. 10mg kameralı iphone > 200mg kameralı xiomiden :D

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Cahil olmaları, her şey kağıt üzerindeki rakamlardan ibaret değildir. Bknz. 10mg kameralı iphone > 200mg kameralı xiomiden :D
Hocam bana 7800x3D ile aynı gücte ve daha fazla ısınmayan intel örneği verir misin? Ayni güçte olacak ve kule tipi soğutma yeterli olacak.

YazılımKafa

80+ Silver
Forumlarda bir sürü kişi ilginç biçimde sistem için bütçesi yüksek olan kişilere o paraya AMD değil NVIDIA al diyorlar. Bu işlerden çok anlamıyorum ama işlemci tarafına baktığımda AMD bence genel olarak hem daha güçlü, hem de daha az ısınıyor galiba. 7800x3D gibi bir işlemciye bile sağlam bir kule tipi soğutucu yetiyor galiba. Forumlarda bir çok kişi NVIDIA ekran kartı seçerken, işlemcide AMD tarafına yönelen çok var sanırım. Bunun nedeni nedir?
İşlemci konusunda inteli geçti . Genele bakınca hem daha az ısınıyor hem daha performanslı, hem de güç tüketiminde daha iyi. Amd ciddi geliştirmeler yapıyor, intel ise nvidia gibi ufak değişiklikler yapıyor. Amd inteli geçti, böyle giderse nvidia yıda tahtından eder. Ama tabi intel kadar kolay olmaz

Aykut D.

80+ Gold
Amd zen mimarisi ve 5nm düşmesi ile daha az ısı daha az güç tüketiyor üzerine daha yüksek saat hızlarında çalışabiliyor . En baba 7950x 360mm aıo yada 2 bloklu sağlam kule tipi ile soğuyabiliyor .

İntel ise amd fx'de tıkandığı dönem teknoloji geliştirmeyi saldı salması ile beraber amd'ye yetişemedi . Zen mimarisi oldukça verimli olduğundan ötürü amd üzerine koydukça koyabiliyor vede intel kendi üretim bandında halen 10nm altına düşemiyor . şuanda amd'ye yetişebilmek için yüksek saat hızları ve daha çok güç tüketiyor .

İntel core mimarisi salarsa nm düşürebilirse ancak amd'ye rahat yetişir .

(Socket 478 775 1150 intel kullandım ilk amd işlemcim r5 7600 Fanboy değilim . )

Kıvanç🖱️

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,715
İsim
Kıvanç
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Çevre Birimleri, Sistem Toplama, İndirimler
Hocam kafan çok karışık, korkunç yanlış bilgilerin var ya da 😬

AMD'nin işlemcideki rakibi Nvidia değil, INTEL. Son birkaç seride(senede) AMD önde işlemci bazında (F/P olarak)

Ekran kartlarında ise AMD'nin rakibi NVidia

Saf kas gücünde AMD daha iyi ekran kartları piyasaya sürse de peşinden gelen kötü nam-ı henüz tam olarak kırabilmiş değil. (Watmann hatası, sürücülerin başarısızlığı vb.) Dolayısıyla NVidia daha çok tercih ediliyor genelde.

Aykut D.

80+ Gold
Amd zen mimarisi ve 5nm düşmesi ile daha az ısı daha az güç tüketiyor üzerine daha yüksek saat hızlarında çalışabiliyor . En baba 7950x 360mm aıo yada 2 bloklu sağlam kule tipi ile soğuyabiliyor .

İntel ise amd fx'de tıkandığı dönem teknoloji geliştirmeyi saldı salması ile beraber amd'ye yetişemedi . Zen mimarisi oldukça verimli olduğundan ötürü amd üzerine koydukça koyabiliyor vede intel kendi üretim bandında halen 10nm altına düşemiyor . şuanda amd'ye yetişebilmek için yüksek saat hızları ve daha çok güç tüketiyor .

İntel core mimarisi salarsa nm düşürebilirse ancak amd'ye rahat yetişir .

(Socket 478 775 1150 intel kullandım ilk amd işlemcim r5 7600 Fanboy değilim . )
Amd tarafında gpu'lar kötü eğer bütçe yoksa amd gpu alınabilir ama nvidia fanboyları sağolsun İntel gibi oda performans yükseltme yerine saçma sapan up scale teknolojilerini geliştirmeye başladı . Nvidia'da gpu geliştirmeyi high tier hariç geliştirmeyi saldı low tier'de çokta esprisi yok .
Mesaj otomatik birleştirildi:

AMD'nin işlemcideki rakibi Nvidia değil, INTEL. Son birkaç seride(senede) AMD önde işlemci bazında (F/P olarak)

Saf kas gücünde AMD daha iyi ekran kartları piyasaya sürse de peşinden gelen kötü nam-ı henüz tam olarak kırabilmiş değil. (Watmann hatası, sürücülerin başarısızlığı vb.) Dolayısıyla NVidia daha çok tercih ediliyor genelde.
Wattman hatalarıda amd'nin gevşekliği kart üreticilerini çok serbest bırakıyor .

Hayır yanlışım yok, beni yanlış anlamışsınız. AMD ekran kartında NVIDIA'ya göre forumlarda daha az tercih ediliyor galiba dedim, bu bir örnekti. Sonra AMD işlemci tarafında nasıl bu kadar güçlü dedim.

Aykut D.

80+ Gold

Saf gücü güzel dlss benzeri teknolojilerini daha iyi geliştirse nvidia önüne geçer fakat amd genelde ara model düşük bütçe kullanıcılara hitap ediyor . Örnek vercek olursam güçleri küçükten büyüğe sıralarsam rx6600-3060-6600xt-3060ti hep ara güçteki modeller .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Saf gücü güzel dlss benzeri teknolojilerini daha iyi geliştirse nvidia önüne geçer fakat amd genelde ara model düşük bütçe kullanıcılara hitap ediyor . Örnek vercek olursam güçleri küçükten büyüğe sıralarsam rx6600-3060-6600xt-3060ti hep ara güçteki modeller .
Benim şahsi düşüncem Ekran kartı nvidia işlemci amd alınmalı .

YouTube'da kaç tane video baktım ve bulamadım. Intel'in oyun performansı olarak 7800x3D ile aynı güçte ve kule tipi soğutucunun yeteceği bir modeli var mı?

Top Bottom