Öneri Amd işlemciye geçilir mi

umutsemiw

80+
Reaksiyon skoru
1
şuanda kullanmış olduğum sistemde işlemci olarak intel i5 14400f, anakart olarak asus z790m plus var. oyun olarak çoğunlukla beamng drive oynadığım için biraz yetersiz geliyor hem bu yüzden hem de inteldeki pin muhabbeti yüzünden amd işlemciye geçmek istiyorum. işlemci ve anakart olarak ne önerirsiniz? bütçem de bendekileri satıp üstüne 1-2k koyabilirim. (anakartta 2 veya daha fazla m2 ssd yuvası olması lazım.)

şimdiden teşekkürler.

anakartınız güzel aslında işlemcinizde fena değil ama işlemcinizi satıp fazladan masraf etmektense 14600k ya geçmek bence daha mantıklı .

şuanda kullanmış olduğum sistemde işlemci olarak intel i5 14400f, anakart olarak asus z790m plus var. oyun olarak çoğunlukla beamng drive oynadığım için biraz yetersiz geliyor hem bu yüzden hem de inteldeki pin muhabbeti yüzünden amd işlemciye geçmek istiyorum. işlemci ve anakart olarak ne önerirsiniz? bütçem de bendekileri satıp üstüne 1-2k koyabilirim. (anakartta 2 veya daha fazla m2 ssd yuvası olması lazım.)

şimdiden teşekkürler.
Gereksiz olur. 14600k veya 14700k alıp O.C yapın, anakart müsait.

Son düzenleme:
Taş gibi 1700lga var ve oc potansiyeli çok iyi. Benim 12400f'i 5.2ghz sorunsuz kullanıyorum. Cinebench R23 skoru R5 7500Fle baş başa çıkıyor. Tek çekirdekte tokatlıyorum :D
İyi güzelmiş

Sandım çok eski işlemci kullanıyorsun. Şuanlık kullandığın sistem yükseltmeye açık olduğu için masraf yapılmadan performansı artırabilirsin sadece işlemci ve ram takviyesiyle.

Gereksiz masraf. 3 yıl ve daha fazla beklenebilir ileride çıkacak işlemciye geçtiğinde arada olan performans farkını hissetmen için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,221
Üyeler
183,077
Son üye
MKAEyarus
Geri