Neler Yeni

Amd mi nvdia ekran kartı mı

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
994
İsim
Kadir Efe Ulusoy
Bakıyorum da Nvidia yalamaları gelmiş elimde 3070 varken de rtx dss açmadım bi işime yaramadı 7900 varken de fsr vs saçma sapan şeylere girişmedim Nvidia alıp dlss açarak amd nin dümdüz saf gucuyle verdiği performansı almaya devam edin bence iki tarafın da yazılımsal herhangi sorunu yok sadece insanlarda yerleşmiş bir yargı var aynı amd ryzen serisi ilk çıktığında eski serilerin çok ısındığından ustune yapışan alev alıyor vs gibi tabirlerden tamamen boş beleş şeyler
bunu söylüuyorum amd rx580 kullanan biri gelipBEN HER AY WATTMAN ALIYORUM diyor hocam açıklamaktan bıktım

Ceasar123

80+ Silver
4060, 4060ti seviyesine kadar NVİDİA alınmaz.
Ama 4070 seviyesi ve daha üstüne çıkıldığı zaman NVİDİA alın.
Onun dışında dediğim gibi 4060ti yerine rx 7700xt çok daha mantıklı mesela ama onun dışında bütçe 4070'e çıkıyorsa direkt NVİDİA alın.

AlphaOMG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
725
İsim
Ömer Keskin
Amerikay’ı yeniden keşfetmeye gerek yok. Bu kadar insan neden Nvidia ekran kartı alıyor bir sebebi var. Bana deseydin ki 4060 Tİ mı yoksa 7800XT, 7800XT derdim ama 4070 Super’le hemen hemen aynı performans sunuyor evet arada fiyat farkı var ama bunuda Nvidia’nın kalitesine vereceksin. Şimdi Egea ile uzun yol yolculuğu yapmak var birde Mercedes ile ikiside götürüyor ama arada kalite farkı var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
doğan yücel
Amerikay’ı yeniden keşfetmeye gerek yok. Bu kadar insan neden Nvidia ekran kartı alıyor bir sebebi var. Bana deseydin ki 4060 Tİ mı yoksa 7800XT, 7800XT derdim ama 4070 Super’le hemen hemen aynı performans sunuyor evet arada fiyat farkı var ama bunuda Nvidia’nın kalitesine vereceksin. Şimdi Egea ile uzun yol yolculuğu yapmak var birde Mercedes ile ikiside götürüyor ama arada kalite farkı var.
7900gre gibi ucuza hayvani bir kart varken 4070 4070 süper almak da ne bileyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alacaksan paran varsa 4070 süper ti ustu alıcaksın aşşağısı sadece para tuzağı elin amerikalısı gibi bir aylık maaş la son sistem toplayamıyoruz hocam burası Türkiye hangi sistem paranın karşılığını veriyor ona bakacaksın ben 5 tl ye 10 fps alabiliyorsan 15 tl ye 10 fps alacağım bi karta abbi galite ya rtx ya morug dlss var ya diye para bayılamam benim görüşüm budur

KaveLeoN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Burak YAŞAR
580, 980, 1080 ve 3080 kullanmış, yani hep Nvidia kullanmış biri olarak bugün ekran kartı alacak olsam AMD alırdım. Nvidia hem fiyat/performans markası değil, hem de kullanıcılarını kandırmakta bir sakınca görmüyor. Adamlar ilkten 4070'in özelliklerini kısıp satıyorlar, sonra da 4070 Super diye asıl 4070'i çıkartıp bir daha satıyorlar. AMD ise biraz da piyasada geride kalmış olmasından dolayı daha fiyat/performans ekran kartları çıkartıyor. Nvidia gibi VRAM'den kısmıyor. Bir yazılım özelliği çıkarttı mı sırf yeni nesil kartlar için değil, hatta sırf kendi markası için değil, bütün kartlar için çıkartıyor. Şimdi yazdıklarıma gelip fanboy diyen biri elbet çıkacaktır ama gerçekler bunlar, bunu güncel olarak Nvidia kullanan biri olarak söylüyorum.
Dediklerinde çok haklısın. Ama kısıp satma nedeni direk süper çıkartıp satalım değildir benim fikrim.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,699
İsim
Emre
Discord
necromancerr
580, 980, 1080 ve 3080 kullanmış, yani hep Nvidia kullanmış biri olarak bugün ekran kartı alacak olsam AMD alırdım. Nvidia hem fiyat/performans markası değil, hem de kullanıcılarını kandırmakta bir sakınca görmüyor. Adamlar ilkten 4070'in özelliklerini kısıp satıyorlar, sonra da 4070 Super diye asıl 4070'i çıkartıp bir daha satıyorlar. AMD ise biraz da piyasada geride kalmış olmasından dolayı daha fiyat/performans ekran kartları çıkartıyor. Nvidia gibi VRAM'den kısmıyor. Bir yazılım özelliği çıkarttı mı sırf yeni nesil kartlar için değil, hatta sırf kendi markası için değil, bütün kartlar için çıkartıyor. Şimdi yazdıklarıma gelip fanboy diyen biri elbet çıkacaktır ama gerçekler bunlar, bunu güncel olarak Nvidia kullanan biri olarak söylüyorum.
Hocam daha öncelerde hd5500 intel uhd 630 intel uhd 3000 gibi kartları da bunların yanında gt710,gt210 1050Ti tarzı kartları da kullanmış ordanda amdye dönmüş biri olarak nvidia alınmalı derim amdnin de billur geçtiği kartlar var örnek şuanda sistemde takılı olan rx6500xt de mesela yayın encoderları yok 2022 de çıktı birde bu kart 4 gb vrami var rakibi olan pcıe 4.0 versiyonu 1660 ile kapışıyor nerdeyse ki onda 6 gb var hali hazırda. FSR kısmına değineceğim FSR DLSS nin her zaman gerisinde kaldı eğer kafa yapısınıda değiştirmezse amd öyle kalıcak FSR 2.1 eh işteydi görüntüyü baya bozuyordu özellikle 1080p kullanıcıları için 2k ve sonrasında daha iyi görüntü veriyor orası ayrı konu ancak FSR 3 ten umutluydu herkes oda fos çıktı Ghost of tsushimada açtım mesela FSR3 + FG yi Kararsız çalışıyor oyunu akıcılaştırmaktansa daha da kötü hale getiriyor kapatınca daha akıcı ve iyi bir görüntüye sahip oluyorsun
Sürümler arası oyunlarda bile sorunlar fazlaca oluyor (2022 de çıktığından beri bu sistemde 6500xt yi kullanıyorum geçmek için tatmin edecek daha pek bir şey bulamadım rtx50 den umutluyum şuanda)
bundan sonraki kartım kesinlikle nvidia olacaktır

7900gre gibi ucuza hayvani bir kart varken 4070 4070 süper almak da ne bileyim

Alacaksan paran varsa 4070 süper ti ustu alıcaksın aşşağısı sadece para tuzağı elin amerikalısı gibi bir aylık maaş la son sistem toplayamıyoruz hocam burası Türkiye hangi sistem paranın karşılığını veriyor ona bakacaksın ben 5 TL ye 10 fps alabiliyorsan 15 TL ye 10 fps alacağım bi karta abbi galite ya rtx ya morug dlss var ya diye para bayılamam benim görüşüm budur
DLSS görüntüyü minimum şekilde bozarak frame generationunda yardımıyla maximum fpsyi almayı sağlıyor aslında bir yerden ödün verirken (saf kas gücünden) başka bir yerden kazanıyorsunuz bakmayın bende amd kart kullanıyorum hali hazırda, şuanda 0 sistem alsam yada toplasam nvidia alırdım kesinlikle

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,895
İsim
Hacı
Teknoloji ve stablite üstünlüğünden ötürü Nvidia.

AlphaOMG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
725
İsim
Ömer Keskin
Verdiği FPS konusunda sıkıntı yok ben kalite diyorum dostum. Dedim mi 4070 Super 7800XT’den %20 daha performanslı diye hayır demedim. İnsanlar ekonomimizden dolayı piyasadan dolayı bu bütçeleri oluşturabilmek adına ne zorluklar çekiyor kim bilir. Madem bir şey alıyorsan kaliteden vazgeçme ki aldığın şey içine sinsin. O kadar para verdikten sonra ben wattman hatası şu hatası alacaksam hiç almam daha iyi. 4070 Super alırım temiz temiz kullanırım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
doğan yücel
Hocam daha öncelerde hd5500 intel uhd 630 intel uhd 3000 gibi kartları da bunların yanında gt710,gt210 1050Ti tarzı kartları da kullanmış ordanda amdye dönmüş biri olarak nvidia alınmalı derim amdnin de billur geçtiği kartlar var örnek şuanda sistemde takılı olan rx6500xt de mesela yayın encoderları yok 2022 de çıktı birde bu kart 4 gb vrami var rakibi olan pcıe 4.0 versiyonu 1660 ile kapışıyor nerdeyse ki onda 6 gb var hali hazırda. FSR kısmına değineceğim FSR DLSS nin her zaman gerisinde kaldı eğer kafa yapısınıda değiştirmezse amd öyle kalıcak FSR 2.1 eh işteydi görüntüyü baya bozuyordu özellikle 1080p kullanıcıları için 2k ve sonrasında daha iyi görüntü veriyor orası ayrı konu ancak FSR 3 ten umutluydu herkes oda fos çıktı Ghost of tsushimada açtım mesela FSR3 + FG yi Kararsız çalışıyor oyunu akıcılaştırmaktansa daha da kötü hale getiriyor kapatınca daha akıcı ve iyi bir görüntüye sahip oluyorsun
Sürümler arası oyunlarda bile sorunlar fazlaca oluyor (2022 de çıktığından beri bu sistemde 6500xt yi kullanıyorum geçmek için tatmin edecek daha pek bir şey bulamadım rtx50 den umutluyum şuanda)
bundan sonraki kartım kesinlikle nvidia olacaktır

DLSS görüntüyü minimum şekilde bozarak frame generationunda yardımıyla maximum fpsyi almayı sağlıyor aslında bir yerden ödün verirken (saf kas gücünden) başka bir yerden kazanıyorsunuz bakmayın bende amd kart kullanıyorum hali hazırda, şuanda 0 sistem alsam yada toplasam nvidia alırdım kesinlikle
Benim de anlam veremediğim.konu o neden fsr yi enayi gibi gidip herkese açık bir yazılım yapıyorsun olmuyor işte sende bir çip koy Nvidia gibi ordan çalıştir ve en deli olduğum konu cuda çekirdeği abi bu kadar saçma bir şey olamaz koy şunun muadili bir şey kartlarına

hardbroman

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Mirhan Yalçın
Top Bottom