Neler Yeni

AMD niye böyle? sürücü sorunu

Garipbirfizikci

80+ Bronze
hani benim genel olarak söylemeye çalıştığım şuydu böyle milyon dolarlık bir şirketin böyle dandik driverler çıkartması çok garibime gidiyor intel bile şu anda driver konusunda daha başarılı
Burada aslında windows intel ve nvidianın yaptığı gizli caydırıcı anlaşmalar, ben şu zamana kadar asus amd destekli anakartlarda asus armory crate'in düzgün çalıştığını görmedim, yeni windows gelince tpm2.1 ayağına ne formatlar attırdı kullanıcılarına asus,
aynı şekilde blizzard aylardır amd için bir güncelleme getirmiyor, forumlar steam reddit şikayetten dolup taştı, illallah ettirene kadar böyle, warzone'da mesela olay tesellation near çekip weapon blur ekleyince tüm sorun düzeliyor böyle uçuk kaçık caydırıcı hilelere gerek var mı? düzgünce yiğitçe rekabet edemiyorlar amdye karşı. baksana Cs2'de bile hemen korkup sürücüyü kaldırdılar

Vieers

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Muhammed Bayar
hocam az önce denk geldim benden başka da yeni sürücü ile başkaları da sorun yaşamış bazı ekran kartlarında sorun yaratıyor galiba

hani benim genel olarak söylemeye çalıştığım şuydu böyle milyon dolarlık bir şirketin böyle dandik driverler çıkartması çok garibime gidiyor intel bile şu anda driver konusunda daha başarılı
Çok haklısın.İnsanlar konu açıyor artık güncellemeden önce sorun var mı diye.Haklılarmış ben abartı mı acaba demiştim ama.Artık güncellerken iki kere düşüneceğim.

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,625
İsim
oğuzhan ege
Hocam bu durum mobil taraf içinde aynı 2017-2020 arası Radeon 520 mobile kullandım ondada durum aynıydı
Benim sırf amd kullanma sebebim Radeon settings ayarlarınının çok kontrollü dizaynı güzel olduğu için kullanıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam az önce denk geldim benden başka da yeni sürücü ile başkaları da sorun yaşamış bazı ekran kartlarında sorun yaratıyor galiba
Benim sırf amd kullanma sebebim Radeon settings ayarlarınının çok kontrollü dizaynı güzel olduğu için kullanıyorum.

Yilmaya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Emre Osman
Piyasa boyutu küçük büyük ihtimal o nedenle yazılım takımı da küçük.

Burada aslında windows intel ve nvidianın yaptığı gizli caydırıcı anlaşmalar, ben şu zamana kadar asus amd destekli anakartlarda asus armory crate'in düzgün çalıştığını görmedim, yeni windows gelince tpm2.1 ayağına ne formatlar attırdı kullanıcılarına asus,
aynı şekilde blizzard aylardır amd için bir güncelleme getirmiyor, forumlar steam reddit şikayetten dolup taştı, illallah ettirene kadar böyle, warzone'da mesela olay tesellation near çekip weapon blur ekleyince tüm sorun düzeliyor böyle uçuk kaçık caydırıcı hilelere gerek var mı? düzgünce yiğitçe rekabet edemiyorlar amdye karşı. baksana Cs2'de bile hemen korkup sürücüyü kaldırdılar
Başka yerde söylediğimde "YANLIŞ BİLGİ" etiketi yemiştim kocaman ama parasının büyük kısmını Nvidia'dan kazanan MSI ve ASUS resmen sırf çıkarmak için alt seviye vasat AMD kartlar çıkarıyor. İkisi de üst seviye Radeon dizaynı çıkarmıyor. Asus'un AM5 anakartlarında yaşattığı tonla rezalet de cabası. Nvidia'nın partner programı Nvidia dışında birine üst seviye kart üretmeme şartı koşuyor diye biliyorum. İntel ekran kartlarının da bilinir markalardan gelmeme sebebi bu olsa gerek.

Armi3067

80+ Bronze
RX6600 lü bir pcm var 3 gün önce yeni driver geldi onu yükledim fakat yüklediğimden beri pc ekranı donup kitleniyor az önce ddu ile sürücüyü kaldırıp eski WHQL sürücüyü yükledim ve şu anda bir sıkıntı yok acaba amd niye böyle yapıyor sonrasında driverleri ile adı çıkıyor?
Bendeki tek sıkıntı windows son güncellemesinden kaynaklı her yeniden başlattığımda veya aç kapa yapınca performans ayarlarını sıfırlıyor sadece benim için en önemliside o lanet amd ama iyidir sevinirim. 23.10.2-3 kullanıyorum şuan tm hatırlamıyorum son sürümdeyim ama

Başka yerde söylediğimde "YANLIŞ BİLGİ" etiketi yemiştim kocaman ama parasının büyük kısmını Nvidia'dan kazanan MSI ve ASUS resmen sırf çıkarmak için alt seviye vasat AMD kartlar çıkarıyor. İkisi de üst seviye Radeon dizaynı çıkarmıyor. Asus'un AM5 anakartlarında yaşattığı tonla rezalet de cabası. Nvidia'nın partner programı Nvidia dışında birine üst seviye kart üretmeme şartı koşuyor diye biliyorum. İntel ekran kartlarının da bilinir markalardan gelmeme sebebi bu olsa gerek.
Arkadaş doğru bilgi vermiş bende teknoloji firmasında çalışıyorum ilk girdiğim zaman bir kaç tane bilgisayardan anlayan mühendis arkadaşlarımda aynısını demişti markalar kimden daha çok para alırsa veya satarsa onu daha iyi yapar o yüzden en son gtx 560ti'dan amd ye geçince rx 570 > rx 6600 birini xfx diğerini sapphire aldım çünkü sadece amd üretiyorlar sadece amd den para alıyorlar bu yüzden bence de daha iyi kartları var.

Parayı veren düdüğü çalar mantığı amd daha fazla para verebilir mi verebilir belki daha iyi kartlar ürettirebilir ama sapphire gibi marka varken bence ana markalara büyük yatırım yapmıyor böylesi daha iyi nvidia alıcaksanızda benim tavsiyem zotac veya evga yönündeydi evga bırakınca zotac kaldı zotacın kartlarda cidden sağlam ama bir marka her iki markanın kartını üretiyorsa ben şüphe ederim. BU BENİM FİKRİMDİR.

Son düzenleme:

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Aslında apple gibi yeni sürümleri hatalı çıkıyor bence yeni sürümleri yüklemek zaman geçmeden mantıksız mesela ios 17 çıkalı kaç hafta oldu halen iOS 16 dayım çünkü sorunlarını görüyorum ama nvidia nasıl bunu başarıyor anlamıyorum yoksa nvidia çok birsey yapmayıp mı driver sürümü çıkarıyor anlamadım

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tunahan
RX6600 lü bir pcm var 3 gün önce yeni driver geldi onu yükledim fakat yüklediğimden beri pc ekranı donup kitleniyor az önce ddu ile sürücüyü kaldırıp eski WHQL sürücüyü yükledim ve şu anda bir sıkıntı yok acaba amd niye böyle yapıyor sonrasında driverleri ile adı çıkıyor?
İntel bile yeni driver konusunda amd den iyidir

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,584
İsim
Emre
Discord
necromancerr

Şuanda yurt dışında A750 ye Asrock model çıkardı Challenger modeli ancak gene üst segment değil maalesef (rog strix gibi)

Bu konuda haklısın ama çokta sorun oluyor geçenlerde uygulama açılmadı eski sürüm hatası yüzünden

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,625
İsim
oğuzhan ege
Şuanda yurt dışında A750 ye Asrock model çıkardı Challenger modeli ancak gene üst segment değil maalesef (rog strix gibi)

Bu konuda haklısın ama çokta sorun oluyor geçenlerde uygulama açılmadı eski sürüm hatası yüzünden
ben yaşamadım hiç watman siyah ekran gibi şeyler ama söylediğin şey çok basit bir şey açılmaması gülünç bi durum amd için.

Dahası  
Reaksiyon skoru
221
İsim
crazy
1 yıldır amd de gelen her drivere balıklama atlıyorum bi kez olsun böyle siyah ekran vs yaşamadım, yani driver sorunu biraz alerji gibi, bir pc de olacağı varsa oluyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,707
Üyeler
164,718
Son üye
Anya77
Top Bottom