Neler Yeni

AMD niye böyle? sürücü sorunu

batuu123

80+ Bronze
keşke tek sorun driver sorunu olsa :D amd demek ekstra güç tüketimi, wattman hataları, mavi ekran yemeler, donma sorunları, driver problemleri, ısınma problemleri, uyumsuz oyunlar, değişik ekstra sorunlar (göz kırpma gibi), alt tab atınca oyundan atmalar gibisinden yüzlerce sorunu var.. hepsini rx 6600 ile yaşadım ve sonunda nvidiaya geçtim kafam rahat driveri kendisi güncelliyor 1 kez sorun yaratmıyor saydığım hiçbir sorun yok bana mısın demiyor ve daha az güç tüketerek daha az ısınıyor..

Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Ümit Öztürk
en güncel sürücüyü kullanıyorum kartım rx 6600 bir sorun yaşamadım senin pc de başka bir yazılım ile çakışıyor olabilir.

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,305
İsim
Emre
Discord
necromancerr
ben yaşamadım hiç watman siyah ekran gibi şeyler ama söylediğin şey çok basit bir şey açılmaması gülünç bi durum amd için.
Siyah ekran mavi ekran wattman seslerin gidip sistemin resetlenmesi vs hepsini yaşadım

Armi3067

80+ Bronze
keşke tek sorun driver sorunu olsa :D amd demek ekstra güç tüketimi, wattman hataları, mavi ekran yemeler, donma sorunları, driver problemleri, ısınma problemleri, uyumsuz oyunlar, değişik ekstra sorunlar (göz kırpma gibi), alt tab atınca oyundan atmalar gibisinden yüzlerce sorunu var.. hepsini rx 6600 ile yaşadım ve sonunda nvidiaya geçtim kafam rahat driveri kendisi güncelliyor 1 kez sorun yaratmıyor saydığım hiçbir sorun yok bana mısın demiyor ve daha az güç tüketerek daha az ısınıyor..
RX 6600 kullanıyorum göz kırpma vs. sorunları ekrandan veya görüntü kablosundan yapabiliyorki bende öyle onun dışında wattman hataları 500 serisinde popülerdir şu zamana kadar hiç yaşamadım şuan tek sıkıntı windowsun son sürümünden kaynaklı performans ayarlarını sıfırlaması, ısınma konusuna gelincede çıkın artık şu moddan adamlar bilmiyor mu ısı düşürmeyi ilk olarak fabrika çıkışlı gelen ayarlarda fan hızları epey düşük ve voltajlar gereğinden fazla fabrika çıkışı frekanslarda kullanıcaksan voltajı düşürmen yeter nvidia kartlardan daha serin çalışır emin ol, mavi ekran hiç yemedin gpudan kaynaklı, driver problemi eğer hız aşırtma vs yapmıyorsan veya yayın vs. minimal install ile kur driver probemleri ortada kalkar bir nebze performans artar veya driver only kur. alt tab atınca 2 yılda hiç oyundan atmadı saçmalık. güç tüketimi sorununu da RX 6600 de yaşaman imkansız hem overclock hemde +%20 tavan güç ayarlamaya çekili kartım max 120-125 watt tüketiyor :D daha önce nvidia da kullandım ve bu yazdığım sorunları hiç biri nvidia kartımda yoktu o kartta GTX 560 Ti'dı siz düşünün nvidia yazılım konusunda ne kadar iyi, yazılım ve teknolojiye yaptığı yatırımlar nvidianın daha fazla ve iyi, amd de gitsin dünyadaki tüm ekran kartlarına fsr çıkarın eski kullanıcıları kendine çeksin ve yeni nvidia alınmasını önlesin sen önce git kendi kartına optimize et tüm dünya ya ediceğine sonra bozuk oluyor her b*k amd gibi püüüü 560'tan sonra rx 570'e geçtim dünyanın en rezil kartıydı ama şuan RX 6600 ile çok mutluyum ama sonraki ekran kartım yüksek olasılıkla 4060Ti olacak gibi duruyor. AMD alan adam kullanmasını bilecek sadece nvidia gibi tak çalıştıra veya fazla ayarlamaya gelemiyor kırılgan dediğim gibi o.c. yapmayan veya yayın vs. gitsin minimal install veya driver only olarak kursun tüm sorunlar ve driver problemleri ortadan kalkar bir nebze performans artar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde şunu söyleyeyim 2 amd kartımda da coilwhine vardı bunda da yavaş yavaş çıkıyor.

JSezar

80+ Silver
intel bile ilk defa harici gpu üretiyor ama sürücü konusunda amd'yi tokatlar.

Armi3067

80+ Bronze
GTX 560Ti zamanında GTA V, R6S, WZ 1.0 gibi oyunları oynattı eski dostum sonra gta v te gpu patladı reballing lazımdı bende çöpe attım.

Espele

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Serdar arslan
RX6600 lü bir pcm var 3 gün önce yeni driver geldi onu yükledim fakat yüklediğimden beri pc ekranı donup kitleniyor az önce ddu ile sürücüyü kaldırıp eski WHQL sürücüyü yükledim ve şu anda bir sıkıntı yok acaba amd niye böyle yapıyor sonrasında driverleri ile adı çıkıyor?
Amd kartlarda genelde üretici yazılımları (Asus msi gibi) kurulu ise amd yazılımı ile çakışma yapıyor genelde o yüzden hata veriyor 2 program aynı anda ekran kartı ayarını değiştiriyor ve çöküyor amd kartlarda çoğu ayar açık kullanıcı istediği gibi değiştiriyor bu durum kurduğunuz diğer ekran kartı yazılımları tarafından rahatça kontrol edilmeyi sağlıyor ve çökme sebebi oluyor (ekran kartı sıcaklığı takip ettiğiniz yazılımlar bile ) sonuç olarak amd nin sadece kendi yazılımını kullanın çoğu sorun düzeltecektir

Prot0type

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Bahadır Atasoy
RX6600 lü bir pcm var 3 gün önce yeni driver geldi onu yükledim fakat yüklediğimden beri pc ekranı donup kitleniyor az önce ddu ile sürücüyü kaldırıp eski WHQL sürücüyü yükledim ve şu anda bir sıkıntı yok acaba amd niye böyle yapıyor sonrasında driverleri ile adı çıkıyor?
Aynısı bana olmaya başlamıştı kartı garantiye yolladım değişim yapmamı istediler

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin
Ben 2.5 sene önce RAM'lerin XMP ayarından dolayı sürücü çökme hatası falan alıyordum. XMP profilini değiştirdim. O günden beri ne sorunum kaldı ne bir şey. Yazında sistemi güncelledim ekran kartını taktım onda da hiçbir sorun yaşamadım. Mesela sende Chipset sürücüleri falan indirip kurup ondan sonra Intel ME sürücünü güncelleyip ardından BIOS'u güncelleyebilirsin. Sorunların devam edip etmeyeceğini kontrol edebilirsin. İstersen biraz daha detaylı yazabilirim.

Bir de bu şekilde kaldırıp kur bakalım hocam:
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/grap...ies/amd-radeon-6600-series/amd-radeon-rx-6600 23.10.2 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 23.10.2 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Masaüstü geldikten sonra Radeon Software'a girip oradan kullanıcı profilini Varsayılan olarak seçin ve başka ayara dokunmayın.

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
Ben 2.5 sene önce RAM'lerin XMP ayarından dolayı sürücü çökme hatası falan alıyordum. XMP profilini değiştirdim. O günden beri ne sorunum kaldı ne bir şey. Yazında sistemi güncelledim ekran kartını taktım onda da hiçbir sorun yaşamadım. Mesela sende Chipset sürücüleri falan indirip kurup ondan sonra Intel ME sürücünü güncelleyip ardından BIOS'u güncelleyebilirsin. Sorunların devam edip etmeyeceğini kontrol edebilirsin. İstersen biraz daha detaylı yazabilirim.

Bir de bu şekilde kaldırıp kur bakalım hocam:
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/grap...ies/amd-radeon-6600-series/amd-radeon-rx-6600 23.10.2 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 23.10.2 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Masaüstü geldikten sonra Radeon Software'a girip oradan kullanıcı profilini Varsayılan olarak seçin ve başka ayara dokunmayın.
hocam sıkıntı amd nin yayınladığı yeni sürücüde eski sürücüdeyim şu anda bir sıkıntı yok yardımınız için çok saolun

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,685
İsim
Selim
1 yıldır amd de gelen her drivere balıklama atlıyorum bi kez olsun böyle siyah ekran vs yaşamadım, yani driver sorunu biraz alerji gibi, bir pc de olacağı varsa oluyor
Siyah ekran ve Watmann genelde oc yaparken oluyor

Top Bottom