AMD NVİDİA VE İNTEL

kaplanharun

Cezalı
80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Reaksiyon skoru
19,893
Arkadaşlar biliyorsunuz,son zamanlarda amd yeni işlemciler ve ekran kartları çıkardı
(rx 5000 ,ryzen 5,7 gibi) ve artık amd nin piyasayı ele geçireceğinden bahsediyoruz.Peki benim merak ettiğim bi konu var madem amd bu kadar iyi neden fps değerleri çok iyi gözükürken sorunla karşılaşan insanlar fazla forum da her gün amd ekran kartım düşük fps alıyor ryzen 5 3600 işlemcim çok ısınıyor drop oluyor gibi sorunlarla karşılaşıyoruz.Ben hiç rtx 2060s kartım var çok ısınıyor fps de ani düşmeler oluyor veya intel işlemcisinden şikayetçi olanıda görmedim (bende dahil).Yani demeye çalıştığım amd sanki gerektiğinden fazlamı abartılıyor sanki işlemci bi nebze ama özellikle ekran kartlarıyla tonlarca şikayet var ben amd tabanlı bi sistem toplayacaktım ancak vazgeçtim. kısacası bence amd sistem almadan önce iyice uzun süreli kullanmış olanlara bi sormanızı tavsiye ederim.bu arada Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ederim Hayırlı akşamlar.

Arkadaşlar biliyorsunuz,son zamanlarda AMD yeni işlemciler ve ekran kartları çıkardı
(rx 5000 ,ryzen 5,7 gibi) ve artık AMD nin piyasayı ele geçireceğinden bahsediyoruz.Peki benim merak ettiğim bi konu var madem AMD bu kadar iyi neden fps değerleri çok iyi gözükürken sorunla karşılaşan insanlar fazla forum da her gün AMD ekran kartım düşük fps alıyor ryzen 5 3600 işlemcim çok ısınıyor drop oluyor gibi sorunlarla karşılaşıyoruz.Ben hiç rtx 2060s kartım var çok ısınıyor fps de ani düşmeler oluyor veya Intel işlemcisinden şikayetçi olanıda görmedim (bende dahil).Yani demeye çalıştığım AMD sanki gerektiğinden fazlamı abartılıyor sanki işlemci bi nebze ama özellikle ekran kartlarıyla tonlarca şikayet var ben AMD tabanlı bi sistem toplayacaktım ancak vazgeçtim. kısacası bence AMD sistem almadan önce iyice uzun süreli kullanmış olanlara bi sormanızı tavsiye ederim.bu arada Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ederim Hayırlı akşamlar.
Bende şükür bi sıkıntı yok.

Şahsen ben r5 2600 kullanıyorum iki senedir 55 dereceyi geçtiğini görmedim (performans modunda) yani bu kasa soğutmasına ve montaja bağlı ve intel stock soğutucu vermiyor o yüzden adam gidiyor sıvı soğutma alıyor sıvı soğutmalı bir işlemcinin ısınmasını bekleyemezsin zaten hadi yiyiyorsa soğutucusuz koysun yada bazı intel işlemcilerin yanında verilen stock soğutucuyu koysun o işlemci kaç derece oluyor.

Nvida ya gelmek gerekirse onunda tekrardan soğutma ve modelle alakası var benim ekran kartı modelim tek fanlı 80 85 dereceye kadar görüyor oyunlarda . Yani 2 yada 3 fanlı al ısınmaz bunlar sadece bazı kişilerin uydurması marka rekabetindeki kötülemeler.

Not : Kasam corsair spec alpha

Arkadaşlar biliyorsunuz,son zamanlarda AMD yeni işlemciler ve ekran kartları çıkardı
(rx 5000 ,ryzen 5,7 gibi) ve artık AMD nin piyasayı ele geçireceğinden bahsediyoruz.Peki benim merak ettiğim bi konu var madem AMD bu kadar iyi neden fps değerleri çok iyi gözükürken sorunla karşılaşan insanlar fazla forum da her gün AMD ekran kartım düşük fps alıyor ryzen 5 3600 işlemcim çok ısınıyor drop oluyor gibi sorunlarla karşılaşıyoruz.Ben hiç rtx 2060s kartım var çok ısınıyor fps de ani düşmeler oluyor veya Intel işlemcisinden şikayetçi olanıda görmedim (bende dahil).Yani demeye çalıştığım AMD sanki gerektiğinden fazlamı abartılıyor sanki işlemci bi nebze ama özellikle ekran kartlarıyla tonlarca şikayet var ben AMD tabanlı bi sistem toplayacaktım ancak vazgeçtim. kısacası bence AMD sistem almadan önce iyice uzun süreli kullanmış olanlara bi sormanızı tavsiye ederim.bu arada Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ederim Hayırlı akşamlar.
Aslında donanım olarak baktığımızda ısınma problemi aşikar bir problem ancak F/P parçalarda özellikle işlemci tarafında çok iyi adımlar atıyorlar. Ekran kartları driver problemleri yüzünden biraz sorunlu doğru ancak AMD fiyat performans açısından iyi olduğu için çok tercih ediliyor.

Aslında donanım olarak baktığımızda ısınma problemi aşikar bir problem ancak F/P parçalarda özellikle işlemci tarafında çok iyi adımlar atıyorlar. Ekran kartları driver problemleri yüzünden biraz sorunlu doğru ancak AMD fiyat performans açısından iyi olduğu için çok tercih ediliyor.
Aynen işlemci zaten intel son zamanlarda çok saçmaladı ben 10.nesil bekliyorum

Geri