AMD pubg mini stutter

cank_3123

80+
Reaksiyon skoru
0
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba sistemimi yeni topladım topladım toplayalı adam akıllı keyif alamadım hergün ayrı bi olay olaylar şöyle başladı ilk zamanlar masaüstünde bile 1-2 saniyelik donmalar oluyordu nasıl yaptığımı hatırlamıyorum ama geçti son 1 aydırda sadece pubg oynayan bi insanım gerek fight alanında gerek sistemi ilk açtığımda minik minik donmalar oluyor örneğin çatışma esnasında ben bu sorunu çözemedim bir çok defa ddu ile ekran kartı driverını silip yükledim ama hiç bir zaman tam performans alamadım yardımcı olabilecek olan varmıdır
Sistemim :
Case: Lian Li O11 Dynamic Mini V2 Black
GPU: Gigabyte Radeon RX 9070 XT Gaming OC 16GB
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D
PSU: Lian Li EDGE GOLD 1000 80+ Gold ATX
RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32GB Black (2x16) 6000MHz CL28 (F5-6000J2836G16GX2-TZ5NR)
SSD: Kingston 1TB KC3000 PCIe 4.0
Motherboard: Gigabyte X870 Aorus Elite Black
Liquid Cooling: Lian Li HydroShift II LCD-C 360TL Black (G89.GHS2LCD36TB.00)
1x Exhaust Fan: Lian Li UNI FAN TL Wireless 120 Black (G99.12TL1W1B.00)
2x Intake Fan: Lian Li UNI FAN TL Wireless 120 Reverse Blade Black (G99.12RTL1W1B.00)
3x Intake Fan Set: Lian Li UNI FAN TL Wireless 120 Reverse Blade Black (G99.12RTL1W3B.00)
Contact & Sealing Frame: Thermal Grizzly AMD AM5 (TG-CSF-AM5)
Thermal Paste: Thermal Grizzly Kryonaut 1Gr (TG-K-001-RS)

bios ayaları :
x3d boost açok
expo1
windowsta:
performans modu açık
oyun modu açık

Windowsu normal moda alıp oyun modu , pencereli geliştirmleri ve gpu hızlandırmalı zamanlama vs bir cart curt ayar var bunları kapatıp restart atıp dener misin. Bu window 11 kadar kırık windows gelmemiştir.

Ben X3D boostu kapatmanızı öneririm. Öyle deneyin. Ama öncesinde aşağıda önerdiğim ayarları uygulayıp deneyin. Eğer sorun çözülüyorsa kapatmayın. Çözülmüyorsa kapatıp deneyin, eğer çözülüyorsa kapalı dursun. Bazı BIOS ayarları uyumsuzluk oluşturabiliyor.

Ayrıca aşağıda önerdiğim Wintoys ayarlarını uygulayın. Oyun modu falan kapatmanızı istiyor ki kapatın.
Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği ayarları Wintoys yapıyor. Wintoys, Windows içinde dağılmış önemli ayarları tek çatı altında gösteriyor kısaca.

Son olarak güç modunu dengeliye geri alın. Yüksek performans'da kullanmayın.

En güncel, en optimize ayarlara rağmen PUBG gibi oyunlarda sunucu ve oyun kaynaklı sorun yaşama ihtimaliniz de var. İstikrarlı oyunlar değiller.
Ayrıca bir Bufferbloat testi yapın ve paylaşın.

Gemini'ye sor yardımcı olsun. Her konuyu detaylıca anlatıyor da, çözüyor da. Daha bilgili genelimizden. :D

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba sistemimi yeni topladım topladım toplayalı adam akıllı keyif alamadım hergün ayrı bi olay olaylar şöyle başladı ilk zamanlar masaüstünde bile 1-2 saniyelik donmalar oluyordu nasıl yaptığımı hatırlamıyorum ama geçti son 1 aydırda sadece pubg oynayan bi insanım gerek fight alanında gerek sistemi ilk açtığımda minik minik donmalar oluyor örneğin çatışma esnasında ben bu sorunu çözemedim bir çok defa ddu ile ekran kartı driverını silip yükledim ama hiç bir zaman tam performans alamadım yardımcı olabilecek olan varmıdır
Sistemim :
Case: Lian Li O11 Dynamic Mini V2 Black
GPU: Gigabyte Radeon RX 9070 XT Gaming OC 16GB
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D
PSU: Lian Li EDGE GOLD 1000 80+ Gold ATX
RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32GB Black (2x16) 6000MHz CL28 (F5-6000J2836G16GX2-TZ5NR)
SSD: Kingston 1TB KC3000 PCIe 4.0
Motherboard: Gigabyte X870 Aorus Elite Black
Liquid Cooling: Lian Li HydroShift II LCD-C 360TL Black (G89.GHS2LCD36TB.00)
1x Exhaust Fan: Lian Li UNI FAN TL Wireless 120 Black (G99.12TL1W1B.00)
2x Intake Fan: Lian Li UNI FAN TL Wireless 120 Reverse Blade Black (G99.12RTL1W1B.00)
3x Intake Fan Set: Lian Li UNI FAN TL Wireless 120 Reverse Blade Black (G99.12RTL1W3B.00)
Contact & Sealing Frame: Thermal Grizzly AMD AM5 (TG-CSF-AM5)
Thermal Paste: Thermal Grizzly Kryonaut 1Gr (TG-K-001-RS)

bios ayaları :
x3d boost açok
expo1
windowsta:
performans modu açık
oyun modu açık
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşlar öncelikle ilgilendiğiz için teşekürler
güç seçeneklerinden dengeli moda aldım
x3d turbo mod kapalı
amd driver sürümü:25.10.2
lakin hala sorun geçmedi fps im aşırı düşük geliyor bazı esnalarda oyun içi takılmalar yavaşlamalar devam ediyor

Ben X3D boostu kapatmanızı öneririm. Öyle deneyin. Ama öncesinde aşağıda önerdiğim ayarları uygulayıp deneyin. Eğer sorun çözülüyorsa kapatmayın. Çözülmüyorsa kapatıp deneyin, eğer çözülüyorsa kapalı dursun. Bazı BIOS ayarları uyumsuzluk oluşturabiliyor.

Ayrıca aşağıda önerdiğim Wintoys ayarlarını uygulayın. Oyun modu falan kapatmanızı istiyor ki kapatın.
Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği ayarları Wintoys yapıyor. Wintoys, Windows içinde dağılmış önemli ayarları tek çatı altında gösteriyor kısaca.

Son olarak güç modunu dengeliye geri alın. Yüksek performans'da kullanmayın.

En güncel, en optimize ayarlara rağmen PUBG gibi oyunlarda sunucu ve oyun kaynaklı sorun yaşama ihtimaliniz de var. İstikrarlı oyunlar değiller.
Ayrıca bir Bufferbloat testi yapın ve paylaşın.
.

Ekler

• PlayerUnknown's Battlegrounds_2026.01.27-18.06_1.webp
    PlayerUnknown's Battlegrounds_2026.01.27-18.06_1.webp
    62.5 KB · Hit: 9
  • PlayerUnknown's Battlegrounds_2026.01.27-18.06.webp
    PlayerUnknown's Battlegrounds_2026.01.27-18.06.webp
    57.8 KB · Hit: 11
  • 18675583-bdfc-474e-87c0-a8fd85758a72.webp
    18675583-bdfc-474e-87c0-a8fd85758a72.webp
    150 KB · Hit: 11

x3d turbo mod kapalı
lakin hala sorun geçmedi fps im aşırı düşük geliyor bazı esnalarda oyun içi takılmalar yavaşlamalar devam ediyor

.
Driver güncelleyin son sürüm 26.1.1 oyun modunu kapatın bide şuanda masaüstünde ve diğer oyunlarda sorun yoksa aynı takılma yani pubg de zaten takılmaları kesmek imkansız gibi bişi çok sorunlu oyun azaltabilirsin sadece

Windowsu normal moda alıp oyun modu , pencereli geliştirmleri ve gpu hızlandırmalı zamanlama vs bir cart curt ayar var bunları kapatıp restart atıp dener misin. Bu window 11 kadar kırık windows gelmemiştir.
Bunların hepsinide deneyin hocam ayrıca mpo kapatın

BIOS güncelleyin, sıfırlanacaktır ayarları kurcalamayın.

Ayrıca Chipset, ses, ağ vb. sürücüleri de güncelleyin. 2016 yeni sürücüler gelmiş.

Ayrıca yukarıda bahsettiğim Wintoys ayarlarını uygulamadıysanız uygulayın. Orada oyun modu vb. hepsi var. Onlar önemli, forumda 1-2 kişiye yaptım oyunlarda aldıkları FPS arttı ve genel olarak sistemleri daha istikrarlı çalıştı.

Oyun çözünürlüğünü de tavsiyem monitör çözünürlüğünde tutun.

x3d turbo mod kapalı

.
Fpsi monitörün hz 3-5 fps altına sabitleyin bide öyle deneyin

Chipset çok önemli bu arada kesinlikle yapın

Son düzenleme:
Fpsi monitörün hz 3-5 fps altına sabitleyin bide öyle deneyin

Chipset çok önemli bu arada kesinlikle yapın
dediklerinizin hepsini yaptım lakin sorun hala aynı devam ediyor bazi yerlerde 100fpse kadar düşüyor bazı yerlerde mikro takılmalar

dediklerinizin hepsini yaptım lakin sorun hala aynı devam ediyor bazi yerlerde 100fpse kadar düşüyor bazı yerlerde mikro takılmalar
monitörünüün çözünürlüğü nedir? hangi çözünürlükte oynyorsun oyunu

Gpu ağırlıklı bir oyunda test yapar mısınız şöyle gow last of us optimizasyonu iyi olsun eğer onlarda da varsa kroniktir servisliktir şuan pubg suçlu gibi geliyor bana

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,345
Üyeler
188,083
Son üye
Jayzima
Geri