Neler Yeni

Çözüldü✓ AMD Re-Size Bar Support Açınca Oyunlarda Drop Sorunu

MKasker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Erman Aker
Merhabalar herkese, geçenlerde bir arkadaşın tavsiyesi üzerine re-size bar'ı kapattım. Valorant oynarken özellikle anlık donmalar yaşıyordum. Ara ara da değil seri hareketlerde sistemin donduğu bariz bir şekilde hissediliyordu. Bunun üzerine araştırmalar yapınca afterburner gibi arka planda işlemci sıcaklığı, gpu sıcaklığı gibi izlenebilen uygulamaların bilgisayarı yavaşlattığıyla ilgili bir yazı okudum. Bende de altta sürekli steelseries engine'dan system monitor sürekli açıktı. Kulaklığımın dock'undan sıcaklıkları kontrol ediyordum. Önce onu kapattım biraz da olsa azaldı. Sonra re-size bar'ı da kapattım neredeyse yok denecek kadar az fakat sadece valorantta bu sorunu yaşıyor gibiyim. Bununla ilgili bir bilgisi olan varsa ya da bios'tan hangi ayarı yapmam gerekiyorsa önerebileceğiniz ya da başından geçen varsa sorunu nasıl çözdüğüne dair burada bilgilendirirse bizi sevinirim. Herkese iyi forumlar.
Monitor: Dell Alienware aw2723df 27" 240Hz
Cpu: r7 7800x3d
Gpu: Asus Tuf Rtx 4080 Super
Ram: Gskill TridentZ5 6400 cl32 16x2
Anakart: Msı x670e Carbon Wifi
Psu: Dragos EnergyFlow DRG1000W 14Cm Fan 1000W 80+ Gold PCIe Gen 5.0 ATX 3.0

rmzn96

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Ramazan Özdemir
X3d işlemcilerde afterburner yazılımında gpu ile ilgili tüm izleme değerlerini kapatın. Konuyla ilgili pc hocasının bir videosu vardı. Ayrıca integrated graphics i de kapatmanınızı öneririm. Sorun resize bar değil. Afterburnerda gpu nun izlediği şeyleri göstermese bile tiklerini dahi kaldırdığınızda bu droplar vs daha az oluyor.

MKasker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Erman Aker
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Integrated graphics bios üzerinden kapalı. Hatta şu anda komut istemi üzerinden dxdiag ile sistem özelliklerine bakınca 2. bir ekran kartı gözükmüyor. Fakat re-size bar açtığımda garip bir şekilde drop yiyorum. Anlık donmalar yaşıyorum. Kapattığımda çözülüyor. Onunla mı alakalı yoksa başka bir ayar mı yapmalıyım bilmiyorum. Araştırmaktan kafayı yiyeceğim neredeyse.
X3d işlemcilerde afterburner yazılımında gpu ile ilgili tüm izleme değerlerini kapatın. Konuyla ilgili pc hocasının bir videosu vardı. Ayrıca integrated graphics i de kapatmanınızı öneririm. Sorun resize bar değil. Afterburnerda gpu nun izlediği şeyleri göstermese bile tiklerini dahi kaldırdığınızda bu droplar vs daha az oluyor.

rmzn96

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Ramazan Özdemir
Integrated graphics bios üzerinden kapalı. Hatta şu anda komut istemi üzerinden dxdiag ile sistem özelliklerine bakınca 2. bir ekran kartı gözükmüyor. Fakat re-size bar açtığımda garip bir şekilde drop yiyorum. Anlık donmalar yaşıyorum. Kapattığımda çözülüyor. Onunla mı alakalı yoksa başka bir ayar mı yapmalıyım bilmiyorum. Araştırmaktan kafayı yiyeceğim neredeyse.
grafik sürücüsünü temiz kurulumla kaldırıp baştan kurmayı da deneyebilirsin. Ama dediğim gibi bu drop sorununun pc hocası videosunu çektiği için biliyorum. belki aynısıda değildir ama işlemcinde x3d olunca o aklıma geldi. Yoksa senin dediğinin tam tersi olması lazım. resize bar normalde performans arttırır

chuckii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Meto
Ayni sorun bendede var valrosntta fps drop gibi şeyler yiyorum denenelimiyim? Fps düşürür mu ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Re size bar açık

MKasker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Erman Aker
grafik sürücüsünü temiz kurulumla kaldırıp baştan kurmayı da deneyebilirsin. Ama dediğim gibi bu drop sorununun pc hocası videosunu çektiği için biliyorum. belki aynısıda değildir ama işlemcinde x3d olunca o aklıma geldi. Yoksa senin dediğinin tam tersi olması lazım. resize bar normalde performans arttırır
Onu da denedim kanka sıfırdan kaldırdım bir program vardı adını unuttum şimdi tekrardan temiz kurulum yaptım. Şu anda re-size bar açık şekilde tekrar deneyeceğim. Daha önce fark etmeden güç modum dengelideyken girmişim nihai performansa çektim bir etkisi olacak mı bakacağım.

Ayni sorun bendede var valrosntta fps drop gibi şeyler yiyorum denenelimiyim? Fps düşürür mu ?

Re size bar açık
Valla şöyle söyleyeyim integrated graphics i kapat öncelikle eğer işlemcin x3d ise. Daha sonrasında arka planda osd görevi gören işlemci sıcaklığı vs izlediğin herhangi bir uygulama varsa hepsini kapat. Güç planından nihai performansta olduğundan emin ol. Bir oyuna gir dene eğer aynıysa o zaman re-size bar kapat bir de öyle dene. Ben kapattığımda faydasını gördüm ama emin olmak için tekrar tekrar deniyorum. Şimdi tekrar açtım bir daha deneyeceğim.

MKasker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Erman Aker
Sanırım sorunu çözdüm. Kesinlikle osd tarzı pc'de sıcaklığı vs izlediğiniz uygulamaları kapatın. Daha sonra bilgisayarınızın güç planını kontrol edin. Eğer Dengeli veya güç tasarrufu modundaysa nihai performans veya artık yüksek performans seçeneği gibi olan performansın yüksek olduğu planı seçin. Re-size bar ile ilgili bir sorun değilmiş benimkisi açık olduğu halde şu anda her hangi bir sorunum yok. Ama sorun sizde devam ederse re-size bar'ı da kapatmayı deneyebilirsiniz. İyi forumlar herkese.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,071
Üyeler
166,872
Son üye
helalolsun
Top Bottom