AMD Ryzen 5 3600 Isınma

can1236

80+
Reaksiyon skoru
8
Herkese Merhaba,
Yakın bir zamanda Ryzen 5 3600 satın aldım. Oyun sırasında sıcaklığı ekteki derecelerde çalışıyor. 94 derece civarı. Nedenini anlayamadım acaba fanı takarken yanlış bir şey mi yaptım ?

Ekler

• core temp.png
    core temp.png
    42.9 KB · Hit: 85
Fanı bilmiyorum ama CPB kapatmak kesin bir çözüm olur.

Dostum sorun yok, o herkeste öyle, soğutucuyu tam taksan bile öyle sıcaklıkları görebiliyorsun, ben de gördüğüm oluyor.
Kasan da hava almayan bir kasa ise vay haline.

CPB'i kapatmayı ve yan paneli açmayı deneyebilirsin, sıcaklıkları düşürecektir. İşlemci birazcık sıcak çalışıyor soğutucu almanı öneririm.

Minimum 83 derece, anormal bir durum. Fanı yanlış takmış olabilirsiniz, termal macunu düzgün sürememiş olabilirsiniz.

Dostum sorun yok, o herkeste öyle, soğutucuyu tam taksan bile öyle sıcaklıkları görebiliyorsun, ben de gördüğüm oluyor.
Kasan da hava almayan bir kasa ise vay haline.
Kasa 3 tarafı temperli cam. Önde 3 fan arkada da bir egzoz fanı var. Hava alan bir kasa aslında.

Herkese Merhaba,
Yakın bir zamanda Ryzen 5 3600 satın aldım. Oyun sırasında sıcaklığı ekteki derecelerde çalışıyor. 94 derece civarı. Nedenini anlayamadım acaba fanı takarken yanlış bir şey mi yaptım ?
Normal
Çünkü 3600 güçlü ve ısınan işlemci
ve stok soğutucu yerine başka soğutucusu kullanmanızı öneririm

Peki bir şey soracağım cpb kapattım sorun düzeldi. Daha fazla performans için açık tutsam o ayarı sıcaklık fazla olması sıkıntı yaratır mı? Şimdiye kadar yaratmadı da.

Peki bir şey soracağım cpb kapattım sorun düzeldi. Daha fazla performans için açık tutsam o ayarı sıcaklık fazla olması sıkıntı yaratır mı? Şimdiye kadar yaratmadı da.
Evet uzun vadede iyi olmaz ki 94 dereceleri bulduğunu söylemişsin. O işlemcinin maksimum sıcaklığı 95 derece, kısaca iyi değil. Şimdilik cpb kapalı kullanabilirsin daha sonra T6 Ultra gibi bir soğutucu alıp serin serin kullanırsın

Geri