KamranSchmailov
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2
- İsim
- Kamran Ismayilov
Merhabalar.Sistemim amd ryzen 5 3600,RTX 2060,16 gb ram,500 ssd.Sorunum su bilgisayarda oyun oynarken cpu ve vga isisini olcmek icin daha cok Cpuidhwmonitorpro ve NZXT cam proqramlarini kullanirim.Cikan sonuc ise iyi sayilmaz.bilgisayarda gta 5 oynarken 80-90 lari bulan cpu ısısı var ve kasaya dokundugumda bunu hiss ede biliyorum.Daha sonra cod,farcry3 hatta houseflipper gibi oyunlardada ısınma oldugunu gordum ve 80-90 derece arasıydı gene.bence bu durum biraz anormal ve zaman zaman yt da gezinirken biler 65-70 leri goruyor.Videokartta sorun yokken işlemci fazla ısınıyor.Bilgisayarı bu yılın mart ayında aldım(yeni halde) ve amd stock cooler kullanıyorum.sorularim şunlar
1)aldığım dükkan(başka şehirde olduğu icin vakit bulup gidemiyorum) bana overclock açık kapatırsam düşer dedi.ancak nereden nasıl yapılır bilmiyorum.bu konuda bir fikir bildirirseniz sevinirim
2)bazı sahıslar bana amd stock cooler zayıf kalıyor değiştir diyorlar.sizce onları dinlemelimiyim?
3)coolerde bazı göstericiler mesela rpm gibi falan onlarda nelere dikkat etmem gerek daha uyumlusunu bulmak icin?
4)hangi firma daha iyi ve amd ile uyumlu calisir?
cevaplariniz icin simdididen tesekkurler.
1)aldığım dükkan(başka şehirde olduğu icin vakit bulup gidemiyorum) bana overclock açık kapatırsam düşer dedi.ancak nereden nasıl yapılır bilmiyorum.bu konuda bir fikir bildirirseniz sevinirim
2)bazı sahıslar bana amd stock cooler zayıf kalıyor değiştir diyorlar.sizce onları dinlemelimiyim?
3)coolerde bazı göstericiler mesela rpm gibi falan onlarda nelere dikkat etmem gerek daha uyumlusunu bulmak icin?
4)hangi firma daha iyi ve amd ile uyumlu calisir?
cevaplariniz icin simdididen tesekkurler.