- Konu Sahibi Konu Sahibi
1-3 olarak taktım sonra sadece tek bir ram taktık aynı şekilde boot ışığı yanıyorRAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olacak şekilde taktın di mi?
1-3 olarak taktım sonra sadece tek bir ram taktık aynı şekilde boot ışığı yanıyorRAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olacak şekilde taktın di mi?
Hocam almışım zaten 5600 benim için fazla bir işlemciHocam 5500 almayın 5600+ kule soğutucu bütçe varsa
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra anakart üstünde JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 olacak şekilde takıp sistemi çalıştır bakalım.1-3 olarak taktım sonra sadece tek bir ram taktık aynı şekilde boot ışığı yanıyor
Bu akşam bunu deneyeceğim hocamBilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra anakart üstünde JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 olacak şekilde takıp sistemi çalıştır bakalım.Alıntıyı görüntüle
Kapalıyken bunu yaptım ondan önce de r3 işlemci buldum görüntü geldi bios güncelledim ama kendi işlemcimi taktıktan sonra yine boot ışığı yanıyorBilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra anakart üstünde JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 olacak şekilde takıp sistemi çalıştır bakalım.Alıntıyı görüntüle
BIOS'u son sürüme mi güncelledin?Kapalıyken bunu yaptım ondan önce de r3 işlemci buldum görüntü geldi bios güncelledim ama kendi işlemcimi taktıktan sonra yine boot ışığı yanıyor
Yani en sonu güncelledim ama siteden baktığımda bios üzerindeki sürüm aynı değil ardından ekleme yapılmış bende çözemedimBIOS'u son sürüme mi güncelledin?
7A38vBL bu BIOS'u mu indirip kurdun?Yani en sonu güncelledim ama siteden baktığımda bios üzerindeki sürüm aynı değil ardından ekleme yapılmış bende çözemedim
7A38vBL bu BIOS'u mu indirip kurdun?
Tekrar mı yüklesem acaba7A38vBL bu BIOS'u mu indirip kurdun?
O bios sıfırlamayı her şeyi çıkartıp çalışırken mi yapayım yoksa kapalıyken mi bir de r3 ile mi yapayım yoksa kendi r5 işlemcim ile miAynen güncellenmiş. Peki ilk açtığında BIOS sürümünün ne olduğuna bakmış mıydın? O yukarıda yazdığım aynı BIOS sıfırlama işlemini yap.
Sistemi komple güçten kes. Ondan sonra Ryzen 5 5600 işlemcini tak. Ondan sonra bu yukarıda yazmış olduğum BIOS sıfırlama işlemini yap. Yaptıktan sonra PSU kablosunu takıp sistemi çalıştır.O bios sıfırlamayı her şeyi çıkartıp çalışırken mi yapayım yoksa kapalıyken mi bir de r3 ile mi yapayım yoksa kendi r5 işlemcim ile mi