Neler Yeni

AMD Ryzen 5 5600 yükte 95 derece

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Buğra Mert
Arkadaşlar ben 4 5 ay önce pc topladım ryzen 5 5600 rtx 3070 li ve sıcaklıklar ilk günden beri aynı şekildeydi fakat ben pek takmadım ama şu son zamanlarda rdr oynamaya başladım ve sürekli drop girmeye başladı, bende bilgisayarı kapatıp tekrardan açayım dedim ve işlemci sıcaklığı hatası aldım. Benim bu sıcaklığı düşürmem için ne yapmam lazım? Birkaç yerden voltaj düşürmeye dair bilgiler aldım nekadar doğru bu? Not: sadece rdr değil en basit oyunda dahi işlemci 90 altına düşmüyor.

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,672
İsim
Kerem Çavuş
kesin çözüm için kule tipi soğutucu alman lazım , şu an alacak bütçem yok diyosan gördüğün bilgiler gibi voltaj düşürüp undervolt yapabilirsin işlemcinin gücü bir miktar azalır ama sıcaklığı dengeler

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,911
İsim
Mehmet
Hocam sıcaklık çok yüksek. Bunun sebebi genellikle bunlardan biridir:
Termal macun yoktur, eksiktir.
İşlemci fanı yetersizdir.
Kasanın hava akışı kötüdür.

Size tavsiyem kaliteli bir termal macun ve işlemci fanı almanız. Kasanızın durumunu bilmesem de genel olarak varsa cam paneli çıkarın veya mümkünse ek fan takabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Buğra Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam sıcaklık çok yüksek. Bunun sebebi genellikle bunlardan biridir:
Termal macun yoktur, eksiktir.
İşlemci fanı yetersizdir.
Kasanın hava akışı kötüdür.

Size tavsiyem kaliteli bir termal macun ve işlemci fanı almanız. Kasanızın durumunu bilmesem de genel olarak varsa cam paneli çıkarın veya mümkünse ek fan takabilirsiniz.
https://www.akakce.com/bilgisayar-k...fanli-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,758034138.html
kasa bu hocam 3 önde 1 arkada fan bulunmakta ama galiba yetersiz oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kesin çözüm için kule tipi soğutucu alman lazım , şu an alacak bütçem yok diyosan gördüğün bilgiler gibi voltaj düşürüp undervolt yapabilirsin işlemcinin gücü bir miktar azalır ama sıcaklığı dengeler

bu çözüm olur mu hocam mesela rdr 2 de 95 derece olan işlemci undervolt yaptığımda kaç derece düşer tahmini?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,491
İsim
Hacı
Kule tipi soğutucu alabilirsiniz.

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,672
İsim
Kerem Çavuş
https://www.akakce.com/bilgisayar-k...fanli-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,758034138.html

bu çözüm olur mu hocam mesela rdr 2 de 95 derece olan işlemci undervolt yaptığımda kaç derece düşer tahmini?
kasa güzel ama işlemci anormal ısınıyor benimki de 96 ları görüyor , dediğim soğutucuyla 60 - 65 derece civarına düşer ama undervoltla o kadar bir şey bekleme 87 - 90 civarına belki düşer

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,911
İsim
Mehmet

Hocam fan sayısı iyi, modele hakim olmasam da önü mesh sanırım genel olarak sirkülasyonu kötü değildir diye tahmin ediyorum. Termal macun değişip bir de iyi bir fan takarsanız sorununuz çözülür yüksek ihtimalle.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
Hocam fan sayısı iyi, modele hakim olmasam da önü mesh sanırım genel olarak sirkülasyonu kötü değildir diye tahmin ediyorum. Termal macun değişip bir de iyi bir fan takarsanız sorununuz çözülür yüksek ihtimalle.
O kasa benim bildiğim kadarıyla pek sevilmeyen bir model. Düzgün bir hava akışı yok.

Undervolt yapabilirsin. Soğutucu ve termal macun değiştirmen gerek. Kasan için de pek güzel yorumlar duymadım kullananlardan.

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,672
İsim
Kerem Çavuş
evet wraith prisim ile 65 dereceyi çok geçmiyor anca böyle işlemcinin içinden geçecek oyunlarda+chrome açtığım zaman 71-75 arası gidip geliyor
wraith prism yüksek seviye işlemcinin soğutucusu 5600e göre stok soğutucu sayılmaz bence

BabaVoss7

80+ Silver
Boost mod açık olabilirmi kaç ghz çalışıyo işlemci

Top Bottom