Açık konuşayım bütçen varsa 4070 super al, 5000 serisini beklemeyi biraz lüzumsuz görüyorum. Vramler aynı kalıyor, fiyatlar artacak gibi duruyor performans artar illa da bugün de zaten daha fazla para vererek daha fazla performans alabiliyorsun. 1440p için 4070 super efsane bir kart kesinlikle üzmez.6700xt normalde 4070 super almak vardi 5000 serisi çıkcak onu bekliyorum
Ryzen 7700 veya 9700X alınır.
Elimde ls720 se model sıvı soğutma var yeter mi soğutmaya? Yeni bi sıvı soğutmaya para yeteceğini sanmıyorum7600x yerine 7700 almanı tavsiye ederim. Fiyat indirimi kovalarsan da 7700x sıcak fırsatlar da görmüştüm.
7800xt modeli vardı normalde aklımda ama dlss frame generation gibi özellikler daha cazip geliyorAçık konuşayım bütçen varsa 4070 super al, 5000 serisini beklemeyi biraz lüzumsuz görüyorum. Vramler aynı kalıyor, fiyatlar artacak gibi duruyor performans artar illa da bugün de zaten daha fazla para vererek daha fazla performans alabiliyorsun. 1440p için 4070 super efsane bir kart kesinlikle üzmez.
işlemciye çok yük bindiren oyunlar oynamıyorsan (rust,tarkov,modlu minecraft gibi) veya counter strike,valorant gibi yüksek fps'li oyunlar oynamıyorsan işlemciye fazla yatırım yapmana gerek yok bence ryzen 7500f yeterli olacaktır paran da cebinde kalır8-10k bütçeye Ryzen 5 7600X işlemci almayı düşünüyorum başka önerdiğiniz işlemci varmı i5 11400f gecmeyi düsünüyorum
Ben valo cs rust oynamıyorum da kardeş oynuyor şu an 200-300 fps arasi fps veriyor valoda 1k monitör kullaniyorumişlemciye çok yük bindiren oyunlar oynamıyorsan (rust,tarkov,modlu minecraft gibi) veya counter strike,valorant gibi yüksek fps'li oyunlar oynamıyorsan işlemciye fazla yatırım yapmana gerek yok bence ryzen 7500f yeterli olacaktır paran da cebinde kalır
gerçi sisteminizi bilmiyorum ancak 1080p kullanmadığınız sürece 4070ti üstü gpularda bu işlemci sizi üzmez
bence x3d alamadıktan sonra pahalı işlemcinin bi esprisi yok oyun için çoğu oyun zaten 6 çekirdekten fazla kullanmıyor
Dediğim gibi vrami harici kusuru bulunmayan bir kart. Ray tracing zerre umrumda değil ama dlss'ten vazgeçemediğim için 4080S aldım ben de 10k daha ucuzuna 7900xtx vardı mesela, frame gen single player oyunlarda kontrolcü ile oynuyorsan gerçekten iyi çalışıyor.Elimde ls720 se model sıvı soğutma var yeter mi soğutmaya? Yeni bi sıvı soğutmaya para yeteceğini sanmıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
7800xt modeli vardı normalde aklımda ama dlss frame generation gibi özellikler daha cazip geliyor