Neler Yeni

Amd ryzen 5800x3d nin 70-80 derecelere ulaşıyor

Merhaba arkadaşlar ryzen 7 5800x3d işlemci oyunlarda msi corelquid k360 sıvı soğutma ile 70-80 hatta bazı sahnelerde sinematiklerde 90 dereceye kadar ulaşıyor termal macun noctua nt-h1 kullanıyorum termal macunu yaymadım direk işlemciye 5 tane nohut kadar mercimek kadar büyüklüğüne koydum ve montajladım soğutmayı

MuratAbiGF Fedaisi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,214
İsim
İlker
İlgilendiği Kategoriler
Ekipmanlar,Sistem Parçaları,Teknik ve Yazılımsal Sorunlar vb.
Instagram
ahmetkayaofficial01
Discord
Ahmetkaya#9513
Merhaba arkadaşlar ryzen 7 5800x3d işlemci oyunlarda msi corelquid k360 sıvı soğutma ile 70-80 hatta bazı sahnelerde sinematiklerde 90 dereceye kadar ulaşıyor termal macun noctua nt-h1 kullanıyorum termal macunu yaymadım direk işlemciye 5 tane nohut kadar mercimek kadar büyüklüğüne koydum ve montajladım soğutmayı
Fanlar % kaçta

• Konu Sahibi Konu Sahibi

john

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
john
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar.
aga lütfen şu sıcak fırsatlarda açmayın ya , yok yani nasıl olurda buraya ekleyebiliyorsunuz okumuyorsunuz dimi...

Ekler

• sıcakmış.png
    sıcakmış.png
    16.3 KB · Hit: 97
aga lütfen şu sıcak fırsatlarda açmayın ya , yok yani nasıl olurda buraya ekleyebiliyorsunuz okumuyorsunuz dimi...
Yanlış bölüme mi açmışım hocam çok özür dilerim 🤦‍♂️
Sıcak fırsatlara bakıyordum en son konu açınca direk sıcak fırsatlar üzerinden açmış 😔
Admin hocam nasıl düzeltebilirim bunu

• Beğen
Reaksiyonlar: john

john

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
john
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar.
Yanlış bölüme mi açmışım hocam çok özür dilerim 🤦‍♂️
Sıcak fırsatlara bakıyordum en son konu açınca direk sıcak fırsatlar üzerinden açmış 😔
Admin hocam nasıl düzeltebilirim bunu
inan mail sesi gelince öyle bi alışım varki telefonu ne indirime girmiş felan diye sonra bi görüyorum başlığı PFF...
önemli değil olabilir. hatırlatmaktan zarar gelmez :=)

floscy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
519
İsim
Emre Efe
sıvı soğutmanın pompası tam oturmamış olabilir ya da termal macun sürüşünden de kaynaklı olabilir ya da pompa yeterli performansı olmayabilir. Buradan net bir şey söylemek çok zor

@Penguen hocam kızgın atmadan önce bi aşağıda yanlışlıkla açtığımı okusaydın
Mesaj otomatik birleştirildi:

sıvı soğutmanın pompası tam oturmamış olabilir ya da termal macun sürüşünden de kaynaklı olabilir ya da pompa yeterli performansı olmayabilir. Buradan net bir şey söylemek çok zor
Aslında tam oturduğuna eminim hocam baya sağlam duruyor güzel de sıktım vidaları aceba soğutucu mu yetmiyor ki işlemciyi soğutmaya

Son düzenleme:

bachpassion

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
bach passion
Coreliquidlerde pompa sorunu var diye biliyorum, normalde 360mm bir soğutucuyla şu sıcaklarda bile çok ısınmaması lazım işlemcinin. 5600x ile 240mm kullanıyorum coolermaster, kışın 60ı geçince korkuyordum, şu an arada 65i görüyor ama odam inanılmaz sıcak (cpb açık pbo kapalı). En çok 75 derece gördüm o da silikon testinde bir süre 4,85 all core çalıştırdığı andaydı (golden sample). Dolayısıyla çok ısınan işlemciler olmasına karşın, o kadar olmaması gerek. Pompa sorunu olma ihtimali çok yüksek, msi v2 olmayanlarda çamurlanma ya da pompa sorunu yaygındı. Servise vermeyi dene, ama mutlaka macunu çok az sürmediğinden emin ol önce

LocutuS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Ahmet Ahıskalı
Öncelikle işlemcinizi aldığınız sıvı soğutucu ile yeni mi kullanıyorsunuz? Eğer yeni kullanıyorsanız; bios'tan pompa ve fan ayarlarını yaptınız mı? Sıvı soğutucunun ilk bakışta çalışmayan bir aksamı var mı? Fazla yahut eksik macun mu koydunuz? Bunu kontrol edebilir misiniz? Bilgisayarı çalıştırdığınızda Hwinfo64 programını yükleyip bize işlemcinin boşta ve oyunlarda sıcaklığını, fanların % kaçta çalıştığını söyler misiniz?

@ekrmkryl hocam sebebsiz yere neye kızgın atıyorsun atıyorsun madem açıklamasını da bekliyorum

Coreliquidlerde pompa sorunu var diye biliyorum, normalde 360mm bir soğutucuyla şu sıcaklarda bile çok ısınmaması lazım işlemcinin. 5600x ile 240mm kullanıyorum coolermaster, kışın 60ı geçince korkuyordum, şu an arada 65i görüyor ama odam inanılmaz sıcak (cpb açık pbo kapalı). En çok 75 derece gördüm o da silikon testinde bir süre 4,85 all core çalıştırdığı andaydı (golden sample). Dolayısıyla çok ısınan işlemciler olmasına karşın, o kadar olmaması gerek. Pompa sorunu olma ihtimali çok yüksek, msi v2 olmayanlarda çamurlanma ya da pompa sorunu yaygındı. Servise vermeyi dene, ama mutlaka macunu çok az sürmediğinden emin ol önce
Hocam ben 5600x ile termal macunu güzelce kıvamında sürdüğüm dağıttığım halde sıcaklık kışın serin odada 55-60 da dolanıyordu

Öncelikle işlemcinizi aldığınız sıvı soğutucu ile yeni mi kullanıyorsunuz? Eğer yeni kullanıyorsanız; bios'tan pompa ve fan ayarlarını yaptınız mı? Sıvı soğutucunun ilk bakışta çalışmayan bir aksamı var mı? Fazla yahut eksik macun mu koydunuz? Bunu kontrol edebilir misiniz? Bilgisayarı çalıştırdığınızda Hwinfo64 programını yükleyip bize işlemcinin boşta ve oyunlarda sıcaklığını, fanların % kaçta çalıştığını söyler misiniz?
Şuanda işteyim eve geçtiğimde testleri gerçekleştirdiğimde sizinle paylaşacağım hemen hocam

Top Bottom