Ewigeliebe
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 6
- İsim
- Furkan Köprülü
Eklemiş olduğum ekran görüntüsünde "Yüksek" grafik ayarında 30 dakika League Of Legends oynadım ve ekran kartı maksimum 43 derece oldu işlemci de 66 dereceyi gördü 1-2 kere anlık droplar yedim.
( 1 yıldır Xigmatek PTI-G3606 Termal Macun Sürülü ve de Amd Wraith Prism RGB takılı )
Windows 11 kullanıyorum ve bios vb. her şeyim sonuna kadar güncel.
Fakat bu işlemci boşta olsa bile 4.0ghz olarak çalışıyor ve aldığım günden beri fazlasıyla ısınıyor, şu an mesela hava 8 derece ve oda sıcaklığı 17 derecelerde ona rağmen bu sıcaklık bu kadar yüksek.
Bu işlemciyle ilgili ne yapabilirim? İntel gibi boştayken hız düşürmesini falan nasıl sağlayabilirim? Daha stabil daha dropsuz bir işlemci haline nasıl getirebilirim?
Genel olarak öneri ve yardımlarınızı bekliyorum şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
Sistem
AMD Ryzen 7 2700x
Asus Rog Strix 1660ti O.C
Asus Rog Strix B450-F
Gskill Trident Z RGB CL18 3600mhz 8x2
Toshiba 480GB SSD
Xigmatek Venom X 650W 80 Plus
Windows 11 Orjinal Lisanslı
Bios 5302
( 1 yıldır Xigmatek PTI-G3606 Termal Macun Sürülü ve de Amd Wraith Prism RGB takılı )
Windows 11 kullanıyorum ve bios vb. her şeyim sonuna kadar güncel.
Fakat bu işlemci boşta olsa bile 4.0ghz olarak çalışıyor ve aldığım günden beri fazlasıyla ısınıyor, şu an mesela hava 8 derece ve oda sıcaklığı 17 derecelerde ona rağmen bu sıcaklık bu kadar yüksek.
Bu işlemciyle ilgili ne yapabilirim? İntel gibi boştayken hız düşürmesini falan nasıl sağlayabilirim? Daha stabil daha dropsuz bir işlemci haline nasıl getirebilirim?
Genel olarak öneri ve yardımlarınızı bekliyorum şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
Sistem
AMD Ryzen 7 2700x
Asus Rog Strix 1660ti O.C
Asus Rog Strix B450-F
Gskill Trident Z RGB CL18 3600mhz 8x2
Toshiba 480GB SSD
Xigmatek Venom X 650W 80 Plus
Windows 11 Orjinal Lisanslı
Bios 5302