Neler Yeni

AMD'ye ekran kartında güvenmeli miyim?

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
905
İsim
Sercan GÖKALP
Teşekkür ederim hocam cevaplarınız için, sinerjiden 3060 sistem mi alsam diye düşünüyorum ama biraz pahalı oluyor. İşim garanti olsun çokta sorun çıkarmasın istiyorum, kafa dağıtmak için call of duty, forza horizon 5 gibi oyunlar oynayacağım 2-3 saat hangisini önerirsiniz
Kardeşim çok strese girme bende Asus dual 3060ti var kartın performansı çok güzel ama benim kartımda coilwhine var mesela. Eğer o ne dersen bobinlerin çalışma sesi bi vızıltı gibi duyuluyor. Performansa herhangi bir etkisi yok bir sıkıntı çıkarmaz ama sadece ses çıkıyor yani Nvidia kart aldım bana hiç sorun çıkarmaz deme elektronik işi şans işi bunu unutma. Ama şu an sinerji gaming PC hocasının son sistemi rx6700xt olan bayağı iyi gibi

euro

80+ Bronze
Kardeşim çok strese girme bende Asus dual 3060ti var kartın performansı çok güzel ama benim kartımda coilwhine var mesela. Eğer o ne dersen bobinlerin çalışma sesi bi vızıltı gibi duyuluyor. Performansa herhangi bir etkisi yok bir sıkıntı çıkarmaz ama sadece ses çıkıyor yani Nvidia kart aldım bana hiç sorun çıkarmaz deme elektronik işi şans işi bunu unutma. Ama şu an sinerji gaming PC hocasının son sistemi rx6700xt olan bayağı iyi gibi
Hocam hiç drop yiyor musunuz 3060 Ti'la dediğim gibi ağır oyunlar oynayacağım.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,651
İsim
Hakanbey
AMD Ekran kartları Hangi model olursa olsun Dandik ve Düşük Amperli PSU sevmiyor Kaliteli PSU nuz varsa SIFIR AMD ekran kartlarında Çok fazla İnce ayar yapmazsanız Hİç sorun yaşamazsınız. AMD ekran kartların mosfet ve faz yapıları 2 katman yapıdan oluşmakta ve Düşük Amperi sevmiyor 6500xt bile olsa en az 40 amperli PSU kullanmak zorundasın. RTX ve GTX kartlarda ise 9 katmanlı mosfer ve faz yapısı mevcut bu sebepten en kötü PSU da bile Problem çıkarmıyor.

AMD kartlarda yaptığın ince ayarlar PSU dan gelen enerjiyi sürekli değiştirdiği için 2 katmanlı PCB de %100 diyemem ama %70 problem çıkartabiliyor zaten Dikkat ederseniz Bazı arkadaşlarda sorun yokken bazılarında var Watman dediğimiz hata ise Bu yapıdan kaynaklı bir durum Kart her ince ayar yaptığınızda PSU dan %100 güç ve amperi çekmek için tasarlanmış siz adrenalinden bi ayarı kapatıp açtığınızda PSU dan %100 yük çekip bırakıyor burada PSU eğer dandikse Karta düşük voltaj yada yüksek voltaj gibi çok ciddi sorunlar çıkartabilecek enerjiyi verdiği anda Watman hatası ile Kartı çöp etmiş oluyorsunuz Olay tamamen bundan ibaret.

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
596
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
5 yıl RX580 kullandım hiçbir sorun yaşamadım.

Everlast

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Erdem
Sapphire nitro Rx 570 - Sapphire nitro Rx 5500XT ekran kartlarını yıllarca kullandım. radeon software da wattman hatası bildirimi geliyordu ama performans düşüklüğü veya mavi ekran gibi bir sorunla karşılaşmadım.

Buskudar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak
Bende Asus Dual 6700 XT var. İlk monitörümü değiştirip 165 hz monitöre geçince DP kablo yüzünden sıkıntı yaşamıştım oyun oynarken ALT-TAB yaptığımda ekranın görüntüsü gidiyordu gelmiyordu sonra normal HDMI kablo ile değiştirince güzeldi. Ama AMD sürekli ekran kartlarına güncelleme getiriyor son 1 aydır DP kablo kullanıyorum ve sıkıntı yaşamadım. Ama şimdiki aklım olsaydı hemen hemen aynı güçte olan 3060 Tİ veya 3070'li bir sistem alırdım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,297
İsim
a l p e r

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
Merdo.
Şimdi, ben 22 bin TL'ye 3070 sistem yaptım bi tane. (GENCER-GAMING VELIUS) Onu mu tercih edeyim yoksa 6700XT mi tercih edeyim bilemiyorum. 3060 Ti var birde, 23 bin TL'ye birde 3060 var 22.825 TL'ye. Hangisini tercih etmeliyim? Sadece oyun oynayacağım ve sorun yaşamak istemiyorum AMD çok sorun yaşatır mı? Bazı AMD kullanıcıları bu forumda isyan etmişler çünkü bi' düşük model al Nvidia al diye bir yorum dahi gördüm. Sizce ne yapmalıyım bütçem maksimum 23 bine çıkar kasa için
al gitsin iyi sistem

Top Bottom