American megantrends hatası

Reaksiyon skoru
19
Herkese iyi akşamlar. Bende eski pcden kalan hdd vardı ve pc de alan azalınca onu taktım ve başlat tuşuna bastım her seferinde American megantrends hatası alıyorum bios a girip windows un kurulu olduğu ssd yi seçmek zorunda kalıyorum. Nasıl düzeltebilirim bu hatayı?

Herkese iyi akşamlar. Bende eski pcden kalan HDD vardı ve PC de alan azalınca onu taktım ve başlat tuşuna bastım her seferinde American megantrends hatası alıyorum bios a girip windows un kurulu olduğu ssd yi seçmek zorunda kalıyorum. Nasıl düzeltebilirim bu hatayı?
Diğer diskde windows varmı ?

American Megatrends bir hata değil, BIOS üreticisidir, o gördüğün ekranda da yukarıda American Megatrends logosu var, ancak bu bir hata değil dediğim gibi, bilgilendirme ekranı.
O ekranın fotoğrafını çek ve buraya at, verilen bilgi neymiş bir bakalım, ona göre bir şey diyelim.

American Megatrends bir hata değil, BIOS üreticisidir, o gördüğün ekranda da yukarıda American Megatrends logosu var, ancak bu bir hata değil dediğim gibi, bilgilendirme ekranı.
O ekranın fotoğrafını çek ve buraya at, verilen bilgi neymiş bir bakalım, ona göre bir şey diyelim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Attım hocam bu ara böyle konuları açanların birçoğu bu başlıkta açtıkları için bende böyle açtım.

Ekler

• WhatsApp Image 2020-11-07 at 18.58.55 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-11-07 at 18.58.55 (1).jpeg
    136.4 KB · Hit: 47
  • WhatsApp Image 2020-11-07 at 18.58.55.jpeg
    WhatsApp Image 2020-11-07 at 18.58.55.jpeg
    118.8 KB · Hit: 52
Verilen bilgide dördüncü SATA portundaki diskin bozulma ihtimalinin olduğu söyleniyor ve o diskteki bilgilerini yedekleyip diskini yenilemeni söylüyor.
Eğer o diskin içinde önemli bir şey yoksa geçici bir süreliğine diski çıkartabilirsin, yeni disk alana kadar veya diski yenileyene kadar öyle kalabilir.

Verilen bilgide dördüncü SATA portundaki diskin bozulma ihtimalinin olduğu söyleniyor ve o diskteki bilgilerini yedekleyip diskini yenilemeni söylüyor.
Eğer o diskin içinde önemli bir şey yoksa geçici bir süreliğine diski çıkartabilirsin, yeni disk alana kadar veya diski yenileyene kadar öyle kalabilir.
Anladım diskte önemli bir şey yok ama lazım oldu. Peki diskimi nasıl yenileyebilirim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

WARNING Kısmı ilk cümle=
lütfen verilerinizi yedekleyin ve sabit disk sürücünüzü değiştirin
evet, fark ettim sonradan :D

Geri