Neler Yeni

Amerika VS Almanya; Hangisine Gitmeliyim?

eneskaya6

80+ Silver
Amerika tabii ki de. doğuma büyüme viyanadaydım çok kez almanyada bulundum Türkiyeye göre tabii ki her acidan daha iyi ama Amerika başka bi yer.

Amerika ekonomik olarak dünyada en iyilerden hem kazandığın para daha fazla hem harcarken ürünler daha ucuz kısaca alım gücü daha iyi rahat.

İnsanları biraz daha cana yakın eyalete göre değişir tabikide. Bana göre biraz daha hareketli bi yasantısı var almanyada ve avusturya da insanlar robot gibi çok düzler, aşırı disiplinliler npc gibiler.

Sokaklar caddeler şehir planlaması abd bence cok daha ferah ic acıcı. aklıma gelenler bunlar baska merak ettiğin varsa cevaplarım

Daaker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Göktuğ Demircan
peki ayrıyeten almanca öğrenebileceğim bir uygulama önerisi verebilir misiniz?
Önlem olarak belki karşımdaki ingilizce bilmiyorsa diye
almanyaya gitme planın varsa seve seve almanca bilmen gerekiyor zira üniversite icin bile gitsen en assa b1 isterler

Severus21

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Sefer
Amerikada alım gücü daha yüksek ve insanlar kimseyi dışlamıyor. Almanyada türkleri dışlıyorlar ondan türk mahalleleri var. Gidenler oraya, Türk mahallelerine gidiyor diye biliyorum ben. Amerika teksin kafan rahat, paran fazla misss

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,146
İsim
Asil
Ben şahsen Amerika’yı tercih ederdim. Bunun sebebi yaşamak için yeterli Almanca bilmemem. Gerçi Almanca bilsem bile Amerika’yı tercih ederdim, daha özgür daha rahat gibi geliyor. Almanya’da bulunan tanıdıklarımın anlattıklarına göre iş ve okul saatlerinde sokakta başı boş dolaşan adam akıllı insan bile göremiyormuşsun. Adamlar çok monoton yaşıyormuş gibi geliyor. Amerika’nın sıkıntılı eyaletlerinde yaşamadığın sürece sorun yok.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,085
İsim
Selim
Merhaba. Ben ileride yurt dışına çıkmayı düşünüyorum da Amerikaya Veya Almanyaya Gitmek Veya Gitmemek İçin 10 Sebep Sayabilir Misiniz?
İkisi de boş ülke 10 sebebe gerek yok şuan huzur güven ekonomik farkı yaşaman için en güzel yer asya ülkeleri gidebiliyorsam g.kore japonya Vietnam ya da tayland olabilir buraya alıştığınız zaman saydığınız ülkeler köy gibi gelecek size şuan Türkiye ile karşılaştırma yaptığın zaman Avrupa ve Amerika çok gelişmiş görünüyor ama asya ile bunlar karsilastirdigimiz zaman güvenlik teknoloji ve alt yapı olarak Asya'nın yanında köy kalıyorlar

Clayz

80+ Silver
Merhaba. Ben ileride yurt dışına çıkmayı düşünüyorum da Amerikaya Veya Almanyaya Gitmek Veya Gitmemek İçin 10 Sebep Sayabilir Misiniz?
boyle hayal kurmak guzel bır bakıcaksın vıze cıkmıyor sonra neden dıye sorgulayacaksın ve dusundukten sonra senın turkıyede yasadıgın aklına gelecek hangısı cıkarsa sukret nimet ayırt edılmez

FurkanIIy

80+ Bronze
Gitmemelisin. 10 tane sebebe gerek yok. Atatürk öyle dediği için gitmemelisin.

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin. Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
SITKI MİRAÇ ÇAYAN
Gitmemelisin. 10 tane sebebe gerek yok. Atatürk öyle dediği için gitmemelisin.

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin. Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
Ben daha çok yeni yerler görmek için gidiyorum yoksa ekonomik veya siyasi sebepleri takmıyorum ben.

FurkanIIy

80+ Bronze
Ben daha çok yeni yerler görmek için gidiyorum yoksa ekonomik veya siyasi sebepleri takmıyorum ben.
Bir tanesine yanıt olarak kalıcı yazmışsın hocam. Son günlerdeki olaylardan dolayı her şeye siyasi olarak bakıyorum pardon :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
SITKI MİRAÇ ÇAYAN
Bir tanesine yanıt olarak kalıcı yazmışsın hocam. Son günlerdeki olaylardan dolayı her şeye siyasi olarak bakıyorum pardon :D
Yani kalıcı olarak kastettiğim şu. Amerikaya veya Almanyaya taşınmayı düşünüyorum ama arada bir türkiyeye tatile gelmeyi düşünüyorum.

Top Bottom