Neler Yeni

Amerika VS Türkiye

EsatBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Esat
Peki nitelikli insan sayısı çıkarmak istihdam sağlamak uygun eğitim vermek devletin yapması gereken bir şey değilmidir?
Nitelik sadece eğitimle olmaz kanımca biraz da özbilinç gerekir. Farkındalık gerekir. Okuması gerekir. Bunları boş uğraş olarak görmemesi gerekir. Sadece eğitim ile niteliğin üst düzeye çıkacağını düşünen de yanılır.

LahmatsuDcr

80+ Silver
Peki o öğretmenine orda mı türkiyedemi daha güzel hayat yaşadınız diye sor bakalım. :)
Türkiye der evli ve çocuklu olduğu için. Bekar haliyle yaşamadı Türkiye'de. Kadın zaten özel bir kurumda İngilizce öğretmeni eşi de yüksek maaşlı bir işde çalışıyor ne gibi sorunu olabilir. Bekar yaşamak için Türkiye'ye kim gelir allah için ya :D

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
İşin siyasî boyutuna girmek istemem. Yanlış olur ancak şunu söyleyebilirim.
Maliye bakanı bu konuda haksızdır.
Elektrik dağıtımı dolar üzerinden, doğalgaz dolar üzerinden, teknoloji dolar üzerinden, kömür ithalse fırının ürettiği ekmekte de doların payı var. Benim buna itirazım yok. Nitelikli insan sayısının artışı olmadığı sürece bu ülkenin kümülatif çıktıda gözle görülür artış yaşaması mümkün değil.
Dostum eğitim sistemi çok mu iyi? hayır berrrbat.
Devlet, ülkede birçok yetenekli zeki insan var, destek veriyormu? elinden tutuyormu?
Bunlar olmadığı için üretim olamaz. Devletin eğitim sistemini geliştirmesi ve zeki insanların elinden tutması lazım.
Biz ülkede neredeyse herşeyi ithal ediyoruz, bu yüzden TL değer kaybediyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Türkiye der evli ve çocuklu olduğu için. Bekar haliyle yaşamadı Türkiye'de. Kadın zaten özel bir kurumda İngilizce öğretmeni eşi de yüksek maaşlı bir işde çalışıyor ne gibi sorunu olabilir. Bekar yaşasaydı Türkiye'ye kim gelir allah için ya :D
Ya dostum, bak kendinde söylüyorsun bekar olsa kim gelirdi türkiyeye diye.
Burda üniversite okuyup 6 7 bin lira maaş alan adam yine lüks bir yaşam süremezki. Ama orda üniversite okuyup 4 5k dolar alan adam varya, hayatın dibini yaşar.

EsatBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Esat
Herhangi bir yerde eğitim kalitemiz zirvede yazmadım dostum. Ayrıca ülkede üretim yok demek de ülkeye büsbütün haksızlık olur. Katma değer yaratan üretim çok düşük dersen ona kabulüm.
Devlet, ülkede birçok yetenekli zeki insan var, destek veriyormu? elinden tutuyormu?
Bunlar olmadığı için üretim olamaz. Devletin eğitim sistemini geliştirmesi ve zeki insanların elinden tutması lazım.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Nitelik sadece eğitimle olmaz kanımca biraz da özbilinç gerekir. Farkındalık gerekir. Okuması gerekir. Bunları boş uğraş olarak görmemesi gerekir. Sadece eğitim ile niteliğin üst düzeye çıkacağını düşünen de yanılır.
Kanka sen çok yanlış yoldasın cümlende çelişki var
O özbilinçi farkındalığı da sağlayan eğitimdir zaten.
Hepsinin kaynağı kaliteli nitelikli eğitim/öğretimden geçer.

LahmatsuDcr

80+ Silver
Peki o öğretmenine orda mı türkiyedemi daha güzel hayat yaşadınız diye sor bakalım. :)
Kardeşim kadın evli mutlu bundan iyisi olabilir mi tabii ki Türkiye diyecek. Ben Türkiye'de daha iyi bir yaşam mı var dedim? Aynı şeyi yazdın 2 kere lütfen ama ya. Ben ilk yazdığımda ülkesini özler derken de ekonomisini, başkanını özler anlamında demedim çevresini insanlarını doğasını özler demek istedim. Ekonomik ve yaşam kalitesi olarak Amerika ve Türkiye zaten karşılaştırılamaz.

Ya dostum, bak kendinde söylüyorsun bekar olsa kim gelirdi türkiyeye diye.
Burda üniversite okuyup 6 7 bin lira maaş alan adam yine lüks bir yaşam süremezki. Ama orda üniversite okuyup 4 5k dolar alan adam varya, hayatın dibini yaşar.
Ben adam ülkesinin ekonomisini mi özler dedim? Ağzımı bozduracaksın.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Kardeşim kadın evli mutlu bundan iyisi olabilir mi tabii ki Türkiye diyecek. Ben Türkiye'de daha iyi bir yaşam mı var dedim? Aynı şeyi yazdın 2 kere lütfen ama ya. Ben ilk yazdığımda ülkesini özler derken de ekonomisini, başkanını özler anlamında demedim çevresini insanlarını doğasını özler demek istedim. Ekonomik ve yaşam kalitesi olarak Amerika ve Türkiye zaten karşılaştırılamaz.
Bende onu diyorum, valla ben ne kadar özlersem özleyeyim sadece tatile ziyarete felan gelirim. Temelli amerikada yaşayıp ülkeme asla temelli dönmem. Dünyaya 1 kere geliyoruz.

EsatBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Esat
Kanka sen çok yanlış yoldasın cümlende çelişki var
O özbilinçi farkındalığı da sağlayan eğitimdir zaten.
Hepsinin kaynağı kaliteli nitelikli eğitim/öğretimden geçer.
Dikkatli okursan tekrardan sadece eğitimle olmaz yazdığını fark edeceksin dostum.

LahmatsuDcr

80+ Silver
Bende onu diyorum, valla ben ne kadar özlersem özleyeyim sadece tatile ziyarete felan gelirim. Temelli amerikada yaşayıp ülkeme asla temelli dönmem. Dünyaya 1 kere geliyoruz.
Ben ekonomiden bahsetmiyorum sen hala burada 5k maaş olan orada 5k maaş olan falan filan diyorsun.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Ben ekonomiden bahsetmiyorum sen hala burada 5k maaş olan orada 5k maaş olan falan filan diyorsun.
Tamam dostum, ben kendi fikrimi söylüyorum. Asla gelmezdim. Hatta şuan imkanım olsa bile giderim.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak
Arkadaşlar sevdiğim bir yayıncı olan elraen Amerika ve Türkiye'deki yaşam kalitesini anlatıyor, olayı kısaca ben özetleyeyim,
Şimdi Amerika'da garson olan bir adam aylık 1500 dolar alıyor, Türkiye'de asgari ücret alıyor buda 2300 TL
Amerika'da aylık 1500 dolar alan elraen orada spor salonunada gittiğini, kirasını da ödediğini, arabasını da aldığını, Türkiye'de 400 TL ye depo fullerken o orda 54 dolar a 80 litrelik depoyu da fullediğini söylüyor, canının istediği şeyleri doyasıya yediğini üstüne başına kıyafet de aldığını söylüyor, bakın burayı iyi okuyun, sadece 14 dolara
75 UPLOAD 75 DOWNLOAD İNTERNET kullandıklarını söylüyor, bunuda ben ekleyeyim orada sadece 2000 3000 dolara en kral sistemi dizebilirken, burada 2-3 K ya apu diziyoruz, orda 2-3 k lık sistemle 4K ultra da oyun keyfi yaşarken burada biz 2-3K sistemle 720P Low ayarlar oynuyoruz.

Arkadaşlar ben ülkemi çok seviyorum güzel tarihi yerleri olsun denizi olsun şehirleri olsun güzel bir ülkemiz var çok şükür fakat, hükümet yüzünden güzelim ülkenin anasini ağlatıyorlar. Şuan ben elimde imkan olsa 2DK durmam. Bir adamların yaşam kalitesine bak birde bizim...
Türkiye'de artık gençler bile gelecek kaygısı ile yaşıyor, bu çok çok kötü bir şey. Hele hele eğitim sistemini saymıyorum. Yerlerdeyiz. Açlık sınırı olan rakamdan daha düşük asgari ücret arkadaşlar. :( Allah sonumuzu hayır etsin.
Siz neler düşünüyorsunuz ?
benim yurt dışı planlarım var almanya veya ingiltere bu tür avrupa ülkelerine gidip bana en çok eşleşene yerleşmeyi düşünüyorum bu video biraz eski şimdi değişmiştir ama çok bir fark yok

EnGin-San

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Engin Erden
Instagram
ngnrdn78
Steam
327249586
Bu arada onlarda var bizde yok ayağı neden saçma ? Onlar insan biz hayvanmıyız? Onlarin beyni var, e bizimde var çok şükür. Neden ordaki insanlar sadece asgari ücretle bile Burdaki üniversite okumuş birinin maaşından çok daha iyi bir hayat yaşayabiliyorken. Biz neden yaşayamıyoruz? Ben bunu bu yaşta kavrıyıp isyan ediyorsam bu ülkeden bir şey beklememek lazım.

Malesef, para da olsa orada evlenmeden kalıcı kalamıyoruz. :(
Knk yorumların yaşını çok belli ediyor beyin konusunda ise şöyle bir açıklama yapayım kusura bakma ama bizim milletin %90 da beyin yok beyinleri olsa ülkeyi bu hale getirenleri hale el üstünde tutmazlardı ayrıca istediğin kadar isyan et neyi değiştirebileceksin daha iyi bi gelecek için yola çıkan ne adamlar vardı da o yollar onlara mezar oldu demem o ki boşver, Türkiye'de survive olup klavyen ile bunları yazabiliyorsan sal akışına gitsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,111
Üyeler
164,617
Son üye
trplc
Top Bottom