50.000$ borçla gitmeye hazırımAmerikada günde 1000 dolar dağıtsalar bile gitmem, ülkenin adında başkanında hayır yok. Ekonomi sorunumuz evet üzücü ama buranın kuru ekmeğini yer, Amerikanin ziyafetine gözümü bile kaldırıp bakmam ben
HmmBu arada onlarda var bizde yok ayağı neden saçma ? Onlar insan biz hayvanmıyız? Onlarin beyni var, e bizimde var çok şükür. Neden ordaki insanlar sadece asgari ücretle bile Burdaki üniversite okumuş birinin maaşından çok daha iyi bir hayat yaşayabiliyorken. Biz neden yaşayamıyoruz? Ben bunu bu yaşta kavrıyıp isyan ediyorsam bu ülkeden bir şey beklememek lazım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Malesef, para da olsa orada evlenmeden kalıcı kalamıyoruz.
Benim babam fabrikada 3.5 alıyor.Türkiye'de kimya mühendisi tanıdığıma Türkiye'de 3000tl maaş oneriyorlardi. Şimdi amerikada 150K dolar alıyor
Demek istediğini anladım fakat, ülkeyi geliştirmeye çalışmıyorlarki.Karşılaştırma baştan yanlış. Çünkü iki ülke aynı klasmanda değil. Gelişmiş vs gelişmekte olan ülke kıyası yapılmamalı diye düşünüyorum. Kendi statüsüne yakın ülkeyle karşılaştırırsan daha doğru bilgiler elde edebilirsin.
Somutlaştırmak gerekirse; ilkokulda okuyan öğrenciyle lise öğrencisini karşılaştırmaya benziyor bu.
Büyüme oranları aynı değil,
Gelişmişlik endeksleri aynı değil.
Yönetim şeffaflığı aynı değil.
Toplumsal bilinç ve refah aynı değil.
Gelir dağılımı adaleti aynı değil.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Bu arada orada saat hesabı olduğu için aylık 1500 den fazla oluyor.Arkadaşlar sevdiğim bir yayıncı olan elraen Amerika ve Türkiye'deki yaşam kalitesini anlatıyor, olayı kısaca ben özetleyeyim,
Şimdi Amerika'da garson olan bir adam aylık 1500 dolar alıyor, Türkiye'de asgari ücret alıyor buda 2300 TL
Amerika'da aylık 1500 dolar alan elraen orada spor salonunada gittiğini, kirasını da ödediğini, arabasını da aldığını, Türkiye'de 400 TL ye depo fullerken o orda 54 dolar a 80 litrelik depoyu da fullediğini söylüyor, canının istediği şeyleri doyasıya yediğini üstüne başına kıyafet de aldığını söylüyor, bakın burayı iyi okuyun, sadece 14 dolara
75 UPLOAD 75 DOWNLOAD İNTERNET kullandıklarını söylüyor, bunuda ben ekleyeyim orada sadece 2000 3000 dolara en kral sistemi dizebilirken, burada 2-3 K ya apu diziyoruz, orda 2-3 k lık sistemle 4K ultra da oyun keyfi yaşarken burada biz 2-3K sistemle 720P Low ayarlar oynuyoruz.
Arkadaşlar ben ülkemi çok seviyorum güzel tarihi yerleri olsun denizi olsun şehirleri olsun güzel bir ülkemiz var çok şükür fakat, hükümet yüzünden güzelim ülkenin anasini ağlatıyorlar. Şuan ben elimde imkan olsa 2DK durmam. Bir adamların yaşam kalitesine bak birde bizim...
Türkiye'de artık gençler bile gelecek kaygısı ile yaşıyor, bu çok çok kötü bir şey. Hele hele eğitim sistemini saymıyorum. Yerlerdeyiz. Açlık sınırı olan rakamdan daha düşük asgari ücret arkadaşlar. Allah sonumuzu hayır etsin.
Siz neler düşünüyorsunuz ?
"Her millet hak ettiği şekilde yönetilir"Demek istediğini anladım fakat, ülkeyi geliştirmeye çalışmıyorlarki.
Atatürk'ün bir sözünü atıp cümlemi bitiriyorum.
Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.
Allah bizide kurtarsın hocam, gerçekten gideceksen en iyisini yapıyorsun. Bu dünyaya 1 kere geliyoruz onuda neden çok kötü bir şekilde yaşayalım.Bu arada orada saat hesabı olduğu için aylık 1500 den fazla oluyor.
Pasaport vize neredeyse halloldu yakında çıkmayı düşünüyorum türkiyeden