Neler Yeni

Amerika VS Türkiye

LahmatsuDcr

80+ Silver
Amerika'ya ömür boyu yaşamak için gidilmez böyle 4-5 yıllığına gidilir bence. Kendi ülkesini özler insan. Para yapıp gelirsin Amerika'da. Ben Amerika yerine Kanada'yı tercih ederim.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Allah bizide kurtarsın hocam, gerçekten gideceksen en iyisini yapıyorsun. Bu dünyaya 1 kere geliyoruz onuda neden çok kötü bir şekilde yaşayalım.
Dostum maalesef bu ülkede bir şey yapamayacağımı anlayınca babama söyledim.
Orada en azından kendimi geliştirebilirim buradaki gibi boş boş sabahtan akşama kadar pc oynamaktansa orada zorlanıpda kendimi geliştireyim.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
"Her millet hak ettiği şekilde yönetilir"
Millet ne yapıyor? adamlar sarayda her 1 dakikada asgari ücretten fazla para harcandığını söylüyorlar.
her şey vergi zaten, yol yaparken vergilerden yapıyor, yoldan geçerken yine bizden para alıyor.
Hükümet topluma değil kendilerine çalışıyor, maliye bakanı çıkıp siz dolarlamı maaş alıyorsunuz ne işiniz var dolarla diyor. MALİYE BAKANI diyor bunu MALİYE BAKANI...

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Yıllık tabi ki dostum. Anlarsın diye düşünmüştüm.
Güzel para.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amerika'ya ömür boyu yaşamak için gidilmez böyle 4-5 yıllığına gidilir bence. Kendi ülkesini özler insan. Para yapıp gelirsin Amerika'da. Ben Amerika yerine Kanada'yı tercih ederim.
Amerikaya gitsen emin ol dönmek istemezsin, orada çünkü hayat var hayat. Adamlar sadece asgari ücretle çalışarak kaliteli bir yaşam sürebiliyor.

erencavdarr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Eren Çavdar
Ben internete 105 tl veriyorum 22mbps Download 3mbps Upload alıyorum .d Sistem toplayamıyorum monitör alamıyorum dolar saolsun

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Arkadaşlar sorun sadece geçim sıkıntısı değil ki
Burada insanlar okuyupta iş bulamıyor
Akıllının biri çıkmış hak eden millet hak ettiği gibi yönetilir diyor
O hak eden kısım ona oy veren kelime haznesi 20 yi geçmeyen insanlar

EsatBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Esat
Millet ne yapıyor? adamlar sarayda her 1 dakikada asgari ücretten fazla para harcandığını söylüyorlar.
her şey vergi zaten, yol yaparken vergilerden yapıyor, yoldan geçerken yine bizden para alıyor.
Hükümet topluma değil kendilerine çalışıyor, maliye bakanı çıkıp siz dolarlamı maaş alıyorsunuz ne işiniz var dolarla diyor. MALİYE BAKANI diyor bunu MALİYE BAKANI...
İşin siyasî boyutuna girmek istemem. Yanlış olur ancak şunu söyleyebilirim.
Maliye bakanı bu konuda haksızdır.
Elektrik dağıtımı dolar üzerinden, doğalgaz dolar üzerinden, teknoloji dolar üzerinden, kömür ithalse fırının ürettiği ekmekte de doların payı var. Benim buna itirazım yok. Nitelikli insan sayısının artışı olmadığı sürece bu ülkenin kümülatif çıktıda gözle görülür artış yaşaması mümkün değil.

LahmatsuDcr

80+ Silver
Güzel para.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amerikaya gitsen emin ol dönmek istemezsin, orada çünkü hayat var hayat. Adamlar sadece asgari ücretle çalışarak kaliteli bir yaşam sürebiliyor.
Emin misin? Rus öğretmenim Kanada'da 5 yıl yaşadı ilk 5 yıl oh be ülkemden kurtuldum diyormuş daha sonra ülke hasreti çok ağır basıyormuş. Daha sonra Rusya'ta döndü orada bir Türkle evlenip Türkiye'ye geldi.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
İşin siyasî boyutuna girmek istemem. Yanlış olur ancak şunu söyleyebilirim.
Maliye bakanı bu konuda haksızdır.
Elektrik dağıtımı dolar üzerinden, doğalgaz dolar üzerinden, teknoloji dolar üzerinden, kömür ithalse fırının ürettiği ekmekte de doların payı var. Benim buna itirazım yok. Nitelikli insan sayısının artışı olmadığı sürece bu ülkenin kümülatif çıktıda gözle görülür artış yaşaması mümkün değil.
Peki nitelikli insan sayısı çıkarmak istihdam sağlamak uygun eğitim vermek devletin yapması gereken bir şey değilmidir?

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Emin misin? Rus öğretmenim Kanada'da 5 yıl yaşadı ilk 5 yıl oh be ülkemden kurtuldum diyormuş daha sonra ülke hasreti çok ağır basıyormuş. Daha sonra Rusya'ta döndü orada bir Türkle evlenip Türkiye'ye geldi.
Peki o öğretmenine orda mı türkiyedemi daha güzel hayat yaşadınız diye sor bakalım. :)

Top Bottom