Neler Yeni

Amerika VS Türkiye

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
İşte siz cahiller bunu anlamıyorsunuz.
0 Dolar = 0 TL
Türkiye süper güç. Çok takmayın yani geleceği falan. Gayet iyi ekonomimiz.
0 dolar 3,6 TL ediyor. Çaktırma sakın.
O altta küçük bir şey yazıyor yaa gözlerim iyi görmüyor.
Ne yazıyor orda 0 dolar bişey bişey? :D

HAYALETT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
oğuzhan demirhan
bizim malesef para bırımımız dolar bıze turk lırası verıyorlar halen para bırımının tl oldugunu sananlar varmı acaba :))

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,111
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.

Aykut4057

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
972
İsim
Aykut bütüner
amerika da nerde görsem herkes apple kullanıyor ne güzel
burda android telefonu bile zor alıyoruz

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Şu an @Rambo_87'un Zihni:
Allah reisimize zeval vermesin eskiden türkiye'ye tatile yılda bir kere gelebiliyorduk şimdi 3-4 kere gelebiliyoruz hamdolsun. Hatta böyle giderse hafta sonları da market alışverişine geliriz inşallah

@Rambo_87 alınma bu arada şaka yapıyorum:D

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Allah reisimize zeval vermesin eskiden türkiye'ye tatile yılda bir kere gelebiliyorduk şimdi 3-4 kere gelebiliyoruz hamdolsun. Hatta böyle giderse hafta sonları da market alışverişine geliriz inşallah
Bence bu zihini kenine sakla. herkes kendisinden sorumlu.
tatlil bir veya iki yaparim. Veya hic yapmam. Bu herkeze kalmis bi durum. Benim zihnimi bu duruma dökmen hakin yok. Genel anlamda söyle. Ama benim asla böyle seye sürükleme.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Rambo_87 alınma bu arada şaka yapıyorum:D
Yinede Seviliyorsun kral😎👏🏻

Son düzenleme:

EnGin-San

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Engin Erden
Instagram
ngnrdn78
Steam
327249586
Dostum ben kimseye yaşımın büyük olduğunu felan iddia etmiyorum 16 yaşındayım. Senin yaşını bilmiyorum belki büyüksündür onu bilemem de
Anlatmaya çalıştığım şey, ben bu yaşta bunları kavrayabiliyorsam ve isyan ediyorsam gelecek kaygımda varsa böyle ülkenin vay haline...
İsyan ettiğim şey neden insanlar gözünü açamıyor, neden insanlar artık birşeylerin farkında değil. Maliye bakanı çıkıp ''siz dolarla mı maaş alıyorsunuz, dolarla bir işiniz varmı?'' diyor.
Koskoca maliye bakanı ülkedeki neredeyse herşeyi ithal ettiğimiz için ekonomimizin piyasanın dolara bağlı olduğunu bilmiyormu?
Neden ülkede bu kadar zeki insanlar varken ellerinden tutup üretim yapmaya çalışmıyorlar? neden vergiler bu kadar yüksek? neden burada asgari ücretle bir aile geçinemiyorda yabancı ülkelerde asgari ücretle bile hayatını yaşayabiliyor?.

Dostum anlatmaya çalıştığım şey şu sen tek başına düzeni değiştiremezsin ülkede Allah diyeni peygamerleştiren, Yolsuzluk yapanın arkasında duran, inançlarla alay eden oldukça isyan etmen olayın ciddiyetini kavraman bir şeyi değiştirmeyecek iyi bir üniversite okumaya çalış bunlara kafa yorma sonra bizim gibi işsiz gezersin.

helpyardımplz

80+ Silver
Bu kadar şeyi görüp, hala savunan var mı ? Savunan arkadaşlar ya gerçekten anlamak istemiyor, ya da tuzları kuru başka açıklaması olamaz.
Türkiye ile amerikayı kıyaslamak ayrı bir ironi onu da belirtmek isteyim. :D
Sen asgari ücretinle son model ekran kartını almak istersen 5 6 ay aç kalman lazım. Ama yurt dışındaki asgari ücretiyle 2 3 tane rahat alır.
Bu arada yurt dışında da öyle asgari ücretle geçinen olduğunu düşünmüyorum.
Adamların kullandıkları internetlere bak. :D Bizim buraya yurt dışından biri gelse, benim 75 tl verip 12mbps dowland 0.8 mbps upload aldığımı öğrense gülmekten yerlere yatar herhalde. :D
Biz burada hala rx 570 ya da 1650s 1660s ekran kartları tavsiye ederken, adamlar o ekran kartlarına tarihi eser diye bakıyordur.
Neyse arkadaşlar anlamak isteyen anlamaz zaten. :D

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Bu kadar şeyi görüp, hala savunan var mı ? Savunan arkadaşlar ya gerçekten anlamak istemiyor, ya da tuzları kuru başka açıklaması olamaz.
Türkiye ile amerikayı kıyaslamak ayrı bir ironi onu da belirtmek isteyim. :D
Sen asgari ücretinle son model ekran kartını almak istersen 5 6 ay aç kalman lazım. Ama yurt dışındaki asgari ücretiyle 2 3 tane rahat alır.
Bu arada yurt dışında da öyle asgari ücretle geçinen olduğunu düşünmüyorum.
Adamların kullandıkları internetlere bak. :D Bizim buraya yurt dışından biri gelse, benim 75 TL verip 12mbps dowland 0.8 mbps upload aldığımı öğrense gülmekten yerlere yatar herhalde. :D
Biz burada hala rx 570 ya da 1650s 1660s ekran kartları tavsiye ederken, adamlar o ekran kartlarına tarihi eser diye bakıyordur.
Neyse arkadaşlar anlamak isteyen anlamaz zaten. :D
Vatan haini.
Sen maaşını dolarla mı alıyorsun?
Ne işin var amerikayla!

Leurox

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar sevdiğim bir yayıncı olan elraen Amerika ve Türkiye'deki yaşam kalitesini anlatıyor, olayı kısaca ben özetleyeyim,
Şimdi Amerika'da garson olan bir adam aylık 1500 dolar alıyor, Türkiye'de asgari ücret alıyor buda 2300 TL
Amerika'da aylık 1500 dolar alan elraen orada spor salonunada gittiğini, kirasını da ödediğini, arabasını da aldığını, Türkiye'de 400 TL ye depo fullerken o orda 54 dolar a 80 litrelik depoyu da fullediğini söylüyor, canının istediği şeyleri doyasıya yediğini üstüne başına kıyafet de aldığını söylüyor, bakın burayı iyi okuyun, sadece 14 dolara
75 UPLOAD 75 DOWNLOAD İNTERNET kullandıklarını söylüyor, bunuda ben ekleyeyim orada sadece 2000 3000 dolara en kral sistemi dizebilirken, burada 2-3 K ya apu diziyoruz, orda 2-3 k lık sistemle 4K ultra da oyun keyfi yaşarken burada biz 2-3K sistemle 720P Low ayarlar oynuyoruz.

Arkadaşlar ben ülkemi çok seviyorum güzel tarihi yerleri olsun denizi olsun şehirleri olsun güzel bir ülkemiz var çok şükür fakat, hükümet yüzünden güzelim ülkenin anasini ağlatıyorlar. Şuan ben elimde imkan olsa 2DK durmam. Bir adamların yaşam kalitesine bak birde bizim...
Türkiye'de artık gençler bile gelecek kaygısı ile yaşıyor, bu çok çok kötü bir şey. Hele hele eğitim sistemini saymıyorum. Yerlerdeyiz. Açlık sınırı olan rakamdan daha düşük asgari ücret arkadaşlar. :( Allah sonumuzu hayır etsin.
Siz neler düşünüyorsunuz ?
Ülke durumu gerçekten çok kötü be

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Hükümete taş atmak yerine biraz ülkenin insanlarına bakalım. Eğitim yok %30 devlet sorunlu bu konuda kalan %70 ülkedeki tembel insanlar. Üretmiyoruz tüketiyoruz sonra işine gelmeyen hükümete taş atıyor.

buisimsadecebanait

80+ Bronze
Amerikada günde 1000 dolar dağıtsalar bile gitmem, ülkenin adında başkanında hayır yok. Ekonomi sorunumuz evet üzücü ama buranın kuru ekmeğini yer, Amerikanin ziyafetine gözümü bile kaldırıp bakmam ben 🙂
yav hehe
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam lütfen alınmayın kusura da bakmayın ama yani gözünüzü bir açın Allah aşkına anlattığım o kadar şey boş mu yani?
Adamlar bizden kaç kat rahat hayat yaşıyor. Elimde imkan olsa 2 dk durursam şerefsizim ya.
bana deseler beleş git yürüyerek bile giderim

Top Bottom