Neler Yeni

Anadolu lisesine gidilir mi?

Ata Şen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Ata Şen

Masked Sniper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Yusuf Arda Çiftçi
Dostum soruna belki cevap olmayacak ama sana tavsiyem eğer imkanın varsa ve puanın yetiyorsa özel okula gitmendir. Şu an 12. sınıftayım zamanında 473 puan almıstım 1.7'ye girmistim yanlıs hatırlamıyorsam. İyi bi fen lisesine girdim ve özel çıkışlı biri olarak keske özel okula gitseydim diyorum. Not ve devamsızlık problemin olmuyor kesinlikle. 11. ve 12. sınıflarda özellikle ders tempon artacağı için okula gitmeyip evde çalışmak isteyebilirsin ve bu mükemmel fayda sağlıyor. Kaldı ki artık fen liselerindeki hocalar da sınavla girmediği için leş ötesi. Gelgelelim bu işin obp kısmı da var en çok da zoruma giden o. Karar senin iyi çalısmalar

Hasanst

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
582
İsim
Hasan Said Tamer
ortalama 40-60dk arası
Otobüsle 40-60 dakika size şuan çok fazla geliyor olabilir ama 4 sene okuyacaksınız ve okul imkanları açısından bence bu süreye değer. Anadolu lisesine gidip 20 dakika yol gitmek mi fen lisesine gidip 50 dakika yol gitmek mi derseniz çok düşünmeden fen lisesi iyidir derim.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Dostum soruna belki cevap olmayacak ama sana tavsiyem eğer imkanın varsa ve puanın yetiyorsa özel okula gitmendir. Şu an 12. sınıftayım zamanında 473 puan almıstım 1.7'ye girmistim yanlıs hatırlamıyorsam. İyi bi fen lisesine girdim ve özel çıkışlı biri olarak keske özel okula gitseydim diyorum. Not ve devamsızlık problemin olmuyor kesinlikle. 11. ve 12. sınıflarda özellikle ders tempon artacağı için okula gitmeyip evde çalışmak isteyebilirsin ve bu mükemmel fayda sağlıyor. Ki kaldı ki artık fen liselerindeki hocalar da sınavla girmediği için leş ötesi. Gelgelelim bu işin obp kısmı da var en çok da zoruma giden o. Karar senin iyi çalısmalar
Özel okul maalesef hocam.

Hasanst

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
582
İsim
Hasan Said Tamer
Dostum soruna belki cevap olmayacak ama sana tavsiyem eğer imkanın varsa ve puanın yetiyorsa özel okula gitmendir. Şu an 12. sınıftayım zamanında 473 puan almıstım 1.7'ye girmistim yanlıs hatırlamıyorsam. İyi bi fen lisesine girdim ve özel çıkışlı biri olarak keske özel okula gitseydim diyorum. Not ve devamsızlık problemin olmuyor kesinlikle. 11. ve 12. sınıflarda özellikle ders tempon artacağı için okula gitmeyip evde çalışmak isteyebilirsin ve bu mükemmel fayda sağlıyor. Kaldı ki artık fen liselerindeki hocalar da sınavla girmediği için leş ötesi. Gelgelelim bu işin obp kısmı da var en çok da zoruma giden o. Karar senin iyi çalısmalar
Hocam o sınav mevzusu tüm okullarda kalkmadı diye biliyorum bizim okulda hala sınavla giriyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yok değilim ama fen lisesi kadar sıkan bir okuldayım 7 gün okuldayım
Fen 5 gün hocam :LOL:

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Otobüsle 40-60 dakika size şuan çok fazla geliyor olabilir ama 4 sene okuyacaksınız ve okul imkanları açısından bence bu süreye değer. Anadolu lisesine gidip 20 dakika yol gitmek mi fen lisesine gidip 50 dakika yol gitmek mi derseniz çok düşünmeden fen lisesi iyidir derim.
Hocam LGS'de eğer tutturabilirsem tercih olarak imkb çorlu fen seçerim, fakat mehmet akif olursa seçmem orayı konum olarak fen lisesindende kötü bir yerde. fen lisesi şehir dışında fakat hastane, savcılık vs. hepsi dibinde kalıyor.

Masked Sniper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Yusuf Arda Çiftçi
Hocam o sınav mevzusu tüm okullarda kalkmadı diye biliyorum bizim okulda hala sınavla giriyorlar.

Fen 5 gün hocam :LOL:
Olabilir kanka valla o zaman şanslısın. Bizim okuldaki çoğu hoca türkce konusmayı bile bilmiyor. Zaten feni fen yapan içindeki öğrenciler. Hoca mevzusu şans işi. Ama kesinlikle özel taraftarıyım ben aga

En önemli şey öğrenci kalitesi bunu unutma ama Tr de pek kaliteli öğrenci yok 😐
Trdeki öğrencilerin düsünme analitik becerisi -sınav sistemi gereği- emin ol çoğu ülkede yoktur

Hasanst

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
582
İsim
Hasan Said Tamer
5 gün ama dersler sıkar hocalar sıkar hiç eğlence yok
Hocam kırıcı olmak istemem ama fene gitmiyorsunuz ama çok kesin yorum yapıyorsunuz. Evet beazı fen liseleri çok sıkıcı olabilir ama bazılarıda çok eğlenceli. Yarım saattir dediğim gibi şans işi. Arkadaş gidip fen lisesi ortamını gezebilir ailesi veya okulu ile eğer müdür yardımcıları çok asık suratlı değilse diğer öğretmenlerde güzel oluyor. Ve "eğlence yok" mevzusuna gelirsek yine şans işi... örneğin bizim okul 12'ler için bile çok eğlenceli geçiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Akif Erdem
Merhaba dostum.ben anadolu lisesinde 10.sınıf öğrencisiyim ve obp ile girdim evimin hemen (imkb samsunda okuyorum) yanındaydı okul. Obp ile alıyorsa maalesef Sınıf ortalaması geneli duşük oluyor arkadaş ortamı fazla iyi değil mahalledeki her çocuk geliyor. Okuldan çok arkadaş ortamı ve senin ne olmak istediğine bağlı.şuan okulum puan ile almaya başladı tekrardan benim derslerim iyi suanda fena sayılmaz. Sınıfın geneli kötüyse hocaların gözüne hep iyi öğrenciler batar. Sözlünü hep yüksek verir. Senin yerinde olsam obp ile alan liseye gitmeyi pek tercih etmem fen varken. Ama konum,ulaşım açısından kolayına geliyorsa git sonuçta fen ile arasında pek fark yok sadece fen biraz daha fazla sıkar.

Livaković

80+ Silver
Arkadaşlar bu sene 8. sınıfım ve LGS'ye gireceğim. Fakat şahsen Anadolu lisesine daha sıcak bakıyorum. Çünkü konum olarak benim için daha iyi yerde, imkanları daha fazla. Fakat okulun öğrencilerinin genel bir kalitesini bilmiyorum o beni şüpheye düşürüyor biraz açıkçası. Ayrıca okul OBP ile alıyor.

LGS ile tutturabilirsemde Mehmet Akif Fen Lisesi bulunuyor, fakat Google Haritalar üzerinden baktığımda cidden çok ıssız ve konum olarak bana daha uzak bir yerde bulunuyor, imkanları da daha az ve daha küçük bir lise.

Sizce Anadolu lisesine gitmeliyim? Mesleki Anadolu değil bahsettiğim lise düz anadolu.

Bulunduğum şehirde meslek liseleri cidden rezalet ötesi, asla gidilmeyecek bir lise.

Yaşadığım yer: Çorlu/Tekirdağ ona göre yorum yaparsanız sevinirim.

konu türkiye olunca kaliteli öğrennci anlamı kalmıyor sakarya spor lisesinde okuyorum gittiğime bin pişmanım ben ömrüm billah bunlar kadar olgunlaşmamış saygısız bir topluluk görmedim lisede her şey düzelir sanmıştım ama daha beter oldu sıramda tek oturur dururum şuanda bazı sebepler nedeniyle okul değiştirme şansını yakaladığım için çok mutluyum bu insanlardan kurtulacağım için ama gideceğim lisedede bu tip insanlar olmasından benide şüpheye düşürüyor kısacası istediğin liseye git fen lisesine kitap açmadan torpille gireninide gördümm adam kitapı ezberlemesine rağmen fen lisesine giremeyenide gördüm kısacası bu it kopuk serseri insanlarla heryerde karşılacaksın bunu kaçarı yok ama bu kişilerin az olduğu bir liseye gitmek senin elinde şuan 8.sınıf olsam bu olacakları bilseydim kafamı kitaplardan kaldırmazdım pişmanmıyım evet çok pişmanım 8.sınıf kardeşlerime sesleniyorum kitaptan kafanızı kaldırmayın eğer kaliteli bir öğrenciyseniz serserilik it kopukluğunuz yoksa kendinizi bu alttabaka insanlarla aynı lisede okumaya yakıştırmayın ve bu insanlar psikolojik olarak fiziksel olarak bile zarar verebiliyor o yüzden bu tip insanlarla okula gitmek istemiyorsan bir fen lisesi tutturmaya bak yoksa 4 seneni bu insanlarla geçirmek zorunda kalırsın

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
Top Bottom