Neler Yeni

Anakart bunlara sebep olur mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Muhammed
Instagram
sadolationn
Arkadaşlar anakart arızası ile ekran kartı,ram gibi parça performansları düşebilir mi? Veya bilgisayarda yavaşlama ve donanımsal sıkıntılar çıkarır mı?
Yoksa anakart bozuldugunda direkt sistem mi açılmaz?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Anakarttaki arızalar performans düşürmez direk bir problem oluşturur, RAM yuvalarında sorun olsa RAM i görmez gibi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Muhammed
Instagram
sadolationn
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakarttaki arızalar performans düşürmez direk bir problem oluşturur, RAM yuvalarında sorun olsa RAM i görmez gibi.
Anakart arızam oldugunu düşünüyorum ve bunun ekran kartı performansımı düşürdüğünü. Çünkü ekran kartımı başka bilgisayarlarda test ettğimde tam performans çalışıyor.Fakat benim anakarta taktıgım zaman 300, 400 fps alabileceğim oyunlarda 80,60 alıyorum hatta çoğu oyuna girmiyor bile. Bu da anakart şüphesi uyandırıyor.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Yanlış driver kurulumu.
İşlemci ram anakart farkı.
PCİE çok fark ettirmez ama port versiyonu.
Güç kaynağı yetersizliği.

Bunlar sebep olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakart arızam oldugunu düşünüyorum ve bunun ekran kartı performansımı düşürdüğünü. Çünkü ekran kartımı başka bilgisayarlarda test ettğimde tam performans çalışıyor.Fakat benim anakarta taktıgım zaman 300, 400 fps alabileceğim oyunlarda 80,60 alıyorum hatta çoğu oyuna girmiyor bile. Bu da anakart şüphesi uyandırıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Muhammed
Instagram
sadolationn
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yanlış driver kurulumu.
İşlemci ram anakart farkı.
PCİE çok fark ettirmez ama port versiyonu.
Güç kaynağı yetersizliği.

Bunlar sebep olabilir.
Güç kaynağı 550W RX5500XT, Ryzen3 3100, 8GB RAM bunları besleyeniyoe mu simdi bu PSU :D

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,306
İsim
yusuf ecer
O sistemle 300-400fps alabileceğin oyunlar ne merak ettim.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Güç kaynağı 550W RX5500XT, Ryzen3 3100, 8GB RAM bunları besleyeniyoe mu simdi bu PSU :D
Belirttiğiniz parçalara 550W yeterli bir PSU.
Sisteminizdeki parçaları Test ederek değerlerini kontrol etmeniz sebebini öğrenmeniz açısından iyi olacaktır. OCCT, msi afterburner vb. programlar ile. Sıcaklık değerleri Frekans değerleri AVG Fps ve çekilen güç değerleri bunlara örnek.
PSU da dengesizlikte olabilir.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,306
İsim
yusuf ecer

TRizzo19

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
İsmail ŞAHİN
Dostum sence bu sistemle 80fps normal mi ne anlatıyorsun?
Adam sana normal dememiş. 300 400 FPS alamayacağını söylemiş ki haklı da. Ekran kartını başka sisteme taktığını söylüyorsun o sistemdeki işlemci ve ram daha iyiyse FPS in yükselmiş olabilir. Doğru düzgün bilgi vermiyorsun üstüne birde üstüne cevap beğenmiyorsun. Nasıl yardımcı olacağız sana ?

3080 i5 13600kf ile 400-500fps alıyorum ?
R5 5600/ RX 6700xt ile 290 - 700 alıyorum bende basit eğlence modunda 20 kişilik maçta.

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Muhammed
Instagram
sadolationn
Adam sana normal dememiş. 300 400 FPS alamayacağını söylemiş ki haklı da. Ekran kartını başka sisteme taktığını söylüyorsun o sistemdeki işlemci ve ram daha iyiyse FPS in yükselmiş olabilir. Doğru düzgün bilgi vermiyorsun üstüne birde üstüne cevap beğenmiyorsun. Nasıl yardımcı olacağız sana ?

R5 5600/ RX 6700xt ile 290 - 700 alıyorum bende basit eğlence modunda 20 kişilik maçta.
cevap beğenmemek mi adam konuyla alakasız bir şey yazıyor neyi beğenmiyorum afedersin? Adam alamazsın yazmıs sadece.Teşekkür mü edeyim?

Top Bottom