Çözüldü✓ Anakart, İşlemci ve RAM Önerisi

prmdmnn

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,672
Bütçe
50000
Merhabalar, elimde şu anda RTX 5060 Ti 16GB mevcut ama külüstür sistem var elimde (15 senelik). Külüstür artık "Ne olur beni sal" demekte. :D Bana En az 48GB RAM'e sahip anakart, işlemci ve RAM / bellek kombinasyonları önerileri lazım. Oyundan ziyade Workstation amaçlı kullanıyorum.

Aslında imkansız değil ama DDR4'e göre de esnetmiştim. Haklısın sen de kardeşim, günümüzde RAM almak kolay değil. RGB olmasa da olur aslında, çünkü RGB seven birisi değilim ama daha uygunu yoksa kâfi. Anakarta baktım, iş yapar gibi duruyor. Dolu dolu. 👍

twinmos görmekten kusucam ama başka çareside yok biliyorum. Anakart bence de okey
Benim elimde boş 8GB RAM var, yedekte duruyor notebook için. 8+32GB şeklinde konfigürasyon yapmıştım notebookumda ve orijinal konfigürasyonı 8+8GB. Olmazsa o boşta duran RAM'i notebook'a takıp 32GB RAM'i SODIMM adaptörüyle bağlarız diye düşünüyorum, en kötü senaryo bu bizim için. SODIMM adaptörü de bulmak da zor bu piyasada.

2.el parçalar almak en mantıklısı.10dk önce denk geldim 32gb twinmos 5600mhz cl3y 14k falandı.Facebook gruplarında kaliteli 16x3 ram alınsa maks 23k.
Anakartta amazon depoda 10.5k ya Asus tuf b850e wifi
Islemci ise 5 7500f

Benim elimde boş 8GB RAM var, yedekte duruyor notebook için. 8+32GB şeklinde konfigürasyon yapmıştım notebookumda ve orijinal konfigürasyonı 8+8GB. Olmazsa o boşta duran RAM'i notebook'a takıp 32GB RAM'i SODIMM adaptörüyle bağlarız diye düşünüyorum, en kötü senaryo bu bizim için. SODIMM adaptörü de bulmak da zor bu piyasada.
Yani evet olabilir hocam. Haklısınız. Bu devirde yenisini almakta bir şeyleri güncellemekte çok zor gerçekten.

2.el parçalar almak en mantıklısı.10dk önce denk geldim 32gb twinmos 5600mhz cl3y 14k falandı.Facebook gruplarında kaliteli 16x3 ram alınsa maks 23k.
Anakartta amazon depoda 10.5k ya Asus tuf b850e wifi
Islemci ise 5 7500f
Zaten ikinci ele de sıcak bakıyorum. Bende notebook olarak aklınızda bulunsun, ROG Strix G16 G614JU mevcut. Zamanında Workstation bilgisayarı olarak almıştım ama Thunderbolt kontrolcüsü kötü olduğu için masaüstüye dönüyoruz şimdi. ROG Strix G16'yı yine satmam ama fazla kullanmazsam veya çok işe yaramazsa elbette satışa koyabilirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En azından zararımız büyük değil, notebook kullanılmasa 32GB RAM boşa düşer. O da zaten Samsung DDR5. NVMe olarak da zaten elimde SN5000 var. Zararın neresinden dönersek kârdır.

Zaten ikinci ele de sıcak bakıyorum. Bende notebook olarak aklınızda bulunsun, ROG Strix G16 G614JU mevcut. Zamanında Workstation bilgisayarı olarak almıştım ama Thunderbolt kontrolcüsü kötü olduğu için masaüstüye dönüyoruz şimdi. ROG Strix G16'yı yine satmam ama fazla kullanmazsam veya çok işe yaramazsa elbette satışa koyabilirim.

En azından zararımız büyük değil, notebook kullanılmasa 32GB RAM boşa düşer. O da zaten Samsung DDR5. NVMe olarak da zaten elimde SN5000 var. Zararın neresinden dönersek kârdır.
Adaptörüyle 3.5-4 kiloluk bir aygır kendileri. Arkadaşımın vardı ordan biliyorum çok hazzetmeyiz kendilerinden :D

Adaptörüyle 3.5-4 kiloluk bir aygır kendileri. Arkadaşımın vardı ordan biliyorum çok hazzetmeyiz kendilerinden :D
Hiç sorma kardeşim. 😂😂😂 8 km bile yürüdüğüm oldu bu ağırlıkla sırt çantasında taşıyarak. Neyse, konuya dönelim. Eğer handikap yaratacaksa zaten o cihazdan kurtulup onun yerine M2 Air gibi bir cihaza geçip notebook olarak ve masaüstü kanadında ise tatminkâr bir sisteme geçerim. M1 Air kullanıyordum bir aralar ama NVMe'si ağlamaya başladığı için onu satmak zorunda kalmıştım. Normalde bende Ryzen 9 7900 sistem vardı ama ailem acil ihtiyaçtan dolayı o sistemi alıp o dönemin koşullarına göre notebook almıştık. Hikaye uzun. 😅

Tabii, buna geçmeden önce kritik bir soru sormam gerekiyor. SODIMM yani notebook RAM'leri için adaptörler satılıyor mu Türkiye'de? Malum yurt dışından bir şey alamaz olduk.

Hiç sorma kardeşim. 😂😂😂 8 km bile yürüdüğüm oldu bu ağırlıkla sırt çantasında taşıyarak. Neyse, konuya dönelim. Eğer handikap yaratacaksa zaten o cihazdan kurtulup onun yerine M2 Air gibi bir cihaza geçip notebook olarak ve masaüstü kanadında ise tatminkâr bir sisteme geçerim. M1 Air kullanıyordum bir aralar ama NVMe'si ağlamaya başladığı için onu satmak zorunda kalmıştım. Normalde bende Ryzen 9 7900 sistem vardı ama ailem acil ihtiyaçtan dolayı o sistemi alıp o dönemin koşullarına göre notebook almıştık. Hikaye uzun. 😅
her şey için hayırlısı hocam. M1 air bende de vardı. Ama makine mühendisliği okuduğum zaman daha farklı bilgisayara ihtiyacım vardı. O ara monster tulpar serisi almıştım allah var beni güzel de idare etmişti. Hatta ANSYS de deli gibi cfd analizler yaptım o bilgisayarla. İdare etti dersem hakkını yemiş olurum. Nasip oldu imzada ki gibi bi sistem toplayabildik şimdi. Ne kadar kasa adamı olsam da insanın işini hızlıca halledebileceği bi notebookta lazım illa. Çok gerekmedikçe satmanızı tavsiye etmem bende.

Anakart ve işlemci ihtiyaçlarımı optimize ettim. Anakart modelini bir tık yükseltip MSI B850-P Wi-Fi'ya ve işlemci olarak ise Ryzen 9 7900'e karar kıldım. RAM konusunu da bir şekil hallederim diye düşünüyorum, en kötü takas ederim 32GB RAM'i DIMM ile. RAM'i de büyük olasılıkla gelecekte 64GB yaparız, acelesi yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,188,683
Üyeler
188,637
Son üye
Jadec
Geri