Neler Yeni

Yardım Anakart Kendi̇ni̇ Korumaya Aldı

kapubeyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yunus emre kapusuz
Merhaba. Sistemimi uzay montaj olarak kullanıyordum ve kısa devre yaparak açıyordum. Bir gün bilgisayar açıkken tornavida ile jfp1 soketine dokundum ve bilgisayar kapandı. Bir türlü açamadım maalesef. Her şeyi denedim. Bütün parçaları soküp denedim, takıp denedim, 8 pin CPU'yu söküp denedim, BIOS pilini güncelleyip denedim ama açılmadı bir türlü. İnternette gezinirken anakartların olağandışı gelen akımları korumak için farklı bir prensip ile çalıştığını öğrendim. Anakart böyle durumlarda kendini korumaya alıyor ve hiçbir şekilde etkileşim olmuyor. Sonrasında PSU'ya kısa devre yaptırdım yeşil ve siyah kabloları birbirine değdirerek. Sistem çalışmaya başladı ama bunu çok tehlikeli olduğunu söylediler, anakartım ve diğer parçalar yanabilirmiş vs. PSU kısa devresiyle sistemi açtım ancak görüntü alamadım ve bir daha da denemedim. Lütfen yardımcı olun yeni anakart almak istemiyorum çok pahalı.

Sistem:
MSI H310M-PRO vh.
i5 8400
Kingston 2666 MHz RAM.
Hi-Level 240 GB SSD.
Frisby 650W PSU.

Kaczynski

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
Kevin Mitnick
Aynı şekilde benimde anakartım kendini korumaya almıştı denedim ettim olmadı, 2-3 saat sonra vida yöntemiyle -+ yöntemi ile zıt kısa devre yaparak çalıştırdım sorunsuz bir şekilde, yoksa servise gidiyordu valla.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,923
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR

kapubeyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yunus emre kapusuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı şekilde benimde anakartım kendini korumaya almıştı denedim ettim olmadı, 2-3 saat sonra vida yöntemiyle -+ yöntemi ile zıt kısa devre yaparak çalıştırdım sorunsuz bir şekilde, yoksa servise gidiyordu valla.
Kısa devreyi jfp1 soketine mı yaptın acaba? 2 tornavida mı kullandın yoksa kablo mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,682
Üyeler
161,113
Son üye
Speranta
Top Bottom