Anakart kırmızı ışık

Samurai07

80+
Reaksiyon skoru
7
Bilgisayarımı oturma odasından kendi odama taşıdım bilgisayarı açmak istediğim zaman anakart kırmızı ışık yaktı bilgisayarım açılmıyor bütün parçaları söküp tekrar taktım kabloları söküp tekrar taktım ram işlemci sıvı soğutucu ekran kartı herşeyi en son bios pilini çıkardım bi süre bekledim sonra tekrar taktım ama olmuyor kasaya elektirik geldiği gibi anakart kırmızı ışık yakıyor power tuşuna basmadığım halde ne yaparsam yapıyım düzeltemedim anakart modelim asus rog crosshair x870e hero lütfen yardım edin 1 haftadır düzeltemedim.

Ekler

• 1000016705.webp
    1000016705.webp
    511.1 KB · Hit: 39
  • 1000016706.webp
    1000016706.webp
    362.6 KB · Hit: 35
  • 1000016707.webp
    1000016707.webp
    356.2 KB · Hit: 31
  • 1000016704.webp
    1000016704.webp
    1,000.6 KB · Hit: 34
1760034244991.webp

biraz internette araştırsanız bulursunuz aslında

işlemciye ait olan power kablasunu taktın mı

Neden herşeyi hemen söktünüz ki? Keşke bir bios pilini sökerek az biraz bekletseydiniz. Ki şu an ki durumda onu da yaptığını düşüneceğim.

Sistem güç düğmesine basılmadan dahi kırmızı ışık vermesi normal değil, ayriyeten kırmızı debug led genellikle işlemci kaynaklı sorunlardan dolayı yanar, sistemi söktüğünüz de anakart işlemci soketindeki pinlerde herhangi bir sorun gördünüz mü ? sıvı soğutma pompasının 4 tarafındaki vidalardan biraz gevşetmeye çalışın eğer görmediyseniz. sistemi komple elektrikten çekin, daha sonra açma kapama tuşuna 10 saniye basılı tutup, kasa içerisindeki elektriği boşaltın, daha sonra 10 kez açma kapama tuşuna basın, daha sonra anakart üzerindeki bios pilini çıkarıp 30 saniye bekleyin, bios pilini takmadan anakart üzerindeki JBAT1 kısmına kontrol kalemi vb materyal ile 5-10 saniye dokunun, daha sonra bios pilini takın.

Alıntıyı görüntüle

biraz internette araştırsanız bulursunuz aslında
Araştırdım ve bulamadım o yüzden buraya yazdım ve evet 8 pin kablosu takılı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemciye ait olan power kablasunu taktın mı
Takılı

Neden herşeyi hemen söktünüz ki? Keşke bir bios pilini sökerek az biraz bekletseydiniz. Ki şu an ki durumda onu da yaptığını düşüneceğim.
Bios bilini de söküp taktım olmadı

Sistem güç düğmesine basılmadan dahi kırmızı ışık vermesi normal değil, ayriyeten kırmızı debug led genellikle işlemci kaynaklı sorunlardan dolayı yanar, sistemi söktüğünüz de anakart işlemci soketindeki pinlerde herhangi bir sorun gördünüz mü ? sıvı soğutma pompasının 4 tarafındaki vidalardan biraz gevşetmeye çalışın eğer görmediyseniz. sistemi komple elektrikten çekin, daha sonra açma kapama tuşuna 10 saniye basılı tutup, kasa içerisindeki elektriği boşaltın, daha sonra 10 kez açma kapama tuşuna basın, daha sonra anakart üzerindeki bios pilini çıkarıp 30 saniye bekleyin, bios pilini takmadan anakart üzerindeki JBAT1 kısmına kontrol kalemi vb materyal ile 5-10 saniye dokunun, daha sonra bios pilini takın.
Hepsini yaptım zaten olmadı sadece jbat1 dediğiniz şeyi yapmadım orası neresi bios pilini söktüğümüz yer ise onuda yaptım

Araştırdım ve bulamadım o yüzden buraya yazdım ve evet 8 pin kablosu takılı

Takılı

Bios bilini de söküp taktım olmadı

Hepsini yaptım zaten olmadı sadece jbat1 dediğiniz şeyi yapmadım orası neresi bios pilini söktüğümüz yer ise onuda yaptım
clear cmos pinleri hocam, 2 adet pin olur, asus anakartlarda yanlış hatırlamıyorsam CLRTC olarak geçiyor

Evet hocam onlarıda ilk başta kabloları sökerken söküp takmıştım anakartın en sol üst kısmında
bu pinler boş olması lazım jbat1 pil çıkarmadan bunlara tornavida değdirerek sıfırlanıyor

Evet hocam onlarıda ilk başta kabloları sökerken söküp takmıştım anakartın en sol üst kısmında
CLRTC, JBAT1 tornavida, kontrol kalemi ile 5-10 saniye dokunup sıfırlayın hocam, sizin bahsettiğiniz FrontPanel bağlantıları

Hocam dediğiniz yer tam olarak neresi yada anakartın ne tarafında işaretleyebilirmisiniz

CLRTC, JBAT1 tornavida, kontrol kalemi ile 5-10 saniye dokunup sıfırlayın hocam, sizin bahsettiğiniz FrontPanel bağlantıları
Hocam dediğiniz yer tam olarak neresi yada anakartın ne tarafında işaretleyebilirmisiniz

Ekler

• 1000016710.webp
    1000016710.webp
    696.9 KB · Hit: 16
Son düzenleme:

Burası hocam, ayriyeten sizin anakartın arka usb girişlerinin olduğu kısım da clear cmos düğmesi var, 5-10 saniye oraya basıp oradan da yapabilirsiniz, bilgisayar kapalıyken.

Ekran görüntüsü 2025-10-09 230927.webp

Geri