Anakart nasıl seçmeliyim?

Navius

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
285
Öncelikle günaydın parça toplama aşamasındayım aklıma takılan anakart oldu wifi Bluetooth gibi özellikli arıyorum ama bir çok model mevcut piyasada nasıl seçmeliyim
7800x3d 9070xt Nitro veya pulse düşünüyorum birçok birbirinize benziyen model var ileri dönük bişey arıyorum bütçe 8-9 kadar çıkabilirim

direk msi gaming plus wifi b850 al geç.

Öncelikle günaydın parça toplama aşamasındayım aklıma takılan anakart oldu wifi Bluetooth gibi özellikli arıyorum ama bir çok model mevcut piyasada nasıl seçmeliyim
7800x3d 9070xt Nitro veya pulse düşünüyorum birçok birbirinize benziyen model var ileri dönük bişey arıyorum bütçe 8-9 kadar çıkabilirim
benchmark sitelerinde beğendiğiniz ürünlerin skorlarına bakın bu gibi detaylar sizi daha yardımcı olur iyi forumlar...

aradakı ne gıbı farklılık var attıgınız ürünle
ram slotu , ram mhz farkı , m2 slotu , işlemci besleme gibi farkları var . b850 alırsan daha uzun soluklu olur.

Anakart üreticileri b650 chipset üretmeyi bıraktı yanlış bilmiyorsam
evet b650 durduruldu amd tarafı da b850 chipset alımlarına yonelttı zaten kullanıcıları yenı cıkacak ıslemlcılerı b850 destekleyecek

12 faz ve extra istediğin bir özellik varsa wifi gibi bul al geç b650 Msi Gaming plus 7.2-7.5k bandında takılıyor en ucuz modeli bu 9k ya çıktım 10k yapayım iyi model alayım dersen b850 gigabyte Gaming x veya 7-8k bandında b650 Msi pro olması lazım beyaz işlemeli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

evet b650 durduruldu amd tarafı da b850 chipset alımlarına yonelttı zaten kullanıcıları yenı cıkacak ıslemlcılerı b850 destekleyecek
Ne alaka kanka tüm anakartlara çıkacak zen6 işlemcileri milleti yanlış yönlendiriyorsun ki daha böyle birşeye karar bile çıkmadı yeni çıkacak b850 lerde destek var dendi b650 den b850 ye geçişin tek sebebi daha pahalıya anakart satmak ve pcie 5.0 standartı yüzünden b650 den b850 ye geçiliyor yanlış yönlendirmeyin insanları

3 mesajı var adamın 3 üde yalan yolan b850 ile x870 in farkının işlemci güç beslemesi olduğunu sanıyor 🤣🤣🤣

Am5 anakartlarda am4 veya intele nazaran bu işlemcilerin anakart seçme olayı kalktı çünkü amd 230w üzerini geçmiyor anakarttan çıkan güç olarak 170W tdp dışında tüm işlemcileri 8 faz anakartta rahat şekilde çalıştırabiliyorsun bazı anakartlar 8 faz 80-90 amper oluyor onlarda 170W tdp de sorunsuz çalışıyor Ram MHz değerlerinin bir önemi yok amd agesa updateleri daha tam olarak gelişmedi istesenizde 4 kanal 6000mhz i çok spesifik örnekler dışında alamıyacaksınız tek fark vrm mosfet soğutucu değişir ve görünüş eğer sadece oyun oynuyacak birisiyseniz x870-x870e almanıza gerek yok estetik kaygınız yoksa bu anakartların olayı yüksek hızlı portlar içerik üretenler vs gibi veya editörler gibi vs dahada gider burası oyuncular için b650-x670 ve b850 anakartlar yeterli ve iyidir b650 üretimi durdu tamam ama hala alınabilicek anakartlar var zen6 desteğini amd b650 lere getirmezse herkes intele geçer insanların onlara güvenip b650 üst seviye modeller aldılar ve daha bunu doğrulayacak bir haberde sızmadı ben işimi riske atmam diyorsanda 10k altındaki b850 leri ben pek önermiyorum en ucuz 12 faz olan Gaming x ti onunda satıcı gelmiş onun dışında b650 lerde 7.2-8k bandına sürekli 12 faz anakart düşüyor tercih edilmesi gereken modeller bunlar

Kısacası;

Vrm sayısı ve extra istediğin bir özellik yoksa zen6 desteği daha hiç bir anakarta açıklanmadı açıklandı diyen varsa kaynak belirtsin görelim şahsen kaç aydır bu konuda haber bekliyorum bu konuda yapılan tek açıklama bir kaç firma yeni çıkan b850 ler destekliyecek dedi b650 ye destek yok denmedi ve 2026 2-3. Çeyreğinde tanıtılıp 2027 ye doğru piyasaya çıkacağı söylendi insanları yanlışa yönlendirmenin bir anlamı yok am5 te a620 ye bile 9950x takıp kullanan var iyi bir modeline 7800x3d de takıyorlar o yüzden kasmayın attığım modeller üzmez

Geri