Neler Yeni

Anakart pilini çıkartıp taktım görüntü gelmiyor.

CoaVision

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cem Okan Ateş
Selamlar.
İşlemci değişikliği sonrası PC normal bir şekilde çalışmaya devam ediyordu, sonrasında yeni CPU soğutucuyu takmak için kasayı söktüm, tüm parçaları söküp temizledim. Bu süreç sonrasında PC'yi başlattığımda herhangi bir tepki vermedi.

Sonrasında belki yanlış bir şey yapmışımdır diye anakart pilini söküp tekrar taktım. Şimdi güç tuşuna bastığımda tüm fanlar çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Yani boot ekranını bile göremiyorum.

İnternette arattığımda pili çıkarıp taktıktan sonra CMOS pinlerine metal bir parçayla dokunup statik elektriği almam gerektiğini öğrendim yaptım, fakat düzelmedi.
Bir fikri olan var mı? Pili çıkarttım tekrar taktım. CMOS pinlerine dokunup 5-10 saniye bekledim.

Anakartın üzerinde ki ışıklar yanardı, onlarda yanmıyor. Anladığım kadarıyla mouse ve Klavye'de güç yok, ışıkları yanmıyor.

Şu an pili çıkartıp taktım ve tüm güç kablolarını ekran kartını söktüm. 30 dakika daha bekleyip takacağım.
Daha önce başına gelip farklı çözüm bulan varsa çok memnun olurum.

Ürünler;

ASUS ProArt creator B760 D4.
Intel i5 14600KF.
4x16 GB DDR4 G.Skill 3600MHz RAM.
RTX 4060 Ti.

otp_47

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mertan yılmaz
belki işlemciyi değiştirirken işlemci yuvasındaki pinleri yamultmuş olabilirsin ki bu kötü bi olay şöyle çözebilirsin ramleri çıkarıp ram soketini hafif bir fırça yardımıyla tozlarını alabilirsin ramlerini silgi yardımıyla silebilirsin tekrar takıp deneyebilirsin eğer bu yöntemde bi halta yaramadı monitöründe bir problem olabilir monitörü bir kontrol et en son psu kablolarını çıkart tekrar tak öyle dene olmadı statik elektrigi al

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
ugur dengel
İlgilendiği Kategoriler
donanım
Instagram
ugrdngl
Steam
oxy_tosin
Twitter
ugurdengel
Facebook
ugurdengel
Discord
https://discord.gg/ZVtycmU6
anakartın üzerindeki ışılardan biri yanıp kalıyor olması gerek yanın ışık hangisi ? bilgi verirmisin.. cpu yu yerine takarken bazen yan kalabiliyor, yuvaya tam oturduğundan emin ol lütfen ve cpu soğutucunu takmadanda görüntü alabilirsin eyer macunlamakla uğraşmamak istersen.

.YUNUS.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
YUNUS
Selamlar.
İşlemci değişikliği sonrası PC normal bir şekilde çalışmaya devam ediyordu, sonrasında yeni CPU soğutucuyu takmak için kasayı söktüm, tüm parçaları söküp temizledim. Bu süreç sonrasında PC'yi başlattığımda herhangi bir tepki vermedi.

Sonrasında belki yanlış bir şey yapmışımdır diye anakart pilini söküp tekrar taktım. Şimdi güç tuşuna bastığımda tüm fanlar çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Yani boot ekranını bile göremiyorum.

İnternette arattığımda pili çıkarıp taktıktan sonra CMOS pinlerine metal bir parçayla dokunup statik elektriği almam gerektiğini öğrendim yaptım, fakat düzelmedi.
Bir fikri olan var mı? Pili çıkarttım tekrar taktım. CMOS pinlerine dokunup 5-10 saniye bekledim.

Anakartın üzerinde ki ışıklar yanardı, onlarda yanmıyor. Anladığım kadarıyla mouse ve Klavye'de güç yok, ışıkları yanmıyor.

Şu an pili çıkartıp taktım ve tüm güç kablolarını ekran kartını söktüm. 30 dakika daha bekleyip takacağım.
Daha önce başına gelip farklı çözüm bulan varsa çok memnun olurum.

Ürünler;

ASUS ProArt creator B760 D4.
Intel i5 14600KF.
4x16 GB DDR4 G.Skill 3600MHz RAM.
RTX 4060 Ti.
Ayni durum Basima Geldi Pili cikart 5 dk kadar bekle Sonra Tekrar tak
O sekilde olmustu bnde
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde sata ssd kullaniyor isen onlari da sök oyle bi dene Bazen çok saçma sebepler den oluyor boyle seyler

Top Bottom