Anakart seçimi hk tavsiye

Majin

80+
Reaksiyon skoru
10
Sistem toparlıyorum her parçayı aldım ama anakart konusunda çok kararsızım. Fiyat aralıklarında çok uçurum var ve açıkcası o denli büyük farklar görmememe rağmen anlam veremiyorum. Anakarta 1.500 lira cıvarı vermek doğru mudur? Kendimce 3 karta kadar düştüm ama sizinde öneriniz var ise nedeniyle yazarsanız sevinirim.

Mevcut sistem parçaları;
ryzen 5 3600
RTX 2060 super
gsKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V 3600MHz CL16

Ram 3600mhz, OC ile 4000mhz görüyor ondan anakartın 4000mhz desteklemesini ve çok usb aletim olduğundan en az 6 usb girişi olmasını baz alarak seçim yapmaya çalıştım
Düşündüğüm kartlar
asus-tuf-b450-pro-gaming-amd
asus-tuf-b450-plus-gaming-amd
msi-x570-a-pro-amd

Sistem toparlıyorum her parçayı aldım ama anakart konusunda çok kararsızım. Fiyat aralıklarında çok uçurum var ve açıkcası o denli büyük farklar görmeme rağmen anlam veremiyorum. Anakarta 1.500 lira cıvarı vermek doğru mudur? Kendimce 3 karta kadar düştüm ama sizinde öneriniz var ise nedeniyle yazarsanız sevinirim.

Mevcut sistem parçaları;
ryzen 5 3600
RTX 2060 super
gsKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V 3600MHz CL16

Ram 3600mhz, OC ile 4000mhz görüyor ondan anakartın 4000mhz desteklemesini ve çok usb aletim olduğundan en az 6 usb girişi olmasını baz alarak seçim yapmaya çalıştım
Düşündüğüm kartlar
asus-tuf-b450-pro-gaming-amd
asus-tuf-b450-plus-gaming-amd
msi-x570-a-pro-amd
@crazyreign yükleniyor geliyor gelmekte olan hissediyorum

X570-A PRO'dan kesinlikle uzak dur, fiyatını hak etmiyor, o fiyatta VRM'leri çok daha iyi olan anakartlar var.
TUF B450-PRO GAMING değil de şöyle bi' orta yolu bulup B550-A PRO al, hem 2 tane ARGB girişi var hem de VRM'i gayet iyi.

X570-A PRO'dan kesinlikle uzak dur, fiyatını hak etmiyor, o fiyatta VRM'leri çok daha iyi olan anakartlar var.
TUF B450-PRO GAMING değil de şöyle bi' orta yolu bulup B550-A PRO al, hem 2 tane ARGB girişi var hem de VRM'i gayet iyi.
Vampirmisinla sen doğruyu söyle anakart konusu açılınca hemen kokuyla bulup geliyor vampirin kanı bulduğu gibi

B550 A Pro diğerlerinden bu denli ayıran fark nedir? Ben biraz eski nesil olduğumdan bizim zamanda anakarta bu kadar para vermek anlamsızdı, içimizde de kart bin lirayı geçince ne bileyim hani ne özelliği var ki oluyor. Biraz aydınlatabilirseniz sevinirim :)

B550 A Pro diğerlerinden bu denli ayıran fark nedir? Ben biraz eski nesil olduğumdan bizim zamanda anakarta bu kadar para vermek anlamsızdı, içimizde de kart bin lirayı geçince ne bileyim hani ne özelliği var ki oluyor. Biraz aydınlatabilirseniz sevinirim :)
VRM, en büyük fark VRM.
Söylediğin 3 anakarttan da daha iyi VRM'e sahip.

7K ile anakart bile var :D

Hocam VRM nedir tam olarak açıklayabilir misin forum aydınlansın (bende)
VRM işlemciye ve işlemcinin içerisindeki bellek kontrolcüsü gibi şeylere verilen isim.
Kabaca bu şekil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,636
Üyeler
185,781
Son üye
euchre
Geri