ConquerorXIV
80+ Gold
çalışmıyorsa anakartın modeli ile alakası yok ya yanlış bağlantı var ya da bir parça arızalıdırFan calisti rgb ve pump calismadi
çalışmıyorsa anakartın modeli ile alakası yok ya yanlış bağlantı var ya da bir parça arızalıdırFan calisti rgb ve pump calismadi
Hayir yani pompayi baglamak icin pump diye bir giris olmasi gerekmiyormuçalışmıyorsa anakartın modeli ile alakası yok ya yanlış bağlantı var ya da bir parça arızalıdır
ramlerin ikisini de anakarta taktığına sistem açılmadı, doğru mu anlıyorumHayir yani pompayi baglamak icin pump diye bir giris olmasi gerekmiyormu
Mesaj otomatik birleştirildi:
Rgbleri yapamadim diyelim ramlarde calismadi ve ikiside arizali degil tek tek denedim oldu yerlerini falan degistirdim calismadi
Evet tek takinca çalisti amaramlerin ikisini de anakarta taktığına sistem açılmadı mı doğru mu anlıyorum
ankartında arıza vardır o zamanEvet tek takinca çalisti ama
Ve iste pump giriside yoktu oyuzden anakarti degistirme karari aldim bende
Olabilir bilmiyorum ama yinede biraz daha iyi bir anakarta gecmenin faydasi var cunku o baya giris seviye bir anakartti b650 serisindeankartında arıza vardır o zaman
pump girişi yok diye anakartı değiştirmenize gerek yok. soğutucu pompasını cpu_fan soketine takacaksınız, bios üzerinden fan devrini %100 yapacaksınız. soğutucunun radyatör fanlarını ise sys_fan soketlerinden birine takacaksınız. bu şekilde kullanabilirsiniz. kendim böyle kullanıyorum sorun yaşamadım.Evet tek takinca çalisti ama
Ve iste pump giriside yoktu oyuzden anakarti degistirme karari aldim bende
Denedim ben boyle ama calismadi anakart sorunluydu ozaman galibapump girişi yok diye anakartı değiştirmenize gerek yok. soğutucu pompasını cpu_fan soketine takacaksınız, bios üzerinden fan devrini %100 yapacaksınız. soğutucunun radyatör fanlarını ise sys_fan soketlerinden birine takacaksınız. bu şekilde kullanabilirsiniz. kendim böyle kullanıyorum sorun yaşamadım.
bağlantıları doğru yaptığını varsayarsak o zaman anakart sorunlu olabilir dediğin gibiDenedim ben boyle ama calismadi anakart sorunluydu ozaman galiba
Tamam tesekkurler bana ona gore bir anakart onerirmisiniz ozaman anladigim kadariyla cok pahali olmasina gerek yok ama sorunsuz bir anakart olursa sevinirimbağlantıları doğru yaptığını varsayarsak o zaman anakart sorunlu olabilir dediğin gibi
B650M DS3H kullanıyorum şahsen ben memnunum sorun yaşamadım. 7700X işlemci ile gayet yeterli. VRM ve mosfet sıcaklıkları da yerinde. Siz sorun yaşadığın için bu anakarta pek sıcak bakmazsın diye düşünüyorum. O sebeple Asus TUF B650 modeli bir anakart işini görür.Tamam tesekkurler bana ona gore bir anakart onerirmisiniz ozaman anladigim kadariyla cok pahali olmasina gerek yok ama sorunsuz bir anakart olursa sevinirim
O seriden bir anakart onerebilirmisinizB650M DS3H kullanıyorum şahsen ben memnunum sorun yaşamadım. 7700X işlemci ile gayet yeterli. VRM ve mosfet sıcaklıkları da yerinde. Siz sorun yaşadığın için bu anakarta pek sıcak bakmazsın diye düşünüyorum. O sebeple Asus TUF B650 modeli bir anakart işini görür.
Yani sizce gigabyte tan dahami iyidir asus almamO seriden bir anakart onerebilirmisiniz