Anakart Sorunu: Gigabyte B650M Görüntü Gelmiyor

CrawS

80+
Reaksiyon skoru
8
Gigabyte b650m gaming wifi model anakart satın aldım yaklaşık bir hafta gibi bir süre önce ve diğer bileşenlerimi hazır hale gelince sistemi kurdum çalıştırdım görüntü aldım biosa girdim ve expo aktif ettim yeniden başlatıp işletim sistemini kurdum sonradında pc yeniden başladığında görüntü gitti ve gelmedi hiç bir şekilde cihaz çalışıyor görüntü gelmiyordu bios pili çıkarıp 3’5 dakika bekledim tekrar açtığımda ise yine aynı şekilde ekran gelmedi
Gigabyte 9060xt
Ryzen 5 7500F
Xpg lancer ddr5 6000 mhz 2x 16 =32 gb ram
Mag a650bn psu
Sizce sorun neden kaynaklı olabilir ben anakart tan şüpeleniyorum sizlerinde fikrine ihtiyacım var?

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.6 MB · Hit: 20
Bios güncellemeden mi expo açtın?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bios pilini sökerken gücü kapattın mı? Kapatmadıysan kapat tekrar dene

Son düzenleme:
biosu güncellemeden expo açınca sıkıntı oluyor mu
%99 oluyor bende ilk pcmde aynı tongaya düştüm, yeni pc alınınca yapılması gerekenler videolarında ilk iş expo aç diyip bundan bahsetmiyorlar

Evet güncellemeden expo açtım
Tamam muhtemelen bios pilini çıkartırken gücü kapatmadın, gücü kapat tekrar dene

Acil durumlarda 112 yi aramalısın.
Düzgün bir başlık yazmalısın.
Aldığın bir bildirim varsa, onu da yazmalısın.

Acil durumlarda 112 yi aramalısın.
Düzgün bir başlık yazmalısın.
Aldığın bir bildirim varsa, onu da yazmalısın.
sende acil bir hava almalısın bitmediniz be kardeşim polimik için ortam arayayan gereksiz tipler

%99 oluyor bende ilk pcmde aynı tongaya düştüm, yeni pc alınınca yapılması gerekenler videolarında ilk iş expo aç diyip bundan bahsetmiyorlar

Tamam muhtemelen bios pilini çıkartırken gücü kapatmadın, gücü kapat tekrar dene
Her şeyi denedim hiçbir şekilde çözüm bulamadım söylediklerini de uyguladım ana kartı vatan bilgisayara Garanti’ye gönderdim umarım çözülür çok can sıkıcı bir durum ama sistemi kurdum bir daha dağıttım

sende acil bir hava almalısın bitmediniz be kardeşim polimik için ortam arayayan gereksiz tipler

Her şeyi denedim hiçbir şekilde çözüm bulamadım söylediklerini de uyguladım ana kartı vatan bilgisayara Garanti’ye gönderdim umarım çözülür çok can sıkıcı bir durum ama sistemi kurdum bir daha dağıttım
Bios pilini sisteme güç verirken sökmemek lazım o mu bozdu acaba

Bilgisayarı tamamen kapat
PSU’nun arkasındaki psu düğmesini kapat komple elektriği kes
kasanın açma tuşuna 15sn basılı tut
Anakart üzerindeki CMOS pinlerini tornavida veya metal bi şeyler 5-10 sn değdir kısa devre yapsın
sonra bios pilini çıkart ve 4 dk falan bekle tekrar tak ve psuyu açık sistemi tekrar başlat
bunları bi dene sonra tekrar bakalım

çoğu durumda bios pilini sökmek biosu sıfırlamıyor

Bilgisayarı tamamen kapat
PSU’nun arkasındaki psu düğmesini kapat komple elektriği kes
kasanın açma tuşuna 15sn basılı tut
Anakart üzerindeki CMOS pinlerini tornavida veya metal bi şeyler 5-10 sn değdir kısa devre yapsın
sonra bios pilini çıkart ve 4 dk falan bekle tekrar tak ve psuyu açık sistemi tekrar başlat
bunları bi dene sonra tekrar bakalım

çoğu durumda bios pilini sökmek biosu sıfırlamıyor
Harfiyen uyguladım malesef yine görüntü gelmiyor sistem çalışıyor elektrik alıyor her şey aktif ama görüntü yok

Geri