Anakart tavsiyesi

Sistem:
İşlemci: Ryzen 5 3600X.
RAM: 32 GB G.Skill 3600 MHz.
SSD: 500 GB Samsung 970 Evo Plus.
Ekran kartı Nvidia RTX 2060 Super 8 GB.

Şu an elimde Asus TUF Gaming X570 PLUS 4400 MHz anakart var ama bu anakarta bu donanımları takınca sistemde bir uyuşmazlık oluyor. ( sistem çok geç açılıyor, yeniden başlatma ekranında kalıyor ve oyunlarda fazlasıyla FPS kaybı var ) bu sisteme önerebileceginiz bir anakart var mı? Mesela MSI gamer kartları var X570 çiplisi onu alsam yine aynı sıkıntı çıkar mı?
Kardeşim bende yeni pc topladım.
Anakart: MSI X470 Gaming Plus MAX
İşlemci: AMD RYZEN 5 3600
Ekran Kartı: MSI Quicksilver GTX 1070 OC (önceki sistemden)
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB(2x8GB) 3200MHz DDR4
Depolama: Kingston A2000 500GB M.2 NVMe

Sana şunu söyleyebilirimki eğer çok oc peşinde koşmucaksan B450 Chipsetli bir anakart al. Mesela Msi Thomahawx max olabilir. Benim açılış hızı filan mükemmel sorun yok. Hatta oyunların hiç birinde de problem görmedim. Fakat işlemcime ne kadar yükelnirsem yükleniyim 4 Ghz de takılı kalıyor. Elle oc yapınca 4.4 Ghz bile oldu ama kendi çıkamıyor. Bence sorun ankartta. Şimdilik bir problem olmadığı için ellemedim. Fakat ileride anakartı muhtemelen garantiye ordanda iadeye göndericem.

Anakart için bütçe nedir? Elindeki anakartıda bana gönder bari :D
anakart bütçem 1500 -2000 tl . elimdeki anakartı iade edicem .d
Post automatically merged:

Kardeşim bende yeni PC topladım.
Anakart: MSI X470 Gaming Plus MAX
İşlemci: AMD RYZEN 5 3600
Ekran Kartı: MSI Quicksilver GTX 1070 OC (önceki sistemden)
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB(2x8GB) 3200MHz DDR4
Depolama: Kingston A2000 500GB M.2 NVMe

Sana şunu söyleyebilirimki eğer çok oc peşinde koşmucaksan B450 Chipsetli bir anakart al. Mesela MSI Thomahawx max olabilir. Benim açılış hızı filan mükemmel sorun yok. Hatta oyunların hiç birinde de problem görmedim. Fakat işlemcime ne kadar yükelnirsem yükleniyim 4 Ghz de takılı kalıyor. Elle oc yapınca 4.4 Ghz bile oldu ama kendi çıkamıyor. Bence sorun ankartta. Şimdilik bir problem olmadığı için ellemedim. Fakat ileride anakartı muhtemelen garantiye ordanda iadeye göndericem.
ben Oc için demiyorum sadece uzun yıllar kullanmak için ve önümüzdeki yıllarda pc yi update edebilmek için şuan iyi bir anakart arıyorum

Ramde sıkıntı olabilir işlemcide olabilir SSD de olabilir anakart yapmaz bunları bunlardan biri yapar bence ramleri ikişer ikişer çıkarıp test et belki sorun onlardan birindedir

WIFI Özelliği istemessen AORUS'da işini görür. 2 sinide alabilirsin.

anakart bütçem 1500 -2000 TL . elimdeki anakartı iade edicem .d
Post automatically merged:

ben Oc için demiyorum sadece uzun yıllar kullanmak için ve önümüzdeki yıllarda PC yi update edebilmek için şuan iyi bir anakart arıyorum
msi b450 tomahawk max

Kötü demedim zaten?
Bütçesi varsa iyisini alsın adam.
öyle bir söylüyorsunuz ki sanki kötü bir şey önerdik gayet yeterli F/P ürünü bütçesinin tamamını doldurmak zorunda değil işini görecek bir anakart

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,761
Üyeler
190,969
Son üye
Eray57
Geri