Anakart ve ram uyumu

Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar merhabalar,
Asus rog strix b450-f anakart aldım ve bunun yanında ram olarak 2x8 gb 3600 mhz aldım. Araştımalarım sonucunda anakartın 3200 mhz ye kadar desteklediğini öğrendim. 3600 mhz bir sorun çıkarır mı? Yeni ram almam mı gerekiyor? Anakartım acaba 3200 e kadar desteklediği doğru mu? Bilen arkadaşlar cevaplarsa çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim iyi günler dilerim hepinize 😊

O anakart 4400mhz ye kadar ram destekliyor, sorun olmaz yani 🙂
Eğer 3200mhz ram destekleseydi bilesorun olmazdı çünkü ramler çalışırdı. Sadece 3600 değil de 3200mhz de çalışırlardı.

O anakart 4400mhz ye kadar ram destekliyor, sorun olmaz yani 🙂
Eğer 3200mhz ram destekleseydi bilesorun olmazdı çünkü ramler çalışırdı. Sadece 3600 değil de 3200mhz de çalışırlardı.
Teşekkür ederim 😊👌🏻 zaten sitesinde overclockla 4400 e çıkacağı yazıyordu bi tereddütde kalmıştım sorayım dedim bilgili abilerimize 🤣🤣

Teşekkür ederim 😊👌🏻 zaten sitesinde overclockla 4400 e çıkacağı yazıyordu bi tereddütde kalmıştım sorayım dedim bilgili abilerimize 🤣🤣
Rica ederim 😊
Aslında evet bir nevi overclock ile çıkıyor 🙂
Ancak bu her anakartta bu şekilde. Korkma a gerek yok overclock dediğim şey bir tane ayarı profile den profile 1 e getireceksin. İnan çok kolay bir sey. Biosa gireceksin ve orada bulunan x.m.p ayarını degistireceksin, söyleyince zor gibi gözüküyor ancak herkes yapabilir, yapıyor da zaten 😄

Rica ederim 😊
Aslında evet bir nevi overclock ile çıkıyor 🙂
Ancak bu her anakartta bu şekilde. Korkma a gerek yok overclock dediğim şey bir tane ayarı profile den profile 1 e getireceksin. İnan çok kolay bir sey. Biosa gireceksin ve orada bulunan x.m.p ayarını degistireceksin, söyleyince zor gibi gözüküyor ancak herkes yapabilir, yapıyor da zaten 😄
Evet aslında bunu biliyorum. Videolarını çok izledim. İnşallah yaparım ne diyeyim😊 tabi bundan önce şu coronanın ortadan kalkması gerekiyor. Tam pc yi topladım her şey tamam derken memlekete geldim siparişi diğer eve vermiştim her şey orda kaldı 🤣 gidemiyorumda hevesim kursağımda kaldı 🤣 ama güzel günler yakındır inanıyorum 😂

Araştımalarım sonucunda anakartın 3200 mhz ye kadar desteklediğini öğrendim.

Araştırmalarını nerede yaptın bilmiyorum ama,
Kartı üreten adamların sitesine girince, önüne ilk başta kocaman bir "DDR4 4400 Mhz" yazısı çıkıyor.

Ram hızını seçerken de İşlemci OC gibi değil, zaten tanımlı ayarları seçiyorsun.
Ekran çözünürlüğü değiştirmek gibi.

Araştırmalarını nerede yaptın bilmiyorum ama,
Kartı üreten adamların sitesine girince, önüne ilk başta kocaman bir "DDR4 4400 Mhz" yazısı çıkıyor.

Ram hızını seçerken de İşlemci OC gibi değil, zaten tanımlı ayarları seçiyorsun.
Ekran çözünürlüğü değiştirmek gibi.

Yabancı bir kaynakta görmüştüm. Zaten sitedeki bilgiyle çelişince bi an tereddütde kaldım o yüzden sorma gereği duydum 😊

Ekler

• FF.webp
    FF.webp
    39.3 KB · Hit: 103
  • fg.webp
    fg.webp
    34.1 KB · Hit: 190
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,680