Neler Yeni

Çözüldü✓ Anakartıma Nasıl 2. M.2 Takabilirim

Lgoyü

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Enes
Merhaba biostar b550mh anakartım var yakın zamanda bir m.2 daha almak istiyorum ancak 1 slotum var benim takma ihtimalim varmı pci express slotları vs. Varmış galba bilmiyorum pek o olayları express slotları ile olur ise kayıp yaşanırmı onun yerine sata ssd almak dahamı mantıklıdır?

Smuleff

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Mertcan Çakar
Merhaba biostar b550mh anakartım var yakın zamanda bir m.2 daha almak istiyorum ancak 1 slotum var benim takma ihtimalim varmı pci express slotları vs. Varmış galba bilmiyorum pek o olayları express slotları ile olur ise kayıp yaşanırmı onun yerine sata ssd almak dahamı mantıklıdır?
anakartınla uyumlu olan NV2 ssd idi sanırsam alıp kendin takabilirsin

OguzhanM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Oğuzhan Mutluer
PCIe x1 dönüştürücü alman lazım hız 800-900 oluyor

Lgoyü

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Enes
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
PCIe x1 dönüştürücü alman lazım hız 800-900 oluyor
Şöyle yapabilirmiyim 1tb sağlam bir m.2 alıp eski ssdyi 800-900 alan slota taşısam ordan windows ve içindekileri yeni ssd ye gecirebilirmiyim

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,728
İsim
Oozdmrsm
Şöyle yapabilirmiyim 1tb sağlam bir m.2 alıp eski ssdyi 800-900 alan slota taşısam ordan windows ve içindekileri yeni ssd ye gecirebilirmiyim
windowsu yeni ssd ye yeniden kuracaksın

Lgoyü

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Enes
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
windowsu yeni ssd ye yeniden kuracaksın
Peki kurtduktan sonra diğer ssd nin içindeki oyunları videoları vs. Taşıyabilirmiyim birde o ssd den windowsu silmem gerekicek degilmi

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,728
İsim
Oozdmrsm
Peki kurtduktan sonra diğer ssd nin içindeki oyunları videoları vs. Taşıyabilirmiyim birde o ssd den windowsu silmem gerekicek degilmi
hocam taşıma olayı elbet yapılıyordur ama ben bilmiyorum nasıl yapıldığını. taşıma işleminden sonra internetten nasıl diski resetleyeceğiniz hakkında video izleyebilirsiniz

OrkunJJ

80+ Silver
1680825259935.png

Kırmızı olarak işaretlediğim slotlardan birine PCIe x1 den M.2 dönüştürücü alman gerekir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dönüştürücü olarak şunu önerebilirim.
Ancak şöyle bir şey var. PCIe versiyonu 3.0 olacağından ve portunda PCIe x1 olmasından kaynaklı maksimum 1GB/s bant genişliğinde kullanabilirsin.

Son düzenleme:

OguzhanM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Oğuzhan Mutluer

Lgoyü

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Enes
Alıntıyı görüntüle
Kırmızı olarak işaretlediğim slotlardan birine PCIe x1 den M.2 dönüştürücü alman gerekir.

Dönüştürücü olarak şunu önerebilirim.
Ancak şöyle bir şey var. PCIe versiyonu 3.0 olacağından ve portunda PCIe x1 olmasından kaynaklı maksimum 1GB/s bant genişliğinde kullanabilirsin.
Hocam bir sorum var bu pci express olayını yapsam o slota eski ssd yi koysam 500 gb lik yeniyide normal slota taksam eski ssdnin içindekileri taşıyabilirmiyim Windows oyunlar videolar vs.

D diskinden yeni diske taşıyabilirmiyim peki

OguzhanM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Oğuzhan Mutluer
Hocam bir sorum var bu pci express olayını yapsam o slota eski ssd yi koysam 500 gb lik yeniyide normal slota taksam eski ssdnin içindekileri taşıyabilirmiyim Windows oyunlar videolar vs.

Evet

OrkunJJ

80+ Silver

Taşıyabilirsin neden olmasın. Yalnız içinde Win11 kuruluysa TPM 2.0 dan vs. kaynaklı sorun yaşama ihtimalin olabilir emin değilim araştırmak lazım. Onun haricinde istediğin verileri yeni diskine Windows kurduktan sonra taşırsın. Eski diskini de biçimlendirip 2. disk olarak kullanırsın.

Lgoyü

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Enes
Taşıyabilirsin neden olmasın. Yalnız içinde Win11 kuruluysa TPM 2.0 dan vs. kaynaklı sorun yaşama ihtimalin olabilir emin değilim araştırmak lazım. Onun haricinde istediğin verileri yeni diskine Windows kurduktan sonra taşırsın. Eski diskini de biçimlendirip 2. disk olarak kullanırsın.
Anladım hocam teşekkürler https://www.amazon.com.tr/dp/B0BDTC...e=380333&creativeASIN=B0BDTC589G&linkCode=asn

Bu ssd nasıldır peki? Ve bir sorum daha olucak ikinci m.2 yerine sata ssd alsam ne kadarlık hız farkları olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,901
Üyeler
168,051
Son üye
EmreBLR
Top Bottom