Neler Yeni

Yardım Anakartımda pump fan yok ne yapabilirim?

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
Anakart: Asus tuf gaming b550 plus wifi
Sıvı soğutucu: Arctic liquid freezer ii 360

Pompa fanını cpu fan a takıp sorun çözülebilir ama pompa bu sefer tam rpm de dönmeye başlar. Pwm kontrollü olması için ne yapabilirim? Pompa sürekli tam yükte çalışsın istemiyorum.

metehan44

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
mede
Anakart: Asus tuf gaming b550 plus wifi
Sıvı soğutucu: Arctic liquid freezer ii 360

Pompa fanını cpu fan a takıp sorun çözülebilir ama pompa bu sefer tam rpm de dönmeye başlar. Pwm kontrollü olması için ne yapabilirim? Pompa sürekli tam yükte çalışsın istemiyorum.
Hocam zaten benim konuma da yazmışsın :D Arkadaşlar anakart normalde kontrol edebiliyor ama desteği yoksa DC ile kontrol ediliyor dediler. Ayrıca üreticiler her zaman tam hızda çalışmasını öneriyorlarmış.

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam zaten benim konuma da yazmışsın :D Arkadaşlar anakart normalde kontrol edebiliyor ama desteği yoksa DC ile kontrol ediliyor dediler. Ayrıca üreticiler her zaman tam hızda çalışmasını öneriyorlarmış.
Senin konuna yazdım da cevap alamayınca tereddütte kaldım, canını yerim <3

DejavuKing

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Furkan Emre Asım
Hocam bırak tam hızda çalışsın. Pompayla oynamayın bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

Radyatör fanını sys fana mı baglayacaksiniz?

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
Hocam bırak tam hızda çalışsın. Pompayla oynamayın bence

Radyatör fanını sys fana mı baglayacaksiniz?
Cha fan, cpu opt ve cpu fan var nasıl yapayım? Önerin nedir?

metehan44

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
mede
Cha fan, cpu opt ve cpu fan var nasıl yapayım? Önerin nedir?
Hocam bence radyatör fanlarını şöyle bağlayın. Çoklayıcıyı cpu kısmına takın. Pompa hızını kontrol edemediğiniz için radyatör fanlarının hızını ayarlayın mesela 30 dereceye gelince %30 çalışsın gibi. İşlemci ısındıkça radyatör fanları da hızlanır böylece. Cpu fan kısmına pompa+radyatör fanları şeklinde yapın. Aynı anakart zaten çok yüklenmemek adına kalan fanları da cha_fan kısmına takın. Böyle kullanıyorum ben.

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
Hocam bence radyatör fanlarını şöyle bağlayın. Çoklayıcıyı cpu kısmına takın. Pompa hızını kontrol edemediğiniz için radyatör fanlarının hızını ayarlayın mesela 30 dereceye gelince %30 çalışsın gibi. İşlemci ısındıkça radyatör fanları da hızlanır böylece. Cpu fan kısmına pompa+radyatör fanları şeklinde yapın. Aynı anakart zaten çok yüklenmemek adına kalan fanları da cha_fan kısmına takın. Böyle kullanıyorum ben.
Sıvı soğutucunun fanları tek bir çıkışa bağlanmış, her biri ayrı ayrı takılmıyor, deneyeceğim. Ek olarak şunu demek istiyorum kasa fanları ve radyatör fanları pwm olarak çalışsın yani otomatik. Bunu nasıl yaparım, manuel uğraşmak istemiyorum yani.

Bu konularda çok bilgim yok deneyim ederek öğrenmek istiyorum. 200₺ verip toplatırım da kendim öğreneyim :D

metehan44

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
mede
Sıvı soğutucunun fanları tek bir çıkışa bağlanmış, her biri ayrı ayrı takılmıyor, deneyeceğim. Ek olarak şunu demek istiyorum kasa fanları ve radyatör fanları pwm olarak çalışsın yani otomatik. Bunu nasıl yaparım, manuel uğraşmak istemiyorum yani.

Bu konularda çok bilgim yok deneyim ederek öğrenmek istiyorum. 200₺ verip toplatırım da kendim öğreneyim :D
Hocam https://forum.donanimarsivi.com/kon...ntrolue-zararli-mi.523139/page-2#post-5152934 bu konuda paint ile anlatmaya çalıştım :D Ayrıca bahsettiğiniz şeyi anladım da yazarak anlatamam bunu dc falan varsa içinden geçeriz :D

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
medebab#5204

Ayrıca buraya yazılması gereken bir çözüm varsa buraya ekleyeceğim arkadaşlar.
Hocam ben telefondan arkadaş ekle kısmını göremedim sana zahmet ekleyebilir misin? Samet#8623

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,479
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Attığın sogutmada pump için ayri kablo yok zaten, tek kabloda hepsi :)

Top Bottom