Neler Yeni

Anakartımdaki diyot yandı napabilirim

EmirSezer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
EmirSezer
20220221_001325.jpg
Lütfen yardımcı olunn !!!! Bilgisayarım Lenovo Y520

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
2 tane yanık gibi siyahlık var ama hangisini diyorsun.diyot olduğunu nereden anladın?

EmirSezer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
EmirSezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
20220221_001325.jpg
bilgisayarı temizlemek için söktüm vs tekrar taktım soketlerini daha sonrasında açtım ve yanık kokusu geldi senin dedigin alttaki siyah şey plastik bisey aldim onu ordan sadece issretledigim yerde sıkıntı oldugunu dusunuyorum pc acilmiyo hicbi turlü

FyeLowie

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
ali uyar
Anakart'ı değiştirmeni tavsiye ederim, yoksa yüksek fiyat çıkarıyor Teknik servisler.

F1nerF1rst

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,364
İsim
Hasancan Bekdemir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Oyunlar Driver Problemleri

FyeLowie

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
ali uyar
Anakart'ı değiştirmeni tavsiye ederim, yoksa yüksek fiyat çıkarıyor Teknik servisler.
Sonradan gördüm bu laptop Anakart'ı. Teknik servise gönder onlar bozulan parçayı değiştirsin.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Eğer kısadevre yoksa o kondansatörleri değiştirirse daha iyi olur. Bu arada onlar diyot değiller (kahverengi olanlar.)

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Birebir aynı parçadan lehimlersen olur. Zor işlem de değil. Çok ince işçilik gerekmez. Direnç gibi duruyor.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Diyot daha farklı. SMD diyot diye aratırsanız bulursunuz. Bunlar SMD kondansatör. Siyah olanlar direnç (her siyah olan değil tabikide aralarında voltaj regülatörü, transistör ve mosfet olanlar vardır.)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birebir aynı parçadan lehimlersen olur. Zor işlem de değil. Çok ince işçilik gerekmez. Direnç gibi duruyor.
Resimde gerçekten o siyahlık var mı yoksa orada başka bir şey mi olmuş anlamadım ama o kahverengi şey kondansatöre benziyor.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Diyot daha farklı. SMD diyot diye aratırsanız bulursunuz. Bunlar SMD kondansatör. Siyah olanlar direnç (her siyah olan değil tabikide aralarında voltaj regülatörü, transistör ve mosfet olanlar vardır.)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Resimde gerçekten o siyahlık var mı yoksa orada başka bir şey mi olmuş anlamadım ama o kahverengi şey kondansatöre benziyor.
Olabilir. Alanım değil zaten bu konu ondan bilgim zayıf. Ama tamiri kolay birebir ya da benzer değerlerde aynısından bulup lehimlemek.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Olabilir. Alanım değil zaten bu konu ondan bilgim zayıf. Ama tamiri kolay birebir ya da benzer değerlerde aynısından bulup lehimlemek.
Hocam sizin alanınız neydi merak ettim.

Top Bottom