bildiğim kadarıyla laptoplarda anakart değişimi zaten çok pahalıya patlıyorAnakart'ı değiştirmeni tavsiye ederim, yoksa yüksek fiyat çıkarıyor Teknik servisler.
Sonradan gördüm bu laptop Anakart'ı. Teknik servise gönder onlar bozulan parçayı değiştirsin.Anakart'ı değiştirmeni tavsiye ederim, yoksa yüksek fiyat çıkarıyor Teknik servisler.
Eğer kısadevre yoksa o kondansatörleri değiştirirse daha iyi olur. Bu arada onlar diyot değiller (kahverengi olanlar.)Anakart'ı değiştirmeni tavsiye ederim, yoksa yüksek fiyat çıkarıyor Teknik servisler.
Resimde gerçekten o siyahlık var mı yoksa orada başka bir şey mi olmuş anlamadım ama o kahverengi şey kondansatöre benziyor.Birebir aynı parçadan lehimlersen olur. Zor işlem de değil. Çok ince işçilik gerekmez. Direnç gibi duruyor.
Olabilir. Alanım değil zaten bu konu ondan bilgim zayıf. Ama tamiri kolay birebir ya da benzer değerlerde aynısından bulup lehimlemek.Diyot daha farklı. SMD diyot diye aratırsanız bulursunuz. Bunlar SMD kondansatör. Siyah olanlar direnç (her siyah olan değil tabikide aralarında voltaj regülatörü, transistör ve mosfet olanlar vardır.)
Mesaj otomatik birleştirildi:
Resimde gerçekten o siyahlık var mı yoksa orada başka bir şey mi olmuş anlamadım ama o kahverengi şey kondansatöre benziyor.
Hocam sizin alanınız neydi merak ettim.Olabilir. Alanım değil zaten bu konu ondan bilgim zayıf. Ama tamiri kolay birebir ya da benzer değerlerde aynısından bulup lehimlemek.
Ee mezunuyum, yazılımHocam sizin alanınız neydi merak ettim.