Anakartta cpu ışığı yanıyor bilgisayar açılmıyor

kerem.54

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar anakartta cpu ledi yanıyor lakin açılmıyor kasaya güç geliyor ama görüntü gelmiyor ekrana işlemciyi ramleri ekran kartını söktak yaptım ama değişen bişey yok çözümünü bilen varmıdır

Arkadaşlar anakartta cpu ledi yanıyor lakin açılmıyor kasaya güç geliyor ama görüntü gelmiyor ekrana işlemciyi ramleri ekran kartını söktak yaptım ama değişen bişey yok çözümünü bilen varmıdır
Daha önce çalışıyor muydu problemsiz yoksa ikinci el mi topladınız yeni.

Çalışıyordu hayır sıfır sistem dün akşam hiçbirşeyi yoktu bugüb açtığımda açılmadı cpu ışığı yandı anakartta

Hocam, fişi çekin.
İşlemciyi ve ramleri çıkar.
İşlemcinin macunu güzelce sil ıslak mendil veya kağıt havlu tarzı bir şeyle.
Elinizde termal macun olduğunu varsayıyorum.

Sonra işlemciyi tekrar takın oturtun. Soketi dikkatlice kontrol ederek, eğilen pin var mı diye bakarak.
İşlemciye parmağın etli kısmıyla çok az macunu yayın taşırmadan.

Soğutucuyu yerine oturtun.
Ramleri takmadan sisteme güç verin. Bekleyin. Sonra fişi çekerek 1 adet ram takın tercihan işlemciye en yakın ikinci sokete.
Güç verin.
BİOS EKRANI GELMEZSE RAMİN YERİNİ DEĞİŞTİRİN. İşlemi tekrarlayın.

Son düzenleme:
Bütük parçaları sök tak yaptıktan sonra termal macunu değiştim pc açıldı ama sonra bi anda görüntü gitti yine cpu ışığı yanmaya başladı

Bütük parçaları sök tak yaptıktan sonra termal macunu değiştim pc açıldı ama sonra bi anda görüntü gitti yine cpu ışığı yanmaya başladı
Ram de yapabilir, cpu soketinde eğik pin olabilir. İşlemcinin de pinleri varsa kontrol et. Eğilmiş mi diye.
Gitar penasıyla düzeltebilirsin eğildiyse. Soketin pinleri eğildiyse herkes düzeltemez. Büyüteç, ışık ve elektronik iğne cımbız lazım

Sistemini, yazmadın çünkü.

İşlemci pinlerine baktım herhangi bir yamukluk veya başka bişey göremedim

Ryzen 5 5600
Msi b550m pro vdh
Corsair 2x8 gb 3000
Sapphire rx6600 xt
Kioxia 1 tb m2 ssd

Hocam, fişi çekin.
İşlemciyi ve ramleri çıkar.
İşlemcinin macunu güzelce sil ıslak mendil veya kağıt havlu tarzı bir şeyle.
Elinizde termal macun olduğunu varsayıyorum.

Sonra işlemciyi tekrar takın oturtun. Soketi dikkatlice kontrol ederek, eğilen pin var mı diye bakarak.
İşlemciye parmağın etli kısmıyla çok az macunu yayın taşırmadan.

Soğutucuyu yerine oturtun.
Ramleri takmadan sisteme güç verin. Bekleyin. Sonra fişi çekerek 1 adet ram takın tercihan işlemciye en yakın ikinci sokete.
Güç verin.
BİOS EKRANI GELMEZSE RAMİN YERİNİ DEĞİŞTİRİN. İşlemi tekrarlayın.
Üstad denedim lakin hiç bir fark olmadı halen aynı

Geri