Neler Yeni

Anakartta cpu ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Bedirhan AYHAN
Yapman gerek tek şey, işlemciyi sök tekrar tak düzelecektir.

smyl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
ismail can

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Cpu
Dediklerini ve videoki işlemleri harfiyen yaptım fakat sorun düzelmedi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu işlemide gerçekleştirdim gene sorun düzelmedi
Bios flashback yaparken anakartta kırmızı bir led yandı di mi?

smyl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
ismail can

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Evet o butonun olduğu yerde ışkk yandı pc açıldı 6 7 dk sonra kapandı tekrar açıldı bir sonuç yok
Hala cpu ışığı yanıyor demek hmm. Cpu pin girişini kontrol eder misin? Güç kaynağından gelen kablo tam oturuyor mu yerine?
1648206743684.png

smyl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
ismail can

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Evet kontrol ettim tam oturuyor
Direk no signal veriyor yani biosa bile giremiyorsun garip. Şuan aklıma tek gelen şey anakartta gelen güç kablolarının tam oturmaması / ram in slotuna tam oturmaması / ennn düşük ihtimal ise damaged cpu ( 92394239 binde 1 ihtimal)

smyl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
ismail can
Direk no signal veriyor yani biosa bile giremiyorsun garip. Şuan aklıma tek gelen şey anakartta gelen güç kablolarının tam oturmaması / ram in slotuna tam oturmaması / ennn düşük ihtimal ise damaged cpu ( 92394239 binde 1 ihtimal)
Valla bütün parçaları kontrol ettim kabloları kontrol ettim, pc ilk başta sorunsuz çalıştı driverları yükledim gece oyun indirmesi için açık bıraktım sabah kalktığımda ekran yoktu kapatıp açtım ekran gelmedi anakartta cpu ışığı sabit yanıyor ne yaptıysam çözemedim

Ahmet542

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet doğan
Valla bütün parçaları kontrol ettim kabloları kontrol ettim, pc ilk başta sorunsuz çalıştı driverları yükledim gece oyun indirmesi için açık bıraktım sabah kalktığımda ekran yoktu kapatıp açtım ekran gelmedi anakartta cpu ışığı sabit yanıyor ne yaptıysam çözemedim
Sorun cözebildin mi dostum bende şuan bu sorun ile karşı karşıyayım ne yaptıpsa cpu ışıgı sönmüyor ve flashback bios güncellemesi yapamıyorum görüntüde yok 😢

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Anıl Tekin
Sorun çözüldü mü beyler ayni sorun bendede var :(

ÖrdekAbi

80+ Silver
Arkadaşlar merhaba, dün sistemimi kurdum ve sorunsuz çalıştı, driverları yükledim her şey tamamdı, gece oyun indirme işlemini açıp sabaha kadar. İndirmesi için açık bıraktım, sabah kalktığımda ekran siyahtı, koruma moduna geçtiğini düşündüm fakat koruma moduna değildi, pc açma düğmesine basılı tutarak kapattım ve yeniden açtığımda anakartımda cpu lambasının kırmızı yandığını gördüm, bios pilini söktüm taktım, ramlar söktüm tek tek denedim yerlerini değiştirdim, anakart üzerinden bios güncelledim, ve sonuç alamadım lütfen yardımcı olurmusunuz

Ryzen 5 5600x
Msı mpg b550 gaming edge wifi
Corsair vengeance rgb pro 3200 mhz 2x8 ram
Gigabyte rtx 3060 aorus elite
Cooler master mwe 600w 80+ bronze
Sistem özelliklerim bu şekilde
anakartı kasadan söküp uzay montaj kısa devre ile çalıştırmayı denedinizmi?

rx6500

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
rx6500
Sorun cözebildin mi dostum bende şuan bu sorun ile karşı karşıyayım ne yaptıpsa cpu ışıgı sönmüyor ve flashback bios güncellemesi yapamıyorum görüntüde yok 😢
çözüm bulabildiniz mi hocam aynı sorun bende de var şuan

Top Bottom