Neler Yeni

Çözüldü✓ Anakartta kırmızı ışık yanıp sönüyor pc açılmıyor

Azurairu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Emre Berk Ertuğrul
Arkadaşlar başlıktaki gibi anakartta kırmızı ışık yanıp sönüyor, parçaları defalarca çıkarıp taktım, üstüne anakart bozuk mu diye teknik servise verdim bios update yapıp görüntü almışlar, bugün işlemci için teknik servise gittim işlemci bozuk diyip değiştirdiler ancak hala devam ediyor kafayı yiyeceğim vallahi. daha önceden de olmuştu pek önemsemedim çünkü kendi kendine düzelmişti ancak şuan hiçbir türlü açılmıyor.
Asus Tuf A520M Plus
RX6750XT
Ryzen 5 5600
8+8 ram XPG
Deepcool un kasasını kullanıyorum + Standartta 650W güç kaynağı
Dipnot: bilgisayarı 1.5 senedir kullanıyorum.

Ekler

• IMG20241007194147.jpg
    IMG20241007194147.jpg
    1.8 MB · Hit: 23

Palo DAYI 👑

80+ Gold

Azurairu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Emre Berk Ertuğrul
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ramler arızalı olabilir mi tek tek dene sonra ikisinide çıkarıp dene
ramler arızalı olsa bence bilgisayar açılır, görüntü gelmezdi ama zamanınız için teşekkürler hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

güç kaynağına kısadevre yapıp çalıştırdım ama anakarta giden kabloda sıkıntı olabilirmi? , bunu nasıl anlayacağım mahalle bilgisayarcısına da götürmek istemiyorum

liluzivert

80+ Bronze
ramler arızalı olsa bence bilgisayar açılır, görüntü gelmezdi ama zamanınız için teşekkürler hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

güç kaynağına kısadevre yapıp çalıştırdım ama anakarta giden kabloda sıkıntı olabilirmi? , bunu nasıl anlayacağım mahalle bilgisayarcısına da götürmek istemiyorum
bi dene ramleri, ram arızalıysa görüntü gelmiyor

Azurairu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Emre Berk Ertuğrul
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar sorun psu daymış. Kasayla birlikte gönderdim psu yu içinde anakart vs olmadan gönderdim. Daha önceden de kırmızı ışık olayı oldu ancak kendi kendine düzeldi yukarda belirttiğim gibi. Kasa modeli Deepcool CC560 - PF650 başkalarına yardımcı olabilir umarım. Kısadevre yaptırmıştım güç kaynağına ancak bununla emin olmadığımızı öğrendik. Başka bir güç kaynağı takıp denedim ve anakart normal rengine döndü. İşlemciyi sıkıntı var diyip ne için değiştirdikleri de muamma.

Top Bottom