Neler Yeni

Çözüldü✓ Anakarttan çift monitör yapma

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Özgür Doruk Korkmaz
tamam grafik birimi var peki bu arkadaş ekran kartı var olduğu halde nasıl kullanacak
biosdan ayar yapılıyor da ben bilmiyorum onu ondan dolayı buraya sordum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartına nasıl 2-3 tane monitör takabiliyorsan aynı şekilde grafik birimi olan bir işlemcin varsa anakarta HDMI, DP, VGA girişlerinden herhangi birini takarsan görüntü alırsın. Ekran kartı var, görüntü alamazsın diye bir şey yok.
hocam biosdan habgi ayarı açmam lazım takınca direkt görüntü gelmiyor da

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,300
İsim
umut şahin
Ekran kartına nasıl 2-3 tane monitör takabiliyorsan aynı şekilde grafik birimi olan bir işlemcin varsa anakarta HDMI, DP, VGA girişlerinden herhangi birini takarsan görüntü alırsın. Ekran kartı var, görüntü alamazsın diye bir şey yok.
peki yükdağılımı ve stabiliteye ne olacak bunu açıklayın

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
MUSTAFA TAŞBENT
hocam dahili ekran kartı var eğer yük isteyecek şeyler yapmayacaksan anakart ta takabilirsin ama eğer display portun boştaysa bir display kablosu çözüp ekran kartına bağlamanı öneririm daha iyi görüntü elde edersin belki daha fazla yük bindirirsin ama ona takmak daha mantıklı sen anakarta tak yük isteyecek şeylerden kaçın ama diğer mon da

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Özgür Doruk Korkmaz
hocam dahili ekran kartı var eğer yük isteyecek şeyler yapmayacaksan anakart ta takabilirsin ama eğer display portun boştaysa bir display kablosu çözüp ekran kartına bağlamanı öneririm daha iyi görüntü elde edersin belki daha fazla yük bindirirsin ama ona takmak daha mantıklı sen anakarta tak yük isteyecek şeylerden kaçın ama diğer mon da
valla yük bindirir mi bilmiyorum ama video veya spotify koyarım 2.monitöre en yakın zamanda dp kablosu alıcam zaten beni o zmn kdr idare etsin

MPienaar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Mazlum Pınar
msi pro b650m-p

Advanced Settings kısmına gir orada Integrared Graphic Confugration veya Chipset olması lazım hatırlamıyorum tam olarak. Sonrasında IGD multi- monitor olması lazım bu aktifse disabled yap, kaydet ve çık.

peki yükdağılımı ve stabiliteye ne olacak bunu açıklayın

Konunun bununla ne alakası var? Sen olmaz diyorsun ben olur diyorum. Onu da soran arkadaş düşünecek, zaten idarelik istiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Özgür Doruk Korkmaz
Advanced Settings kısmına gir orada Integrared Graphic Confugration veya Chipset olması lazım hatırlamıyorum tam olarak. Sonrasında IGD multi- monitor olması lazım bu aktifse disabled yap, kaydet ve çık.

Konunun bununla ne alakası var? Sen olmaz diyorsun ben olur diyorum. Onu da soran arkadaş düşünecek, zaten idarelik istiyor.
teşekkür ederim abi

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Özgür Doruk Korkmaz

hocam dediğiniz işlemleri yaptım fakat 2.monitör açılma ekranında donuyor ve windows da gözükmüyor sebebi nedir (win 11 kullanıyorum)

MPienaar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Mazlum Pınar
hocam dediğiniz işlemleri yaptım fakat 2.monitör açılma ekranında donuyor ve windows da gözükmüyor sebebi nedir (win 11 kullanıyorum)

Disabled yapmayacaksın yanlış yazdım orda, Enabled yap tekrar dene. Sonrasında windows açılınca görüntü ayarlarından 2. monitörü tanıla de.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Özgür Doruk Korkmaz
Disabled yapmayacaksın yanlış yazdım orda, Enabled yap tekrar dene. Sonrasında windows açılınca görüntü ayarlarından 2. monitörü tanıla de.
yaptım zaten abi enabled ama anakart firma markasında takılı kalıyor ekran ve algılamıyor windows monitörü bide bende dediğin kısım Integrared Graphic Confugration kısmında igd var sadece multi monitör yazmıyor

MPienaar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Mazlum Pınar
yaptım zaten abi enabled ama anakart firma markasında takılı kalıyor ekran ve algılamıyor windows monitörü bide bende dediğin kısım Integrared Graphic Confugration kısmında igd var sadece multi monitör yazmıyor

Açılışı hızlandırmak için ayar yaptın mı? EXPO açınca çok yavaş açılıyor DDR5 sistem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Özgür Doruk Korkmaz
Açılışı hızlandırmak için ayar yaptın mı? EXPO açınca çok yavaş açılıyor DDR5 sistem.
monitör dondu şuan kapasam düzelir mi ana monitör çalışıyor ama

Ekler

• WhatsApp Görsel 2024-11-01 saat 00.14.38_fc8fe477.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-11-01 saat 00.14.38_fc8fe477.jpg
    75.7 KB · Hit: 10
Top Bottom