Neler Yeni

Android telefon kamerası ve ıos telefon kamerası

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hasan Can Haydaroğlu
Merhaba çoğu insan iphone un kameraları, donanımı androidden çok daha iyi olduğunu söylüyor. 13 pro max ve s22 ultrayı karşılaştırınca aralarındaki fark o kadar çok mu ki insanlar bu algıdan vazgçemiyor. sonuçta android alan insanlar gördüğüm kadarıyla orta yada alt segment alıyor bunlara da 10k kadar veriyorlar gidip samsungun s22 ultraya 30k para versen o da neredyse iphone a yetişyor. bu android kötüdür algısı neden bitmiyor onu merak ettim. teşekkürler

şahin doğan

80+ Platinum
Böyle bir algının kaldığını zannetmiyorum.
Android tarafının en tepe modelleri genelde iPhone cihazlardan iyi fotoğraf çekiyor ama video tarafı kötü oluyor.
Aradaki temel fark sosyal medyada paylaşmaya gelince fark ediliyor. Çektiğin güzel bir fotoğrafı orada burada paylaşmayacaksan iyi bir kameraya sahip olmanın pekte mantığı yok. Anı olarak saklarsın sadece.
Senin verdiğin örnek üzerinden, 13 Pro Max ve S22 Ultra üzerinden gidersek şöyle bir sonuç çıkar.
S22 Ultra fotoğraf tarafında 13 Pro Max'den iyi ama ne yönden iyi ?
Sadece dinamik aralıkta iyidir S22 Ultra.
Benim fotoğrafta ilk önceliğim her zaman renk doğruluğu. Bu işi iyi yapan 2 marka var Apple ve Google.
Samsung'un yıllardır yaptığı şey kontrast ve doygunluğu yüksek tutup fotoğrafları canlı renklerde çekmesi.
Bir aralar Samsung S20 FE kullanıyorum ve fotoğraf tarafı çok başarılıydı ama aslında pekte başarılı olmadığını iPhone 12'ye geçince anlamadım. Yaptığı şey fazla derecede renkleri canlı çekmesiydi.

Kısa bir özet : Fotoğrafları ve videoları paylaşmayacaksan iyi veya kötü bir kameranın olması önemli değil. Fotoğrafları ve videoları paylaşacaksan Apple her zaman 3-5 adım önde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hasan Can Haydaroğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler sağolun

Top Bottom