Neler Yeni

Ani donmalar ve fps düşüşleri

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Kürşat
Merhaba arkadaşlar yaklaşık bir haftadır bilgisayarımda ani kasmalar oluyor bunun sebebini net olarak nasıl tespit edebilirim yani yapmam gereken stres ve sağlık testleri nelerdir ve parçalara göre stres test programlarının ismini söylerseniz çok sevinirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sistem: ryzen 5 3600
16gb ram
gigbyte b450m s2h anakart
gtx 1070
kioxia 240gb ssd (markadan ötürü ömrünün bittiğini düşünüyorum kısacası sorun ssd olabilir mi acaba)

Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
Berkay Emir Ada Davulcu
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar Aşığı.
ryzen 5 3600 kullanan bir kaç arkadaşım da aynı problemi yaşıyor onlar da çözemedi. neden bilmiyorum eğer ssd den şüpheleniyorsan hd tune indirip health bakabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Kürşat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ryzen 5 3600 kullanan bir kaç arkadaşım da aynı problemi yaşıyor onlar da çözemedi. neden bilmiyorum eğer ssd den şüpheleniyorsan hd tune indirip health bakabilirsin.
Ekran kartı olmasında sorun ne olursa olsun ya garantisi yok fiyatlar ortada ssd sağlığına baktım kırmızı veya sarı bir ibare yok birden bire oldu nedense anlamadım güncelleme falanda gelmiyor ki işlemciye hani ekran kartı gibi neden oldu anlamadım bios update falan mı yapmamız gerek acaba

09/02/2022 tarihinde bios sürümü çıkmış güncelledikten sonra sorun çözülürse dönüş sağlıyacağım

Yok arkadaşlar bios update yaptım fakat hala aynı şekilde devam ediyor kafayı yedirtecek bana

Ssd sağlığını crystal disk info ve hd tune pro ile test ettim durumu iyi gözüküyor 2006 çıkışlı metin2 benzeri bir rpg oyun oynarken arkada discord açıyorum ve bilgisayar kasıyor inanılır gibi değil bu bilgisayarın sorununu ben nasıl tespit edebilirim daha kötü olmadan lütfen yardımcı olur musunuz

Son düzenleme:

Sidar...

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
Sidar Özel
Reis oyun icindemi oluyor

Fps dusmesi bende pubg de oldu 5 6 kez ama simdi yapmiyor windowsla alakalı olabilir diye dusunuyorum 3 4 gundur yasamiyorum sizdede gececektir

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Kürşat
Reis oyun icindemi oluyor

Fps dusmesi bende PUBG de oldu 5 6 kez ama simdi yapmiyor windowsla alakalı olabilir diye dusunuyorum 3 4 gundur yasamiyorum sizdede gececektir
Hocam umarım windows ile alakalıdır monitörü yememe az kaldı cidden ssd sağlığı iyi ramlar iyi ekran kartı ve işlemci ısısı düşük bilgisayar boştayken bile bazen 2-3 saniye takılı kalıyor discordta donar mı ya bu sistem cidden kafayı yedirtiyor bana günlerdir format attım windows update falan yapıp bakıcam şimdi tekrar

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Hocam umarım windows ile alakalıdır monitörü yememe az kaldı cidden ssd sağlığı iyi ramlar iyi ekran kartı ve işlemci ısısı düşük bilgisayar boştayken bile bazen 2-3 saniye takılı kalıyor discordta donar mı ya bu sistem cidden kafayı yedirtiyor bana günlerdir format attım windows update falan yapıp bakıcam şimdi tekrar
Crystal disk mark burdan hız testini yapıp atarmısınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Kürşat

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin

cr4ck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
870
İsim
Doğukan
Aynı sorun bende de var. Windows 11'e geçtim daha da kötü oldu gibi. HDD'im sıkıntılıydı değiştirdim droplar azaldı fakat hala var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Kürşat
Tamamdır hocam. Driverları üretici sitelerinden kurun.
Hocam ekran kartı driverını güncelledim kalan windows update i yapıcam değerler bunlar

Aynı sorun bende de var. Windows 11'e geçtim daha da kötü oldu gibi. HDD'im sıkıntılıydı değiştirdim droplar azaldı fakat hala var.
Umarım genel bir şeydir update ile düzelir ekran kartının garantisi yok canım ülkem sağ olsun fiyatlar ortada yenisini alamam yani

Ekler

• allahsızssd.jpg
    allahsızssd.jpg
    257 KB · Hit: 52

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim