Neler Yeni

[ANKET] 2023 Seçimlerinde Erdoğan'ın Rakibi Kim Olacak?

Millet İttifakının Adayı Kim Olacak?

• Oy kullanan toplam üye
    121
  • Anket kapatıldı .

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Marketlerdeki fahiş fiyatın farkındayız. Devletin buna el atması, gerekirse serbest piyasa kanununun düzenlenmesi gerekiyor. Gıda ürünlerine, asgari ücret kıstas alınarak üst limit koyulmalı.

Özellikle bana sormanı isterdim, kırıldım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Seçim zorlu geçecek, onu biliyoruz zaten. Ayrıca Erdoğan'ın halkla buluşması oy kaygısı değil. Bunu hiçbir zaman anlayamadınız. Erdoğan en başından beri halkla içiçeydi. Darbeden dolayı biraz kopukluk yaşandı fakat o bağ tekrar kuruluyor.
Ne marketi dostum. Ne gıdası. Ne halkı. Ya siz kör müsünüz.

Dostum bırak partileri yada kişileri... ülkenin haline bi bak...
Nerde damat kardeşim ?
Halkım yoksulken, somalide ne işi var ?
Kanal istanbul için neden ısrarcı ?
Din kardeşim diye diye kendi ülkesini savunmayan adamları neden ülkene aldın ?
Savunma sanayin iyiyse, neden sınırlarını ihlal eden 1 tane afganı vurmadın ?
Adamlar sınır ihlal etti sınır... !!!
Suriyelilerin toplu halde oturdukları mahallelerden haberin varmı ? Bu adamlar örgütleniyor...

2825 lira asgari ücret

1000 lira kira.
500 elektrik.
100 su.
100 telekom.
100 internet.

Kalan 1025 lira.
Tavuğun kilosu 20 lira
Sıvı yağ 80 lira
Tuvalet kağıdının 12 tanesi 20 lira
Aşşağı yukarı bi evin pazar ve market alışverişi 800 lira.

2 çocuklu adamın 1 çocuğu okul okusa nasıl geçinir bu adam ?

Buraya çıkıpta 10000 tl lik sistemlerinizden ülke yönetiminin narasını atmayın. Ev geçindirmekten bi haber adamlar burda yol yaptı diyor.O yolda gidecek arabayı alamıyor insanlar anlayın artık.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Z Kuşağının tamamen Erdoğan'a karşı olduğunu sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Her şey sosyal medyadan ibaret değil. Kırsaldaki insanları görmüyorsunuz. İlk kez oy kullanacak kişiler arasında, "Görmek istediğiniz Başkan kimdir?" sorusu yönetildiğinde, Erdoğan %35 oy almıştı. Bir altındaki adayda %20'lerdeydi. Anketi yapan kişi muhalif olmasına rağmen, linç edilmişti.
Madem Z kuşağının çoğu Erdoğan diyor bu forumda hadi bu forumu geçtim tüm forumlarda Erdoğancı sayısı bir elin parmağını geçmez. Sen burada 3 kişiden birisin belki.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Madem Z kuşağının çoğu Erdoğan diyor bu forumda hadi bu forumu geçtim tüm forumlarda Erdoğancı sayısı bir elin parmağını geçmez. Sen burada 3 kişiden birisin belki.
Bunlar isime yada kişiye takılmamayı, etrafına bakmayı öğrenince aşacağız sorunları. Tabi ülkeden geriye bişey kalırsa o zamana kadar.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bunlar isime yada kişiye takılmamayı, etrafına bakmayı öğrenince aşacağız sorunları. Tabi ülkeden geriye bişey kalırsa o zamana kadar.
Abi üstte yazdığın yorumun aynısını ben yaşıyorum. Aldığım para üç aşağı beş yukarı 3000 o da bahşişlerle. Kira 800, 80 elektrik, 100 su, 100 internet, 40 Vodafone faturası, 300 TL ulaşım parası işe gidip gelmek için, 400 lira da kredi borcuma gidiyor desem bana kalan 1000 lira o da market haric. Ben ay sonunu ucu ucuna getiriyorum. Bildiğin ayçiçek yağı alamıyorum asla kullanmam dediğim margarin kullanmak zorunda kalıyorum. Ben yalnız yaşarken ucu ucuna geçinebiliyorsam aile olduğumda ne yapacağım hiç bilmiyorum. Buna rağmen ekonomi iyi diyenler var çıldıracağım ya.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Abi üstte yazdığın yorumun aynısını ben yaşıyorum. Aldığım para üç aşağı beş yukarı 3000 o da bahşişlerle. Kira 800, 80 elektrik, 100 su, 100 internet, 40 Vodafone faturası, 300 TL ulaşım parası işe gidip gelmek için, 400 lira da kredi borcuma gidiyor desem bana kalan 1000 lira o da market haric. Ben ay sonunu ucu ucuna getiriyorum. Bildiğin ayçiçek yağı alamıyorum asla kullanmam dediğim margarin kullanmak zorunda kalıyorum. Ben yalnız yaşarken ucu ucuna geçinebiliyorsam aile olduğumda ne yapacağım hiç bilmiyorum. Buna rağmen ekonomi iyi diyenler var çıldıracağım ya.
Anlatamazsın dostum. Yaşamadıkları için anlamazlar. Allah yaşatsın dicem beddua sayılacak.

Haberin olsun cevap vermeyecekler. Çoğu konu ciddi sorulara gelince konuşmayı bırakıyor.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Anketi buldum şimdi. Oranları yanlış vermişim. Çoğu desteklemiyor ama %30-40 arası desteklese Erdoğan kazanıyor zaten. Buyur, buradan bakabilirsin:

MetroPOLL Araştırma Şirketinin iktidardan yana olduğunu söylersen gülerim.

SigaraİçenFare

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
435
İsim
Muhammed Emin Okumuş
Instagram
@muhammed.okumuss
karşısında icraat yapan bir aday olmadığı için malesef Erdoğancıyım
KK ve İmamoğlu cb olsa ülkeye bir katkısı olacağınnı ddüşünmüyorum
geriye Mansur Yavaş kaldı Ankarada yaşşıyorum ve bir belediye başkann sokağın asfaltını 1.5 aydır attıramıyor ve tüm şehirdeki yollar çukur ve bozuk ise ona oy vermeyi tercih etmem
ve seçim bir kaç iyi lider var onlarda belkide barajı geçemeyeceği için mecbur Erdoğancıyım

Çağrı Yılmaz

80+ Silver
bu çocuk.

1631474746766.png

Sami Järvi

80+ Silver
1 mitinge bakar . Abdullah Gül'ün baya oy alacağını düşünüyorum.Anketlere eklenmeli Millet ittifakı adayı olarak.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Ne marketi dostum. Ne gıdası. Ne halkı. Ya siz kör müsünüz.
Ben de aynı soruyu size soruyorum?

Dostum bırak partileri yada kişileri... ülkenin haline bi bak...
Nerde damat kardeşim ?
Damat beni ilgilendirmiyor hocam. İstifa etmesini istiyordum, sürekli eleştiriyordum. Sonunda gerçekleşti.

Halkım yoksulken, somalide ne işi var ?
"Somali, Türkiye ve Uzay" yaz Google'a. Neden Somali'de olduğumuzu anlarsınız. Vizyonunuz bu kadar dar olmasın. Yıllarca bu sebeple süründü bu millet.

Kanal istanbul için neden ısrarcı ?
Kanal İstanbul'un gerekliliğini de ayrıca anlatırım. Bunun için konu açmam gerek. Basmakalıp söylemlerle karşı çıkmayın lütfen. Depreme sebep olacak diyordunuz, deprem bilimci bu söylemin saçmalığını anlattı Ekrem İmamoğlu'na. İmamoğlu da, "Ben seni kâle almıyorum, adam mısın?" dercesine cevap verdi.

Din kardeşim diye diye kendi ülkesini savunmayan adamları neden ülkene aldın ?
Hocam, bombalanan insanlara kapımızı mı kapatalım? Ülkenin dört bir yanına neden saldık desen anlarım ama neden aldığımızı sorgulamak çok saçma. Kuruluş döneminde de soykırıma uğrayan Yahudileri aldık ve o zamanlarda halk yoksulluk içindeydi. Türk her zaman mazlumun yanında olur, tarih boyunca böyle bu durum.

Savunma sanayin iyiyse, neden sınırlarını ihlal eden 1 tane afganı vurmadın ?
Adamlar sınır ihlal etti sınır... !!!
Sivilleri vuramazsın. Uluslararası sözleşmelere tabiiyiz. Sivillere karşı silahlı güç kullanamazsın. Savunma Sanayisindeki gelişmeleri de inkâr ediyorsanız, sizinle konuşmama gerek yok.

Suriyelilerin toplu halde oturdukları mahallelerden haberin varmı ? Bu adamlar örgütleniyor...
Hocam, 1979'lu yıllarda Hatay'a Afganlar geldi ve şu an Kumlu bölgesinin %90 Afganlar oluşturuyor. O zaman Türkiye'ye Afganları yerleştirmek ne kadar yanlışsa, günümüzde de ülkenin dört bir yanına yerleşmelerini sağlamak yanlış. Daha da yanlışı, en muhalif adamın bile mültecilerden kız alması, ev kiralaması, iş yerine çalışan olarak alması... Halkın geneli karşıysa bunlara, zaten barınamazlar. Kimse evini kiralamasa, iş vermese, bunlar nasıl yerleşecek? Milletimiz aşırı fırsatçı bu konuda.

Suriyeliler ilk geldiğinde, mülteci kamplarında kalıyorlardı. Orada mültecilerin zulme uğradığına dâir yalan haberleri çıkardı muhalif kanallar ve bir şekilde mülteci kamplarından çıkmaları sağlandı. Türkiye'nin yaptığı en büyük yanlıştır. Hepsinin tekrar mülteci kamplarına alınması lazım. Fakat savaşın ortasına kadını, çocuğu, gönderemezsin.

Şu an CnnTürk'te Coşkun Başbuğ konuşuyor. İzlersenn Suriye mevzusunu daha iyi anlarsın.

2825 lira asgari ücret

1000 lira kira.
500 elektrik.
100 su.
100 telekom.
100 internet.

Kalan 1025 lira.
Tavuğun kilosu 20 lira
Sıvı yağ 80 lira
Tuvalet kağıdının 12 tanesi 20 lira
Aşşağı yukarı bi evin pazar ve market alışverişi 800 lira.

2 çocuklu adamın 1 çocuğu okul okusa nasıl geçinir bu adam ?

Buraya çıkıpta 10000 TL lik sistemlerinizden ülke yönetiminin narasını atmayın. Ev geçindirmekten bi haber adamlar burda yol yaptı diyor.O yolda gidecek arabayı alamıyor insanlar anlayın artık.
Aynen, 10 bin liralık sistemim var benim. O yüzden oturduğum yerden rahat rahat yazabiliyorum. Biz sanki ekonomik zorluk olduğunu inkâr ediyoruz... Ekonominin bu durumda olmasının sebeplerini araştırın biraz, sürekli ambargo yiyoruz. Başka bir devlet olsa iflas etmişti.

Kıbrıs'ta, Doğu Akdeniz'de, Dağlık Karabağ'da, Libya'da, Suriye'de, Afrika'da hep ülkemizin çıkarlarına göre hareket ediyoruz. Bu da AB ve ABD'nin çıkarlarına ters düşüyor. Bu sebeple de açık ve kapalı şekilde ambargo koyuyorlar. ABD, Türkiye'de alınan çeliğe ek %50 gümrük vergisi getirdi en basitinden... Dünyanın polisi olarak kendini gören devlet, "Senin ekonomini bitireceğim." diye tehdit ediyor ve yaptırımlara başlıyor. Üstüne, 100 yıldır başımıza gelmeyen pandemi tüm dünyanın başına geliyor. Tabii ki yıpranacağız. Ne bekliyorsunuz, tüm bu süreçleri hiçbir zarar görmeden mi atlatabileceğimizi sanıyorsunuz? Acı gerçekler. 80 yıldır ülkeye çivi çakmak isteyeni engelleyen, öldüren, sürgün eden bir zihniyetle yönetildik. Gelişmemek için her haltı yaptı bürokrasi. Bu durumda olmamızın sebeplerini araştırın biraz.

1 mitinge bakar . Abdullah Gül'ün baya oy alacağını düşünüyorum.Anketlere eklenmeli Millet ittifakı adayı olarak.
Ekiyorum hemen ama oy alacağını hiç sanmıyorum.

Haberin olsun cevap vermeyecekler. Çoğu konu ciddi sorulara gelince konuşmayı bırakıyor.
Ben her zaman argümanlarla konuşurum. Kanıt sunarım Basmakalıp, sosyal medya söylemleriyle muhabbete girmem.

Hocam hangi seçimden 2 sene önce kapı kapı gezin dedi bölge temsilcilerine? :D
Kuruluşu ve darbe arasındaki dönemde dedi. Hep geziyorlardı. Fetö ve darbe olayları, bunu koparttı.

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
karşısında icraat yapan bir aday olmadığı için malesef Erdoğancıyım
KK ve İmamoğlu cb olsa ülkeye bir katkısı olacağınnı ddüşünmüyorum
geriye Mansur Yavaş kaldı Ankarada yaşşıyorum ve bir belediye başkann sokağın asfaltını 1.5 aydır attıramıyor ve tüm şehirdeki yollar çukur ve bozuk ise ona oy vermeyi tercih etmem
ve seçim bir kaç iyi lider var onlarda belkide barajı geçemeyeceği için mecbur Erdoğancıyım
Direkt olarak Akparti'liyim ve Erdoğan'a oy vereceğim desen daha gerçekçi olurdu.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ben de aynı soruyu size soruyorum?

Damat beni ilgilendirmiyor hocam. İstifa etmesini istiyordum, sürekli eleştiriyordum. Sonunda gerçekleşti.

"Somali, Türkiye ve Uzay" yaz Google'a. Neden Somali'de olduğumuzu anlarsınız. Vizyonunuz bu kadar dar olmasın. Yıllarca bu sebeple süründü bu millet.

Kanal İstanbul'un gerekliliğini de ayrıca anlatırım. Bunun için konu açmam gerek. Basmakalıp söylemlerle karşı çıkmayın lütfen. Depreme sebep olacak diyordunuz, deprem bilimci bu söylemin saçmalığını anlattı Ekrem İmamoğlu'na. İmamoğlu da, "Ben seni kâle almıyorum, adam mısın?" dercesine cevap verdi.

Hocam, bombalanan insanlara kapımızı mı kapatalım? Ülkenin dört bir yanına neden saldık desen anlarım ama neden aldığımızı sorgulamak çok saçma. Kuruluş döneminde de soykırıma uğrayan Yahudileri aldık ve o zamanlarda halk yoksulluk içindeydi. Türk her zaman mazlumun yanında olur, tarih boyunca böyle bu durum.

Sivilleri vuramazsın. Uluslararası sözleşmelere tabiiyiz. Sivillere karşı silahlı güç kullanamazsın. Savunma Sanayisindeki gelişmeleri de inkâr ediyorsanız, sizinle konuşmama gerek yok.

Hocam, 1979'lu yıllarda Hatay'a Afganlar geldi ve şu an Kumlu bölgesinin %90 Afganlar oluşturuyor. O zaman Türkiye'ye Afganları yerleştirmek ne kadar yanlışsa, günümüzde de ülkenin dört bir yanına yerleşmelerini sağlamak yanlış. Daha da yanlışı, en muhalif adamın bile mültecilerden kız alması, ev kiralaması, iş yerine çalışan olarak alması... Halkın geneli karşıysa bunlara, zaten barınamazlar. Kimse evini kiralamasa, iş vermese, bunlar nasıl yerleşecek? Milletimiz aşırı fırsatçı bu konuda.

Suriyeliler ilk geldiğinde, mülteci kamplarında kalıyorlardı. Orada mültecilerin zulme uğradığına dâir yalan haberleri çıkardı muhalif kanallar ve bir şekilde mülteci kamplarından çıkmaları sağlandı. Türkiye'nin yaptığı en büyük yanlıştır. Hepsinin tekrar mülteci kamplarına alınması lazım. Fakat savaşın ortasına kadını, çocuğu, gönderemezsin.

Şu an CnnTürk'te Coşkun Başbuğ konuşuyor. İzlersenn Suriye mevzusunu daha iyi anlarsın.

Aynen, 10 bin liralık sistemim var benim. O yüzden oturduğum yerden rahat rahat yazabiliyorum. Biz sanki ekonomik zorluk olduğunu inkâr ediyoruz... Ekonominin bu durumda olmasının sebeplerini araştırın biraz, sürekli ambargo yiyoruz. Başka bir devlet olsa iflas etmişti.

Kıbrıs'ta, Doğu Akdeniz'de, Dağlık Karabağ'da, Libya'da, Suriye'de, Afrika'da hep ülkemizin çıkarlarına göre hareket ediyoruz. Bu da AB ve ABD'nin çıkarlarına ters düşüyor. Bu sebeple de açık ve kapalı şekilde ambargo koyuyorlar. ABD, Türkiye'de alınan çeliğe ek %50 gümrük vergisi getirdi en basitinden... Dünyanın polisi olarak kendini gören devlet, "Senin ekonomini bitireceğim." diye tehdit ediyor ve yaptırımlara başlıyor. Üstüne, 100 yıldır başımıza gelmeyen pandemi tüm dünyanın başına geliyor. Tabii ki yıpranacağız. Ne bekliyorsunuz, tüm bu süreçleri hiçbir zarar görmeden mi atlatabileceğimizi sanıyorsunuz? Acı gerçekler. 80 yıldır ülkeye çivi çakmak isteyeni engelleyen, öldüren, sürgün eden bir zihniyetle yönetildik. Gelişmemek için her haltı yaptı bürokrasi. Bu durumda olmamızın sebeplerini araştırın biraz.

Ekiyorum hemen ama oy alacağını hiç sanmıyorum.

Ben her zaman argümanlarla konuşurum. Kanıt sunarım Basmakalıp, sosyal medya söylemleriyle muhabbete girmem.

Kuruluşu ve darbe arasındaki dönemde dedi. Hep geziyorlardı. Fetö ve darbe olayları, bunu koparttı.
İşinize gelmeyen konular sizi ve partinizi hiç bir zaman ilgilendirmedi zaten. Bırak arkadaşım boş laf salatasını, afganları yangın günlerinde, kapılardan içeri güvenlik güçleriyle aldınız.
İnsan haklarına tabi olmuşuzda cart curt. Senin ülkene hakaret eden vatandaşı, yunanistan topraklarına geçmek isterken, yunan askeri önce soydu sonra dövdü. Sonrada sana geri gönderdi ***** gibi geri ülkeye kabul ettin.

Bu kadar omurgasız bi ülke yönetim şekli olamaz.

Somalide uzay falan filan,
Somali müslüman yardım edelim,
Suriye müslüman yardım edelim,
Afgan kardeşimiz yardım edelim,

Kendi vatandaşın yoksulluktan intihar edince, 800 lira neyine yetmiyor. Hani müslümanlık Türkiye Cunhuriyeti vatandaşı müslüman değil galiba. Kardeş bırakın bu ayakları, bu ülkeye soktuğunuz mültecilerde, dışarıya dağıttığınız paralarda kendi menfaatiniz için. Türkiye Cumhuriyeti ni rezil ettiniz.

Kıç kadar yunan hükümeti sınırına duvar ördü. Senin o masum din kardeşlerin girmesin diye. Masum ama hepsi bekar gelenler arasında, hiç çocuk ve kadın yok. Bombalar çocuk ve kadına işlemiyor heralde.

Diğer ülkeler duvar örüp yabancı almazken, sen zamanında otobüs üstlerinde halaylarla terörist soktun bu ülkeye. Ankaranın ortasında 106 vatandaşını verdin. Binlerce askerini şehit ettin.
Bana kalkıp burda akp savunacaksan önce bi çık sokağa bak.

Top Bottom