Damat beni ilgilendirmiyor hocam. İstifa etmesini istiyordum, sürekli eleştiriyordum. Sonunda gerçekleşti.
"Somali, Türkiye ve Uzay" yaz Google'a. Neden Somali'de olduğumuzu anlarsınız. Vizyonunuz bu kadar dar olmasın. Yıllarca bu sebeple süründü bu millet.
Kanal İstanbul'un gerekliliğini de ayrıca anlatırım. Bunun için konu açmam gerek. Basmakalıp söylemlerle karşı çıkmayın lütfen. Depreme sebep olacak diyordunuz, deprem bilimci bu söylemin saçmalığını anlattı Ekrem İmamoğlu'na. İmamoğlu da, "Ben seni kâle almıyorum, adam mısın?" dercesine cevap verdi.
Hocam, bombalanan insanlara kapımızı mı kapatalım? Ülkenin dört bir yanına neden saldık desen anlarım ama neden aldığımızı sorgulamak çok saçma. Kuruluş döneminde de soykırıma uğrayan Yahudileri aldık ve o zamanlarda halk yoksulluk içindeydi. Türk her zaman mazlumun yanında olur, tarih boyunca böyle bu durum.
Sivilleri vuramazsın. Uluslararası sözleşmelere tabiiyiz. Sivillere karşı silahlı güç kullanamazsın. Savunma Sanayisindeki gelişmeleri de inkâr ediyorsanız, sizinle konuşmama gerek yok.
Hocam, 1979'lu yıllarda Hatay'a Afganlar geldi ve şu an Kumlu bölgesinin %90 Afganlar oluşturuyor. O zaman Türkiye'ye Afganları yerleştirmek ne kadar yanlışsa, günümüzde de ülkenin dört bir yanına yerleşmelerini sağlamak yanlış. Daha da yanlışı, en muhalif adamın bile mültecilerden kız alması, ev kiralaması, iş yerine çalışan olarak alması... Halkın geneli karşıysa bunlara, zaten barınamazlar. Kimse evini kiralamasa, iş vermese, bunlar nasıl yerleşecek? Milletimiz aşırı fırsatçı bu konuda.
Suriyeliler ilk geldiğinde, mülteci kamplarında kalıyorlardı. Orada mültecilerin zulme uğradığına dâir yalan haberleri çıkardı muhalif kanallar ve bir şekilde mülteci kamplarından çıkmaları sağlandı. Türkiye'nin yaptığı en büyük yanlıştır. Hepsinin tekrar mülteci kamplarına alınması lazım. Fakat savaşın ortasına kadını, çocuğu, gönderemezsin.
Şu an CnnTürk'te Coşkun Başbuğ konuşuyor. İzlersenn Suriye mevzusunu daha iyi anlarsın.
Aynen, 10 bin liralık sistemim var benim. O yüzden oturduğum yerden rahat rahat yazabiliyorum. Biz sanki ekonomik zorluk olduğunu inkâr ediyoruz... Ekonominin bu durumda olmasının sebeplerini araştırın biraz, sürekli ambargo yiyoruz. Başka bir devlet olsa iflas etmişti.
Kıbrıs'ta, Doğu Akdeniz'de, Dağlık Karabağ'da, Libya'da, Suriye'de, Afrika'da hep ülkemizin çıkarlarına göre hareket ediyoruz. Bu da AB ve ABD'nin çıkarlarına ters düşüyor. Bu sebeple de açık ve kapalı şekilde ambargo koyuyorlar. ABD, Türkiye'de alınan çeliğe ek %50 gümrük vergisi getirdi en basitinden... Dünyanın polisi olarak kendini gören devlet, "Senin ekonomini bitireceğim." diye tehdit ediyor ve yaptırımlara başlıyor. Üstüne, 100 yıldır başımıza gelmeyen pandemi tüm dünyanın başına geliyor. Tabii ki yıpranacağız. Ne bekliyorsunuz, tüm bu süreçleri hiçbir zarar görmeden mi atlatabileceğimizi sanıyorsunuz? Acı gerçekler. 80 yıldır ülkeye çivi çakmak isteyeni engelleyen, öldüren, sürgün eden bir zihniyetle yönetildik. Gelişmemek için her haltı yaptı bürokrasi. Bu durumda olmamızın sebeplerini araştırın biraz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ekiyorum hemen ama oy alacağını hiç sanmıyorum.
Ben her zaman argümanlarla konuşurum. Kanıt sunarım Basmakalıp, sosyal medya söylemleriyle muhabbete girmem.
Kuruluşu ve darbe arasındaki dönemde dedi. Hep geziyorlardı. Fetö ve darbe olayları, bunu koparttı.
Ben sana zihniyet diyorum. Yaşananlar diyorum sen bana yok mazlum yok din kardeşim diyorsun.
Dostum adam çıkıp başkanlık sistemine hayır diyen, fetöcüdür ve teröristtir dedi.
Şimdi senin öz kardeşin olsa bu seçime hayır dese, fetöcü mü olacaktı ?
İşinize gelmeyen konular sizi ve partinizi hiç bir zaman ilgilendirmedi zaten. Bırak arkadaşım boş laf salatasını, afganları yangın günlerinde, kapılardan içeri güvenlik güçleriyle aldınız.
İnsan haklarına tabi olmuşuzda cart curt. Senin ülkene hakaret eden vatandaşı, yunanistan topraklarına geçmek isterken, yunan askeri önce soydu sonra dövdü. Sonrada sana geri gönderdi ***** gibi geri ülkeye kabul ettin.
Bu kadar omurgasız bi ülke yönetim şekli olamaz.
Somalide uzay falan filan,
Somali müslüman yardım edelim,
Suriye müslüman yardım edelim,
Afgan kardeşimiz yardım edelim,
Kendi vatandaşın yoksulluktan intihar edince, 800 lira neyine yetmiyor. Hani müslümanlık Türkiye Cunhuriyeti vatandaşı müslüman değil galiba. Kardeş bırakın bu ayakları, bu ülkeye soktuğunuz mültecilerde, dışarıya dağıttığınız paralarda kendi menfaatiniz için. Türkiye Cumhuriyeti ni rezil ettiniz.
Kıç kadar yunan hükümeti sınırına duvar ördü. Senin o masum din kardeşlerin girmesin diye. Masum ama hepsi bekar gelenler arasında, hiç çocuk ve kadın yok. Bombalar çocuk ve kadına işlemiyor heralde.
Diğer ülkeler duvar örüp yabancı almazken, sen zamanında otobüs üstlerinde halaylarla terörist soktun bu ülkeye. Ankaranın ortasında 106 vatandaşını verdin. Binlerce askerini şehit ettin.
Bana kalkıp burda akp savunacaksan önce bi çık sokağa bak.
Din kardeşim olmasına gerek yok. Mazlum varsa, gücümüz yettiğince sahip çıkmalıyız. Vakti zamanında Azeri kardeşlerimizi teslim ettiğimiz gibi, şimdi de Suriyelileri mi teslim edelim?
Bayrama gidenleri almayalım gibi mantıklı eleştiriler sunsan anlayacağım ama ürettiğimiz silahları mülteciler üzerinde kullanmamamızı sorguluyorsun. Irkçılığın bir tık ötesidir bu yaptığın.
Başkanlık sisteminde olmadaydık, dış politikada tek yumruk olamazdık. Ki, bu sisteme rağmen tam olarak tek yumruk olabilmiş değiliz. Karabağ'ın işgâlden kurtarılması için Azerbaycan' a verdiğimiz desteği sorguluyor CHP'li vekiller...
Din kardeşim olmasına gerek yok. Mazlum varsa, gücümüz yettiğince sahip çıkmalıyız. Vakti zamanında Azeri kardeşlerimizi teslim ettiğimiz gibi, şimdi de Suriyelileri mi teslim edelim?
Bayrama gidenleri almayalım gibi mantıklı eleştiriler sunsan anlayacağım ama ürettiğimiz silahları mülteciler üzerinde kullanmamamızı sorguluyorsun. Irkçılığın bir tık ötesidir bu yaptığın.
Başkanlık sisteminde olmadaydık, dış politikada tek yumruk olamazdık. Ki, bu sisteme rağmen tam olarak tek yumruk olabilmiş değiliz. Karabağ'ın işgâlden kurtarılması için Azerbaycan' a verdiğimiz desteği sorguluyor CHP'li vekiller...
Senin mazlum suriyelilerin 8 çocuğu varsa 7 tanesi ya hırsız ya dilenci oluyor. Mazlum dediğin adam tavşan gibi ürüyor resmen. O adamlar bu ülkede donunu çekmeye vakit bulamazken. sen Suriyede 33 şehit verdin. Suriyeyi dümdüz etmek yerine kuyruğunu kıstırıp geri geldin ülkeye. Gitte o şehit ailelerine anlat bakalım 20 yaşında çocuklarının uykusunda neden bombalandığını...
Irkçı değilim. Yaşanılanı görüyorum.
Ben sana başkanlık sistemi ne işe yarayacak demiyorum. Sana hayır diyen insanlar neden terörist ilan ediliyor diyorum. Süslü cümleleri bırak. Sana komşunu, kardeşini, amcanı, akrabanı terörist ilan ettiler diyorum.
Senin mazlum suriyelilerin 8 çocuğu varsa 7 tanesi ya hırsız ya dilenci oluyor. Mazlum dediğin adam tavşan gibi ürüyor resmen. O adamlar bu ülkede donunu çekmeye vakit bulamazken. sen Suriyede 33 şehit verdin. Suriyeyi dümdüz etmek yerine kuyruğunu kıstırıp geri geldin ülkeye. Gitte o şehit ailelerine anlat bakalım 20 yaşında çocuklarının uykusunda neden bombalandığını...
Suriye'ye girdiğimizde de, "Ne işimiz var Suriye'de." diyorsunuz. "YPG bize mi saldıracak?" diyorsunuz. Ayrıca, söylemlerin çok iğrenç. Ben Hatay'da yaşıyorum, muhtemelen Suriyelilerin en kalabalık olduğu şehirlerden birisi. Henüz Suriyeli dilenci görmedim. Hepsi çalışıyor. Hatta köle gibi çalışıyorlar. İşveren, o işte Türk çalıştırsa 2 katı para vermek zorunda kalacak. Suriyelinin muhtaç olduğunu biliyorlar, her fiyata çalışacağını biliyorlar, bu yüzden de köle gibi davranıyorlar.
Ben sana başkanlık sistemi ne işe yarayacak demiyorum. Sana hayır diyen insanlar neden terörist ilan ediliyor diyorum. Süslü cümleleri bırak. Sana komşunu, kardeşini, amcanı, akrabanı terörist ilan ettiler diyorum.
Erdoğan senin dediğin gibi bir söylemi kullanmamış. Tam olarak şunu demiş: "Ben daha önceden de hayır diyenler terörist demedim. Hayır diyenlere bir çağrıda bulunuyorum, hayır diyenleri anlayışla karşılarım dedim. Ancak şu anda hayır'ı kim savunuyor; Kandil hayır diyor mu? Diyor. Bölücü başı İmralı'dan hayırı savunuyor mu? Savunuyor. Pensilvanya hayır diyor mu? Diyor. Ben de söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana arkadaşını diyorum. Bu adamların Türkiye ile ilgili gördükleri hayırlı bir rüya yok."
Yalan mı söylediği? Kandilden fetöcülere kadar, alayı başkanlık sistemine karşı çıkıyordu. "Namaz kılmayan Müslümanlıktan çıkmaz ama Müslüman olmayan da namaz kılmaz." demek gibi bir şey söylediği. Siz de anlıyorsunuz ama algı yapmak işinize geliyor.
Suriye'ye girdiğimizde de, "Ne işimiz var Suriye'de." diyorsunuz. "YPG bize mi saldıracak?" diyorsunuz. Ayrıca, söylemlerin çok iğrenç. Ben Hatay'da yaşıyorum, muhtemelen Suriyelilerin en kalabalık olduğu şehirlerden birisi. Henüz Suriyeli dilenci görmedim. Hepsi çalışıyor. Hatta köle gibi çalışıyorlar. İşveren, o işte Türk çalıştırsa 2 katı para vermek zorunda kalacak. Suriyelinin muhtaç olduğunu biliyorlar, her fiyata çalışacağını biliyorlar, bu yüzden de köle gibi davranıyorlar.
Yaşananları Fox TV'de görüyorsun sanırım, sokakta değil.
Erdoğan senin dediğin gibi bir söylemi kullanmamış. Tam olarak şunu demiş: "Ben daha önceden de hayır diyenler terörist demedim. Hayır diyenlere bir çağrıda bulunuyorum, hayır diyenleri anlayışla karşılarım dedim. Ancak şu anda hayır'ı kim savunuyor; Kandil hayır diyor mu? Diyor. Bölücü başı İmralı'dan hayırı savunuyor mu? Savunuyor. Pensilvanya hayır diyor mu? Diyor. Ben de söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana arkadaşını diyorum. Bu adamların Türkiye ile ilgili gördükleri hayırlı bir rüya yok."
Yalan mı söylediği? Kandilden fetöcülere kadar, alayı başkanlık sistemine karşı çıkıyordu. "Namaz kılmayan Müslümanlıktan çıkmaz ama Müslüman olmayan da namaz kılmaz." demek gibi bir şey söylediği. Siz de anlıyorsunuz ama algı yapmak işinize geliyor.
Gel seni antalyada misafir edeyim. Gel burdaki suriyelileri gör. Akdeniz ve ege senin dünyaya açılan yüzün. Turist kapın, döviz kanalın. Eşimizle sahile gidemiyoruz. Korktuğumuzdan değil bu, bi tarafına sokup bıçağı it uğursuz için hapis yatmayalım diye. Aslan gibi kendi ülkene sahip çıkmazsan, kendi ülkeni savunmazsan başkasının ülkesinde 5 kuruşa çalışırsın. Senin mazlum gördüğün arap dünyası, sen aynı duruma düşsen basar tekmeyi sana. Ülke duygusallıkla dinle yönetilmez.
Hayır diyenler fetö ve kandilmiş.Adam çıkıp işine gelmeyen herkesi örgütçü ilan etti.2001 yılındaki şehit sayısı ile son 20 yılın ortalamasına baktın mı ? Ne istedinde vermedik gel bitsin bu hasret ? Terör örgütü lideriyle akil akil konuştunuz.. !
Akil insanlarınız nerde ?
Ne oldu sonuç ?
Çözüm sürecinde ölen insanlar için şehitler için ne yaptılar.
Nöbetteki anneler ! Terör örgütü üyelerinin anasını televizyonlardan düşürmediniz. Nerde şehit aileleri ?
Kör olmayın bu kadar.
Sizin gözünüzde namaz kılmayan dinsiz ve adaletsiz.
Atatürk içinde düşünülen ortada.
Sizin fikrinize uymayan terörist.
Açılım süreci istemeyen halk hain.
Suriyeliler ve afganlar masum.
Dostum namaz kılmayan ve cumaya gitmeyen adamları, hocam dediğiniz adamla bir tutup terörist ilan ettiniz. Ne hikmetse darbeyide hoca dedikleri adam yaptı.
Şimdi namaz kılmayan cemaatci olmayab adamlar neden terörist ilan edildi.Uzaktan yakından alakaları yokken hemde.
Yaşananları Fox TV'de görüyorsun sanırım, sokakta değil.
Sana şehit soruyorum cevap yok.
Asgari ücret anlatıyorum cevap yok.
Mazlum halk yabancı ülkede neden bu kadar ürüyor diyorum cevap yok.
Afgan suriyeli müslüman kardeşinde, kendi halkın aç diyorum cevap yok.
Dostum kafanı kaldır halkına bi bak. Bu arada tv izlemem ben, dışarıya bakarım.