Anlık cpu %100 sorunu

Reaksiyon skoru
217
Arkadaşlar selam sistemimde bir problem fark ettim. Arka plan uygulamarında bir şey çalışmıyor gerekli olan şeyler aktif. Görev yöneticisini açtığımda anlık cpu%100 olup o an ne uygulama açık ise ve ne kullanılması gerekiyorsa sistemde o şekilde kullanıp yüzdesi düşüyordu. Ama her görev yöneticisini açtığımda cpu yu %100 olarak görmekteyim ve bu program fark etmeksizin o an o program %100 cpu kullanıyor olarak göstermekte. Sonrasında stabil olarak yavaş yavaş düşüyor. Windowsta bir problem vardır diyip format atıp tekrar temiz bir kurulum ile w10 pro kurdum 3 5 gün kullandım aynı problemleri yaşadım herhalde yanlış bir şeyler yaptım diyip. 40 dakika öncesinde tekrar bir temiz kurulum yapıp temiz driverlarımı kurup sistem izlemeye başladım ve aynı şekilde bu problem ile karşılaşmaktayım. Sistemim güncel kullandığım parçalarımda bir nevi güncel o kadar geri bir sistem parçalarım yok ama enteresan bir şekilde böyle bir problem ile karşı karşıyayım. Bilgisi olan var mı yardıma ihtiyacım var bu konu hakkında.

Sistem bilgileri :
32.png
33.png
34.png

ZOTAC GTX1080 AMP EXTREME CORE EDITION+ 8GB
Intel 7th Gen Intel Core Desktop Processor i7-7700K
MSI Z270 GAMING M3 Intel Z270 Soket 1151 DDR4 3800MHz(O.C.)
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 Dual Kit Ram
Samsung 970 EVO 1 TB SSD, NVMe M.2
Western Digital 500 Gb 7200 Rpm 64 Mb
Western Digital 2 TB 7200 Rpm 64 Mb
Deep Cool Dukase Mid Tower Siyah Pencereli Kasa
Seasonic 860W 80+ Platinum
COOLER MASTER MASTERLIQUID LITE 120
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu süre zarfında oynadığım oyunlarda fps droplar ve fps düşüşleri yaşamaktayım.

windows arama yerine run yazıp açın
run da services.msc yazıp enter a tıklayın
windows modules installer ı bulup çift tıklayın
startup yazan yeri manual olarak seçin,kaydedin
bilgisayarınızı yeniden başlatın, büyük ihtimalle sorununuz çözülür.:)
1.png
2.png
3.png
4.png

windows arama yerine run yazıp açın
run da services.msc yazıp enter a tıklayın
windows modules installer ı bulup çift tıklayın
startup yazan yeri manual olarak seçin,kaydedin
bilgisayarınızı yeniden başlatın, büyük ihtimalle sorununuz çözülür.:)
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
İlgili cevabınız için teşekkür ederim. Dediklerinizi bir bir yaptım devre dışı bıraktım, anlık arada yine çıkıp geliyor cpu

görev yöneticisini açtığın için oluyor anlık olarak cpu işlem yapıyor sonra düşüyor eski haline

görev yöneticisini açtığın için oluyor anlık olarak cpu işlem yapıyor sonra düşüyor eski haline
Oyun oynarken alt tab a geçip aynı şekilde izliyorum görev yöneticisinden , dediğim gibi oyunlarda bile fps düşüşü yaşıyorum droplar falan, O an hangi oyun açıksa gereğinden fazla yüklenme oluyor pc'de . Daha öncelerin de bu sorun olmadığında da aynı şekilde bu tarz kontroller ederdim bu kadar yük binmiyordu

Oyun oynarken alt tab a geçip aynı şekilde izliyorum görev yöneticisinden , dediğim gibi oyunlarda bile fps düşüşü yaşıyorum droplar falan, O an hangi oyun açıksa gereğinden fazla yüklenme oluyor pc'de . Daha öncelerin de bu sorun olmadığında da aynı şekilde bu tarz kontroller ederdim bu kadar yük binmiyordu
windows update yerinden gelen önemli güncelleştirmelerinizi yapmayı dener misiniz?
belki o yardımcı olur şuan ki duruma

windows update yerinden gelen önemli güncelleştirmelerinizi yapmayı dener misiniz?
belki o yardımcı olur şuan ki duruma
Format attıktan sonra bütün güncellemeleri yaptım herhangi bir ekstra gelen güncelleme yok kontrol ettiğim de.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şuan sadece opera açık altta lol güncelleme yapıyor mesela bu kadar cpu kullanımı ne kadar doğru?
resim_2021-03-08_023751.png

güncelleme esnasında işlemcinin yüksek kullanılması normal. İşlemciniz ne ona göre yorum yapayım 😅

güncelleme esnasında işlemcinin yüksek kullanılması normal. İşlemciniz ne ona göre yorum yapayım 😅
sistem bilgilerimi yazmıştım tekrar yazayım.

sistem bilgilerimi yazmıştım tekrar yazayım.

kusura bakmayın farketmedim :( sanırım intel işlemcilerde genel bir yazılım sorunu var son dönemde i7 9700K işlemcili arkadaşımda işlemcinin aşırı kullanılmasından şikayetçi.
burayı incelemenizi öneririm biraz uzun olduğu için yönlendirmek istedim, belki faydası olur :)

kusura bakmayın farketmedim :( sanırım intel işlemcilerde genel bir yazılım sorunu var son dönemde i7 9700K işlemcili arkadaşımda işlemcinin aşırı kullanılmasından şikayetçi.
burayı incelemenizi öneririm biraz uzun olduğu için yönlendirmek istedim, belki faydası olur :)
Acaba eski win10 sürümü mü kursam. Yeni gelen updateler de olabilir dediğiniz gibi . Bir etki eder mi ?

Acaba eski win10 sürümü mü kursam. Yeni gelen updateler de olabilir dediğiniz gibi . Bir etki eder mi ?
Denemekte fayda var. Kusura bakmayın pazartesiden bu yana evde değildim yeni görüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,726
Üyeler
190,089
Son üye
goldmariette
Geri