Herkese iyi forumlar arkadaşlar ufak bi sorunum var. Sistemimde Ryzen 5 7500F işlemci - RTX 5070Ti ekran kartı 64gb CL30 6000mhz ram var ve oyunlarım m2 ssd'me kurulu. ekran kartını yeni aldım gainward phoenix-s modeli ve 96 rop şimdiden belirteyim
. cyberpunk'ta ekran kartı kullanımım path racing + 1440p çözünürlükte çoğu yerde %99-98 en düşükte ise %93 civarında yani darboğaz ya yok ya da çok çok az. %0.1 fps değerlerimde gayet iyi benchmart testi yaparken ortalama 60 fps veriyor bu max ayarlarda. sorun şu : anlık olarak ekran kartı kullanımı %85-88 civarına düşüyor ve ms'lik oranda drop yiyorum. hatta o kadar kısa bi süre ki cyberpunk benchmark ortalama fps'i veya afterburner anlık fps'i düşürmüyor bile. göstergeler çok stabil. 3-4 saniyede bir oluyor göze takılıyor ama dediğim gibi çok çok kısa bi süre yaşanıyor. bu fps testlerin hepsini güncel bios ve driverlar ile yaptım. bu neden olur bilgisi veya tahmini olan var mı?
Bir de sorun mudur bilmiyorum işlemci güç tüketimim kesinlikle 60-62W'ı Geçmiyor. acaba işlemci güç tüketmesi gereken yerde güç tüketemeyip ekran kartına yetişemiyor mu? araştırdığıma göre 7500F'in yük altında neredeyse 100W güç tüketmesi gerekiyor doğru mudur?
Bir de sorun mudur bilmiyorum işlemci güç tüketimim kesinlikle 60-62W'ı Geçmiyor. acaba işlemci güç tüketmesi gereken yerde güç tüketemeyip ekran kartına yetişemiyor mu? araştırdığıma göre 7500F'in yük altında neredeyse 100W güç tüketmesi gerekiyor doğru mudur?
Son düzenleme: