Neler Yeni

Yardım ANSYS programı laptop ile kullanılabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Batuhan Özel
Merhaba, bir tanıdığım için laptop arayışındayım. Kendisi ANSYS ile çok aşırı üst düzey seviyede çalışmalar yapacak. Ancak bildiğiniz üzere ANSYS bir CAD programı ve CAD programları da işlemci konusunda çok seçiçi ve insanlar genelde ANSYS programını sonu X ile biten işlemciler ile veya XEON işlemcilerle kullanıyor. Ansys programı laptoplardaki i9-11900h / i9-12900h gibi işlemcileri destekler mi acaba? Bir bilginiz var mı? Ben biraz araştırma yaptım ancak tam bir listeye ulaşamadım. Yardımınızı bekliyorum.

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Utku EREN
Hocam ANSYS için işlemcinin herhangi bir takıya ihtiyacı olduğunu duymadım. Önemli olan işlemcinin çekirdek sayısı ve bu çekirdeklerin hızı. İki adet bilgisayarda aktif kullanıyorum ANSYSi birisi laptop ve işlemcisi i7-10870H , diğeri de i5 11400 bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ayrıca işlemcinin özellikleri de (çok kötü bir işlemci olmadığı sürece, ki onlar da genellikle 10 yılını doldurmuş işlemciler oluyor) sadece yapılacak olan analizin hızını belirliyor(tabi bu hıza ramin de katkısı büyük).

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
Merhaba, bir tanıdığım için laptop arayışındayım. Kendisi ANSYS ile çok aşırı üst düzey seviyede çalışmalar yapacak. Ancak bildiğiniz üzere ANSYS bir CAD programı ve CAD programları da işlemci konusunda çok seçiçi ve insanlar genelde ANSYS programını sonu X ile biten işlemciler ile veya XEON işlemcilerle kullanıyor. Ansys programı laptoplardaki i9-11900h / i9-12900h gibi işlemcileri destekler mi acaba? Bir bilginiz var mı? Ben biraz araştırma yaptım ancak tam bir listeye ulaşamadım. Yardımınızı bekliyorum.
Hocam ben i5 8. Nesil laptop ile kullandım bir uçak kanadını ve gövdesine akış analizi yaptım laptop 15dk falan kilitlenmiş şekilde kaldı ama en sonunda işlemi bitirdi

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Batuhan Özel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, bir tanıdığım için laptop arayışındayım. Kendisi ANSYS ile çok aşırı üst düzey seviyede çalışmalar yapacak. Ancak bildiğiniz üzere ANSYS bir CAD programı ve CAD programları da işlemci konusunda çok seçiçi ve insanlar genelde ANSYS programını sonu X ile biten işlemciler ile veya XEON işlemcilerle kullanıyor. Ansys programı laptoplardaki i9-11900h / i9-12900h gibi işlemcileri destekler mi acaba? Bir bilginiz var mı? Ben biraz araştırma yaptım ancak tam bir listeye ulaşamadım.
Hepinize çok teşekkür ederim

Top Bottom