Programı kendim yazdım Sırt günü baya terletmişti beni. bu hareketlerin çoğunu yaptım hoşuma giden hareketleri yazdım zatenKendine en uygun hareketleri zamanla bulacaksın. Belirli bir program üzerinden gitmek iyidir güzeldir, fakat daha verimli hareketler illa ki vardır vücuduna göre. Örneğin ben Deadlift'ten gram verim alamıyorum. Üstüne bel yapım uygun değil. Bir sakatlık çıkar yani. Kendin bulmalısın deneye deneye.
hem overhead press hem shoulder press yapmak gereksiz bence shoulder pressi çıkartın overhead press yeterli ve kol için haftalık set çok fazla olmuş on kol için 2 arka kol için 2 hareket yeterli onun dışında güzel program benim düşüncelerim boyle8-9 aydır spora gidiyorum program değiştiricem
haftada 5 gün spora gidiyorum program iyi mi?
Teşekkürler hocam Shoulder pressi çıkarttım onun yerine koyabileceğim bir hareket önerebilir misinizhem overhead press hem shoulder press yapmak gereksiz bence shoulder pressi çıkartın overhead press yeterli ve kol için haftalık set çok fazla olmuş on kol için 2 arka kol için 2 hareket yeterli onun dışında güzel program benim düşüncelerim boyle
çarşambaya bi kardiyo ekle, set sayılarını 3 den 5 e çıkart ön kol için arnold curl öneririm güzel harekettir, bacak için squat ağırlıklı yapıyorsan ilk hareket olarak yapmanı öneririm çünkü dengeni kaybedip zarar görebilirsin, 3 tür bench pres var 3 ünüde yapmanı öneririm sadece yazanlara bağlı kalma üst orta ve alt göğüs olmak üzere tamamlayıcı hareketleri yap en azından 3 er setten, birde göğüs için dumbellarla yatıp fly hareketini yapabilrisin ve ağırlığı bi tık azaltıp göğüsü şişirerek tam kollarını kaldırıp birleştireceğin kısımda biraz daha aşağıya doğru tutabilirsin barları bu sayede makindeki gibi verim vericektir daha çok zorlar,birde hareketin ismini unuttum sırtın masada ayak yerlere dokunuyor popo boşta sırtın alt kısmı boşlukta bu şekilde iki elinle 1 tane ağır bi ağırlığı tutup kafanın arkasına doğru uzatıyorsun göğüsü sıkıştırınca 1 sanie sonra kolları geri yukarı çekiyorsun göğüs hizasına sonra aynı şekil devam 10 tekrar 5 set bu da çok iyi gelir. birde kardeşim gaza gelip benim gibi omzu sakatlama omuz iyileşmiyor bir türlü kimseye aldırma olabildiğince ufak ağırlıklarla yap omuz hareketlerini ve çok iyi ısıt8-9 aydır spora gidiyorum program değiştiricem
Kalsın hocam öyle bişey ekleme on arka yan omuz tamamen çalışıyor zaten programda overhead press ,Lateral ve deck fly bu 3 ü yeterliTeşekkürler hocam Shoulder pressi çıkarttım onun yerine koyabileceğim bir hareket önerebilir misiniz
Hocam kardiyoya 5 kilo daha aldıktan sonra başlamayı düşünüyorumçarşambaya bi kardiyo ekle, set sayılarını 3 den 5 e çıkart ön kol için arnold curl öneririm güzel harekettir, bacak için squat ağırlıklı yapıyorsan ilk hareket olarak yapmanı öneririm çünkü dengeni kaybedip zarar görebilirsin, 3 tür bench pres var 3 ünüde yapmanı öneririm sadece yazanlara bağlı kalma üst orta ve alt göğüs olmak üzere tamamlayıcı hareketleri yap en azından 3 er setten, birde göğüs için dumbellarla yatıp fly hareketini yapabilrisin ve ağırlığı bi tık azaltıp göğüsü şişirerek tam kollarını kaldırıp birleştireceğin kısımda biraz daha aşağıya doğru tutabilirsin barları bu sayede makindeki gibi verim vericektir daha çok zorlar,birde hareketin ismini unuttum sırtın masada ayak yerlere dokunuyor popo boşta sırtın alt kısmı boşlukta bu şekilde iki elinle 1 tane ağır bi ağırlığı tutup kafanın arkasına doğru uzatıyorsun göğüsü sıkıştırınca 1 sanie sonra kolları geri yukarı çekiyorsun göğüs hizasına sonra aynı şekil devam 10 tekrar 5 set bu da çok iyi gelir. birde kardeşim gaza gelip benim gibi omzu sakatlama omuz iyileşmiyor bir türlü kimseye aldırma olabildiğince ufak ağırlıklarla yap omuz hareketlerini ve çok iyi ısıt
rica ederim ne demek, kilo ve kas oranını bilmediğimde ortalama bişi söyledim kardiyo önemliHocam kardiyoya 5 kilo daha aldıktan sonra başlamayı düşünüyorum
Arnold curlden kastın Concentration Curl mü ? Eğer o ise ben ondan hiç verim alamıyorum herkes güzel hareket diyor büyük ihtimalle ben yanlış yapıyorum sizin için bugün yine deneyeceğim
Onun dışında teşşekkür ederim
Teşekkürler hocam deneyeceğimrica ederim ne demek, kilo ve kas oranını bilmediğimde ortalama bişi söyledim kardiyo önemli
birde arnold curl dediğim o oturarak olan değil aşağıda resmini paylaştım
bu şekilde duruyorsun biceps sabit sağ kol sol göğüse değene kadar kaldırıyorsun 10 kilo ile yapıp 8 6 şeklinde düşürerek gidebilirsin
Alıntıyı görüntüle
birde aşağıdaki gibi yapabilirsin ağırlığı düşürerek tabi o kadar yukarda olmadan sırt dayama mesafesi 2. ila 3. kademe arasına alıp kolları sağa sola açarak göğsüne 45 derece ile çekebilirsin ağırlıkları 12,5 8 6 olarak gidicek şekilde bu 2 hareketi yaparken ağzımdan salyalar akardı o kadar severek yapmıştım tavsiye ederim
Alıntıyı görüntüle
Dostum omuz hareketi zordur bu yuzden max 1 tane koy yanina. Gogus gunu de bench fln giriyorsan eger o da 3 zorlar8-9 aydır spora gidiyorum program değiştiricem