AOC 24G2SPU/BK monitörüm değişim sürecinde, ne yapılmalı?

Çikilob

80+
Reaksiyon skoru
15
1 Ağustos 2023 tarihinde İtopya üzerinden aldığım AOC 24G2SPU/BK model monitörde yaklaşık 2 ay önce ekranda ince düz çizgiler belirmeye başladı. Bunun üzerine 3 gün önce TecPro aracılığıyla garanti sürecini başlattım.

Az önce arıza takip sisteminden kontrol ettiğimde ürünün “değişim onayı bekleniyor” sürecine geçtiğini gördüm. Forumlarda okuduğum kadarıyla bu aşama biraz uzun sürebiliyormuş, bekleyip göreceğim.

Asıl merak ettiğim konu şu: Bu süreç sonunda firma bana muadil bir cihaz ya da para iadesi sunacakmış. Monitörü yaklaşık 5000 TL'ye almıştım, ancak şu an aynı model stoklarda yok. Benzer muadil bir ürün de bulamadım.

Aklımda iki seçenek var:
  • Para iadesini kabul edip üzerine biraz ekleyerek daha iyi bir monitör almak
  • Firma tarafından önerilecek ürünü kabul etmek

Ancak AOC’nin mevcut modellerine baktığımda gözüme şu ürün çarptı:
👉 AOC 24G2ZE 23.8" 240Hz 0.5ms IPS Gaming Monitör – Hepsiburada

Bu aşamada, firma tarafından önerilen dışında bir modeli talep etme hakkım var mı, yoksa sadece onların sunduğu seçeneği mi kabul edebiliyoruz?

Konu hakkında tecrübeli arkadaşların bilgi ve önerilerini bekliyorum.
Teşekkürler!

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-06-27 133111.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-27 133111.webp
    5.7 KB · Hit: 37
  • Ekran görüntüsü 2025-06-27 133934.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-27 133934.webp
    6.5 KB · Hit: 35
Merhaba, aynı monitörde aynı durumdan şikayetçiyim. Tecpro ile telefonda görüştüm ve kargo kodu verip bize gönderin dediler. Gönderim aşaması için sorum olacak, siz ürünü kutusuna koyup direkt mi kargoladınız, yoksa ek herhangi bir form, belge, video kaydı vs bişeler gerekir mi acaba?

Merhaba, aynı monitörde aynı durumdan şikayetçiyim. Tecpro ile telefonda görüştüm ve kargo kodu verip bize gönderin dediler. Gönderim aşaması için sorum olacak, siz ürünü kutusuna koyup direkt mi kargoladınız, yoksa ek herhangi bir form, belge, video kaydı vs bişeler gerekir mi acaba?
Monitörü kutusuna koydum ve Yurtiçi Kargo’ya giderek kargo kodunu verdim. Kargo bir gün içinde teslim edildi. Normalde faturayı kutunun içine koymak gerekiyormuş, ama unuttuğum için mail yoluyla gönderdim. Daha sonra bana arıza takip numarası verdiler, böylece cihazın durumunu takip edebiliyorum.

Monitörü kutusuna koydum ve Yurtiçi Kargo’ya giderek kargo kodunu verdim. Kargo bir gün içinde teslim edildi. Normalde faturayı kutunun içine koymak gerekiyormuş, ama unuttuğum için mail yoluyla gönderdim. Daha sonra bana arıza takip numarası verdiler, böylece cihazın durumunu takip edebiliyorum.
Teşekkürler, bugün kargo kapanmadan yetiştim gönderdim bakalım. Tüm sorularınız için ben de burada cevap bekliyor olacağım. Tecrübeli arkadaşların önüne konu denk gelir umarım.

sonuç ne oldu paylaşır mısınız benzer ürün benzer problem yaşadım göndermeyi düşünüyorum bende servise 3 yıl garanti diye

Teşekkürler, bugün kargo kapanmadan yetiştim gönderdim bakalım. Tüm sorularınız için ben de burada cevap bekliyor olacağım. Tecrübeli arkadaşların önüne konu denk gelir umarım.
sonuç ne oldu paylaşır mısınız benzer ürün benzer problem yaşadım göndermeyi düşünüyorum bende servise 3 yıl garanti diye
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Konu açıp beni etiketleyin yardımcı olurum.
forumu çok bilmiyorum kullanmayı yeni hesap açtım. arkadaşlar ürünü göndermişler ne sonuç çıktı merak ediyorum onun için yazmıştım

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

forumu çok bilmiyorum kullanmayı yeni hesap açtım. arkadaşlar ürünü göndermişler ne sonuç çıktı merak ediyorum onun için yazmıştım
Değişimde ne önerdiklerini biliyorum öneri yapabilirim. Konu aç butonuna bas, monitör kategorisini seç, başlık ve mesaj girerek (düzgün olsun ama) yeni konu aç.

Monitör servise ulaştıktan yaklaşık 1 hafta sonra tarafıma SMS ile AOC 25G3ZM 240HZ 24.5 ich VA Panel monitör ile değişimi kabul edip etmediğim soruldu. Gelen linke girip VA panelin kullanım senaryoma uygun olmadığını dolayısıyla IPS panel muadil ürün istediğimi belirttim. Birkaç gün sonra aynı şekilde SMS ile AOC 25G4SXU 310HZ FAST IPS monitör teklif edildi ve kabul ettim. Sanırım 1 ay öncesine kadar AOC 24G42E teklif ediliyordu biz biraz şanslı çıktık.

3 yıl mı garantisi acaba bende de aynı sorun var
Evet 3 yıl garantisi mevcut. Servis süreci hakkında detaylı bilgi için bu konuya bakabilirsin.

Evet 3 yıl garantisi mevcut. Servis süreci hakkında detaylı bilgi için bu konuya bakabilirsin.
teşekkürler 3 yılsa bende göndereceğim

Geri